Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kubusiowo 23:02, 20 gru 2011

Do góry
w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, życzę Gosiu całej Twojej Rodzinie by był to czas radosny . Byście spędzili te święta wśród ludzi najbliższych Waszym sercom , otuleni życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopieni w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !

Rodgersja 23:00, 20 gru 2011

Do góry
Lubię ją bardzo i mam w ogrodzie Babci Jasi.

Kwiatostan

Gunnera - parzeplin 22:57, 20 gru 2011

Do góry
No to żebyśmy sobie troszkę pobiadolili, Witek sobie popatrzył z bliska, ja robiłam zdjęcia

Mój mały raj na ziemi :) 22:50, 20 gru 2011

Do góry
Za życzenia serdecznie dziękuję!
Tobie również życzę udanych wojaży w rodzinne progi na mamusine pierogi!
Franiowi wiele prezentów pod choinką,a Wam miłości wzajemnej jak najdłużej ,byście mogli przeżywać jeszcze wiele szczęśliwych chwil!
Wesołych Świąt!
Puste pole z wysepką kwiatową 22:49, 20 gru 2011

Do góry
Elu, u mni eteraz nic się nie dzieje.... a ja u Ciebie ponownie ! z życzeniami!

życzę Ci i Twoim bliskim, w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, by był to czas radosny . Byście spędzili te święta wśród ludzi najbliższych Waszym sercom , otuleni życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopieni w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
Ogród z Czerwonym mostkiem 22:49, 20 gru 2011

Do góry
Kasiu, w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, życzę Tobie i Twoim bliskim, by był to czas radosny . Byście spędzili te święta wśród ludzi najbliższych Waszym sercom , otuleni życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopieni w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
Lysichiton - tulejnik 22:48, 20 gru 2011

Do góry

Rododendronowy ogród. 22:44, 20 gru 2011

Do góry
Bogdziu, w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, życzę Wam by był to czas radosny . Byście spędzili te święta wśród ludzi najbliższych Waszym sercom , otuleni życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopieni w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
Miniaturowy ogródek 22:43, 20 gru 2011

Do góry
w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, życzę Gabi Tobie i Twoim bliskim, by był to czas radosny . Byście spędzili te święta wśród ludzi najbliższych Waszym sercom , otuleni życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopieni w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
W cieniu - zacieniona 22:39, 20 gru 2011

Do góry
w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, życzę Wam by był to czas radosny . Byście spędzili te święta wśród ludzi najbliższych Waszym sercom , otuleni życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopieni w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
Ogródek Hanusi po zimie 22:37, 20 gru 2011

Do góry
w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, życzę Ci Haniu, by był to czas radosny . Byś spędziłą te święta wśród ludzi najbliższych Twemu sercu , otulona życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopiona w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
Mój ogród 22:37, 20 gru 2011

Do góry
Wszyscy wierzymy w Anioły, te dobre. Ja mam kilka Aniołków w domu, ale chciałam wam pokazać tego najbardziej ulubionego.
Oby tych dobrych Aniołów, które nad nami czuwają było jak najwięcej. Ten bardzo mnie samą, jak byłam małą dziewczynką, bo przecież kiedyś nią byłam

Bokkonia sercowata - Macleya cordata 22:36, 20 gru 2011

Do góry
To jedna z najwyższych bylin, wyrasta nawet na 2.5 metra. Liście ma oliwkowo- niebieskawe, a kwiatki kremowe - zebrane wiechy. Rośnie dość ekspansywnie. Nadaje się do dużych ogrodów. Ma status rośliny architektonicznej. Zestawiamy ją z trawami np. rozplenicą (Pennisetum)

Rozmnażanie przez podział późną jesienią lub wiosną.
Lubi słońce. Może rosnąć w półcieniu.

Rajski ogród Ani 22:34, 20 gru 2011

Do góry
w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, życzę Ci Aniu i Twoim bliskim, by był to czas radosny . Byście spędzili te święta wśród ludzi najbliższych Waszym sercom , otuleni życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopieni w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
Ogród Sylwii od początku :) 22:33, 20 gru 2011

Do góry
w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, życzę Ci Sylwiu i Twoim bliskim by był to czas radosny . Byście spędzili te święta wśród ludzi najbliższych Waszym sercom , otuleni życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopieni w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 22:32, 20 gru 2011

Do góry
Asieńko, w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, życzę Wam by był to czas radosny . Byście spędzili te święta wśród ludzi najbliższych Waszym sercom , otuleni życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopieni w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
Lysichiton - tulejnik 22:32, 20 gru 2011

Do góry

Lysichiton - tulejnik 22:32, 20 gru 2011

Do góry
Ogrodowy olbrzym na wilgotne stanowiska. Istnieją dwa gatunki:

Lysichiton americanus kwitnie na żółto przed rozwojem liści
Lysichiton camtschatcensis kwitnie na biało.

Nie jest to roślina łatwa w uprawie, a kwitnie dopiero po kilku latach. Kwiaty niestety lepiej, żeby były oddalone od naszego nosa, bo wydzielają obrzydliwy aromat, przypominający wydzieliny skunksa, padlinę i czosnek, co jest wabikiem dla chrząszczy zapylających. Innymi owadami zapylającymi są muchówki. Rośliny rosną bardzo wolno i są długowieczne, dożywają wieku 80 lat.

Mój kawałek raju 22:29, 20 gru 2011

Do góry
w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, życzę Ci Aniu by był to czas radosny . Byś spędziła te święta wśród ludzi najbliższych Twojemu sercu , otulona życzliwością, miłością, przy dźwiękach kolęd, zatopiona w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Cię przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
Rodgersja 22:28, 20 gru 2011

Do góry
Rodgersia tutaj R.podophylla (rodgersja stopowcowata) - bardzo ciekawa dość spora roślina, jest kilka odmian różniących się kształtem liści i pokrojem, preferuje cieniste półcieniste stanowiska i wilgotne żyzne gleby.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies