Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wichrowe wzgórze 15:42, 19 lut 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
Moniko, te roże, które mi polecasz bardzo mi odpowiadają kolorystycznie będę ich szukać. Jak możesz, to przyślij mi na pw adres strony do kupienia takich róż

Andziu, cieszę się, że różyczki odpowiadają Twoim oczekiwaniom.
Wysyłam na p.w. informację dot. miejsc, w których mozesz je nabyć
Polecam Ci też zakup liliowców jako towarzyszących różom - ładnie komponują się na rabatach.
Wichrowe wzgórze 15:37, 19 lut 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Jak zobaczyłam te boskie róże to zgłupiałam, no tak; ja wysiałąm, to powiem ci jak mi poszło

Irenko, z niecierpliwością czekam na efekty. Znam osoby, które corocznie sieją różne roślinki i to z duży powodzeniem. Ja jakoś nie bardzo. Kupuję gotowe roślinki, bo takich z siewu nie doczekałabym się nigdy

Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:19, 19 lut 2012

Do góry
Hebe też została przycięta, ale ponieważ zagapiłam sie i listopadowy mróz ją lekko oszpecił pokażę pannicę dopiero wiosną, Już wypuszcza w ogrodzie zimowym listki, zatem przystępuję do nawożenia a w maju wystąpi na tarasie lub przy wejsciu do domu.

Kilka zdjęć bambusów, które mają stanowić zieloną barierę pmiędzy mną na kanapie a wzrokiem sąsiadów Liczę, ze kiedyś osiągną 4-6 mietry wysokości. Na razie nie stanowią żadnej bariery ..... i są nieproporcjonalnie małe w stosunku do donic Jeszcze muszę wysypać donice białym żwirekiem aby było bardziej kontrastowo dla zieleni bambusów. Muszę jednak poczekać aż się ukorzenią i dostaną do systemu nawadniania w donicy.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:13, 19 lut 2012

Do góry
Dzisiaj nastąpiło cięcie laurów. Stoją w ogrodzi zimowym, w którym temperatura w bezmroźne dni jest wiosenna, dlatego Danusia poleciła ciąć !!!
Wiosną gdy się ociepli bedą stały na tarasie po wczesniejszym hartowaniu. Aktulanie zimują sobie w szklarniowych warunkach.

Laur 1 przed cięciem

Laur 2 przed

I laury po, Tak się patrzę na nie i chyba jeszcze raz je ciachnę!
W cieniu - zacieniona 15:02, 19 lut 2012

Do góry
Kusił mnie dzisiaj dziki czosnek i żółte poziomki....reszta to już do kompletu.
W cieniu - zacieniona 14:45, 19 lut 2012

Do góry
Takiego olbrzyma -okręt wojenny -gościła wczoraj i dzisiaj Gdynia....i tłumy odwiedzających.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:36, 19 lut 2012

Do góry
Kant między korą a trawnikiem i kant między ekobordem i trawnikiem to dwie różne sprawy.

To jest kant bez rowka, kora jest podgarnięta i łatwo jest kosić.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:17, 19 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To świeżo położona trawa, kancik będzie cięty dopiero wiosną. Tutaj nie tyle kancik co wycięcie "brody" trawnika. Leciutko, bez rowka

Danusiu, jeśli masz gdzieś zdjęcie,które pokazuje jak to jest "bez rowka", to proszę pokieruj mnie. Czytałam wątek o trawnikach, ale nie wiem czy któreś ze zdjęć przedstawia tylko docięcie brody.
Ładne widoki z okna 14:04, 19 lut 2012

Do góry
tyna napisał(a)
Ja z okna pokazywałam też płot od sąsiada: 202 cm, .... bez komentarza
I żyje się dalej

Najwspanialsze co może dać sąsiad to taki właśnie płot. Jest wspaniały!!!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:04, 19 lut 2012

Do góry
To świeżo położona trawa, kancik będzie cięty dopiero wiosną. Tutaj nie tyle kancik co wycięcie "brody" trawnika. Leciutko, bez rowka

Ogrodnik mimo woli 14:02, 19 lut 2012

Do góry
Gdyby moje dziecko tak jeżdziło i skakało to bym Bogu czołem biła ukłony jak Arab proszac o ocalenie a potem bym sprała na kwaśne jabłko .

No jeszcze mogłabym dostac zawał lub wylew .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:55, 19 lut 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Danusiu, zmienię temat. Powiedz mi proszę jak się kosi trawę na granicy trawnik - kamyk, oczywiście z zastosowaniem ekobordu na granicy. W moim projekcie przedogródka mam kawałek takiego połączenia i zastanawiam się czy da radę podjechać kosiarką do samego końca, czy trzeba ręcznie wykańczać. Takie połączenia widziałam np. w Ogrodzie z lustrem, oczywiście ślicznie wykoszone. Co mnie czeka?

Jedno kółko jedzie po kamyczkach i wciąga trawkę. Co jakiś czas trzeba ładnie dociąć ręcznie, ale nie za każdym razem.

Lewe kółko po kamyczkach, a za jakiś czas szpadelek-nóż do cięcia kantów.

Radosna twórczość Ani 13:48, 19 lut 2012

Do góry
Wczoraj byłam na działce, zrobiłam kilka fotek w zimowej scenerii. Wszystko pomierzyłam i niestety projekcik muszę odrobinkę zmienić
A to przesadzany świerk - mam nadzieję, że się przyjmie.
Rododendronowy ogród. 13:46, 19 lut 2012

Do góry
Bożenko i ja śpieszę się, chociaż ciut się spóźniłam, pogratulować trzeciej seteczki

Ogrodnik mimo woli 13:35, 19 lut 2012

Do góry
Agnieszko, powiedz chłopakom, że wywracałam sie dopiero po zakończeniu lotu czyli w momencie, kiedy dotykałam poduchy Niestety nie umiem robić żadnych trików, typu obrót czy takie tam..... Spróbuję się poduczyć...... Synuś mówi, że w przyszłym roku być może bedą mieć taką poduszkę na wyposażeniu ośrodka prez cały sezon. Napewno się nauczę robić jakie salto A fachowca mam takiego pod ręką Jak mi mówi, ze bezpiecznie - to bezpiecznie

Rododendronowy ogród. 13:23, 19 lut 2012

Do góry
Ja również gratuluję i może załapię się na imprezkę. Załączam motylka. Jedyne zdjęcie ptaków, jakie udało mi sie zrobić...to jak odpoczywają na drutach nad moim ogrodzeniem odlatując jesienią gdzieś daleko...Nie wiem, jakie to ptaki, ale powtarza się to co roku i mam potem trochę sprzątania. Pozdrawiam ciepło

Złe DOBREGO początki czyli marzeń kilka o ogrodzie 13:20, 19 lut 2012

Do góry
Dzień dobry Wszystkim Ogrodnikom!

Tak wygladają moje sadzonki wyhodowane w kubeczkach.
Od razu dodam, że przetrwały niemal wyłącznie te, które były "maczane" w ukorzeniaczu.
Przetrwało 20 kubeczków a było... chyba ponad 60.

Z roślinek w kubeczkach planuję niedługo zrobić nowe sadzonki.

A tak prezentują się dziś rośliny mateczne.
Zostały skrócone maksymalnie. Usunęłam wszystko co wyschło oraz wszystkie rahityczne, białe pędy.

A czas pokaże czy kwiatki zakwitną .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:14, 19 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Obiecałam wkleić jak kwitną tulipanki posadzone ostatnim rzutem, a otrzymane w prezencie.
Wszystko wskazywało, że będą białe, bo takie miały być

No i dziś niespodzianka Są takie

Super kolor z tym dodatkiem różu. Ale to jeszcze nie jest ostateczna wersja, ciekawe ile w domu się utrzymają.
Ładnie wiosennie u Ciebie na parapetach. Ach...
A jakie są Wasze pomysły? 13:06, 19 lut 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Tam powinno wejść 5 traw. Mnie się po prostu "rozjechały

Jest idealnie, trawy Morning Light daj, będą jasne, cieniutkie i nie wysokie.
Najniższe piętro po prawej co Gosia naniosła może być żółte z wrzośców. Będzie ładnie kontrastowało.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies