Zdecydowanie wolę taki widok, nadmieniam, że usunęłam iryski cebulowe bo szybciutko przekwitły, fajne są, ale nie polecam jednak. Dołozyłąm więcej hiacyntów.
Płynęło mroźne powietrze znad Skandynawii i to było czuć po kościach, ale porobiłam nowe skrzyneczki-osłonki. Tym razem bardziej romantycznie. Cebulowe irysy najszybciej przekwitają, za to hiacynty - rewelacja
Dzisiaj odkopaliśmy na ulicy naszą balię z "milionem" cebul Była przykryta folią, żeby brzydka ziemia nie zanieczyściłą tej ładnej w donicy. Przestraszyłam się, że wyrastające cebule się pokrzywią.
Zasypało śniegiem z rana
Celinko, wiosna tuż, tuż
Dziś zaprosiłam do domu przedstawicieli Jaśnie Pani Wiosny, żeby ponegocjować rychłe jej nadejście. Ze swojej strony obiecałam, że hiacynty i prymulki najpierw dostaną ładne doniczki i zaszczytne miejsce na parapecie, w słoneczne dni prymulki pójdą na balkon, a potem wszystkie razem na stałe zamieszkaja na mojej dziełaczce
Dziewczyny, gdyby teść się nudził, a tak bywa, dam Wam znać. A lampiony kupione w Holandii w sklepie z dekoracją wnętrz. Reczywiście prawie takie same jak z Eichholtz, ale chyba 5 razy tańsze!!!. Jakie to jest smutne, że u nas przy naszym zł musimy płacić tak dużo.