Dziś wybrałem się na spacer - wiosny zbytnio nie widać, bazie marne jakieś, ale to za to nazbierałem gałązek lipy i uplotłem wianek - nie widać wiązań drutem, z czego się cieszę niezmiernie Jutro wyruszę na poszukiwanie kwiatów do niego
Za chwilę wkleję zdjęcia ze spaceru - ale nic specjalnego się nie spodziewajcie
Wczoraj u nas było zimno i strasznie wiało ,nawet nie pojechałam na działkę
Dzisiaj było ciepło ,ale też wiało ,no nie mogłam wysiedzieć aby nie pojechać popracować Poobcinałam hakuro ,wrzosy, trochę róże ,ale jeszcze ich nie odsypywałam jest bardzo mokro na działce.Pograbiłam.Nareszcie ruszają prace w ogrodzie
Pooglądałam co wyrosło i tak średnio tulipanki się ledwo wychylają,szafirkom liście zmarzły,krokusy ciut wyjrzały może w tym tygodniu bo ma być ciepło .
Trochę strat jest -ogniki padły ,trzmieliny chyba też, porażona azalia ,ale większe niż mróz zrobił Hiro Został ograniczony w bieganiu
Cieszę się ,że bukszpany z mojego rozmnożenia mają się dobrze
tutaj widać tylko 1 z sosen i 1 różę. Niestety nie mogę znaleźć dalszej części widoku W każdym razie sosny i róże nie zasłaniają widoku od drogi, więc pomiędzy drzewami (po podcięciu ich gałęzi), przed różami chciałabym posadzić hortensje ogrodowe. Igliwie i półcień powinny być dobre dla tych hortensji?
Oj witam wszystkich. Natychmiast po poworcie z wojaży wklejam zdjęcia. Kwatki czekają na wystawienie na zewnątrz a na razie hartują się w domu bo się nimi zachwycam.
Jestem zauroczona tą małą skrzyneczką. Nie wiem gdzie ją postawię.
I jeszcze raz
I tu jeszcze raz z
I skrzyneczka, która miała być na narzędzia..... Jutro zmienię dekorację bo kupiłam białą hortensję !!!
Proszę podpowiedzcie mi czy nie za płytko posadziłam moje agapanty
piękne zakupki Krysiu drogie były te cisy? A co do agapantów, to nie musisz ich wyjmować z doniczek na zimę, przesadza się je dopiero jak bryła korzeniowa przestaje się mieścić w donicy, kłącze przesypujesz cienką warstwa ziemi, stosuj nawóz wieloskładnikowy do kwitnących, gleba żyzna, gliniasto-piaszczysta, obfite podlewanie latem i nawożenie. Jak byś chciała rozsadzać starsze rośliny to rób to od marca do sierpnia, pojemnik musi być nieco większy od kłącza, agapanty lubią ciasno, to chyba wszystko
Oj Aniu wielkie dzięki ,wiedziałam,że Ty to wiesz wszystko To są świeżo kupione kłącza na Gardenii stąd moje obawy ,abym ich nie zepsuła
W piątek siałam i sadziłam bulwy funki, floksów, ostróżki bo boję się że wyschną w tych woreczkach pomidorki koktajlowe posiałam ale mam radochę byle by tylko potem wszystko rosło
Odwiedziłam w Katowicach IKEA i dostałam 4 ostatnie kulki bukszpanu, ale dziewczyny mój zapobiegliwy mąż popytał i dowiedział się ze bukszpany mają być jeszcze w poniedziałek lub czwartek.