Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hirutkowy raj:))

Hirutkowy raj:))

Krys 18:31, 11 mar 2012

Sebek napisał(a)
super zakupy - w super cenie

Dzięki Sebek
Dzisiaj wymierzyłam i obejrzałam miejsca ,gdzie mogę posadzić serby i jutro jadę jeszcze dokupić 7 szt. i 5 szt. cisów ,może ze 2 szt te które przebarwiają się na żółto ,no i oczywiście bukszpany skoro stwierdzacie ,że ładne i tanio
Krys 18:35, 11 mar 2012

irena_milek napisał(a)
Krysiu, u ciebie już wiosennie

Irenko już nie mogę się doczekać ,kiedy będę sadzić moje serby
Krys 18:50, 11 mar 2012

Wczoraj u nas było zimno i strasznie wiało ,nawet nie pojechałam na działkę
Dzisiaj było ciepło ,ale też wiało ,no nie mogłam wysiedzieć aby nie pojechać popracować Poobcinałam hakuro ,wrzosy, trochę róże ,ale jeszcze ich nie odsypywałam jest bardzo mokro na działce.Pograbiłam.Nareszcie ruszają prace w ogrodzie

Pooglądałam co wyrosło i tak średnio tulipanki się ledwo wychylają,szafirkom liście zmarzły,krokusy ciut wyjrzały może w tym tygodniu bo ma być ciepło .
Trochę strat jest -ogniki padły ,trzmieliny chyba też, porażona azalia ,ale większe niż mróz zrobił Hiro Został ograniczony w bieganiu
Cieszę się ,że bukszpany z mojego rozmnożenia mają się dobrze

Gardenarium 18:51, 11 mar 2012

Faktycznie pogoda nieciekawa. Poczekaj idzie ocieplenie

Instagram Ogrodowiska
Krys 19:12, 11 mar 2012

Gardenarium napisał(a)
Faktycznie pogoda nieciekawa. Poczekaj idzie ocieplenie

Trochę popracowałam i dalej trzeba czekać.Trochę jestem zła na sąsiada ,który ma obok wierzbę ekologiczną nie dość ,że zatyka saczki melioracyjne to śmieci strasznie .Obiecał w tym roku wyciąć ,ale już mógłby zacząć Postanowiliśmy zakopać 4 bio-bloki,takie jak pokazywała Maj w minionym tygodniu w programie ,zobaczymy jak zadziałają
bociek 19:23, 11 mar 2012

Krys napisał(a)

Trochę strat jest -ogniki padły ,trzmieliny chyba też, porażona azalia ,ale większe niż mróz zrobił Hiro Został ograniczony w bieganiu

Krysiu, u mnie tez piekne slonce bylo, ale tak przenikliwy i zimny wiatr, ze nie dalo rady nic zadzialac, zreszta i czasu nie bylo, bo musielismy zalatwic pewna sprawe dla mojej Tesciowej Dopiero wrocilam.

Ale do rzeczy. Ognikami sie nie martw. Ja mam od 6 bodajze lat okolo 10 szt. i co roku mi wymarzaja, i to wszystkie co do jednego. Przycinamy to co zmarzlo i zawsze odbijaja, kwitna i owocuja. Moze nie maja po tym pieknego pokroju, ale sa
A Hiro pewnie sie nudzil to i nabalaganil

Fajne zakupy, cis niedrogi bardzo
Gabriela 19:56, 11 mar 2012

Krys napisał(a)

A ja zauważyłam u Ciebie świetny dzban gliniany, czy w sezonie coś w nim rośnie? Nie widziałam jeszcze takiego, z okrągłą dziurką w środku.
andziulka 20:14, 11 mar 2012

Krysiu, moje trzmieliny też będę musiała w tym roku mocno przycinać, mizernie wyglądają. Całe szczęście, że one to lubią
Krys 22:13, 11 mar 2012

bociek napisał(a)

Krysiu, u mnie tez piekne slonce bylo, ale tak przenikliwy i zimny wiatr, ze nie dalo rady nic zadzialac, zreszta i czasu nie bylo, bo musielismy zalatwic pewna sprawe dla mojej Tesciowej Dopiero wrocilam.

Ale do rzeczy. Ognikami sie nie martw. Ja mam od 6 bodajze lat okolo 10 szt. i co roku mi wymarzaja, i to wszystkie co do jednego. Przycinamy to co zmarzlo i zawsze odbijaja, kwitna i owocuja. Moze nie maja po tym pieknego pokroju, ale sa
A Hiro pewnie sie nudzil to i nabalaganil

Fajne zakupy, cis niedrogi bardzo

Kasiu dzięki ,ognika troche podcięłam, to jak mówisz muszę więcej i zobaczymy Hiro zimą był puszczony na całą działkę i dlatego trochę podsikał tuje ,zobaczymy pożniej efekt .Teraz już ma ograniczenia To kochany psina ,ale łobuziak
Krys 22:22, 11 mar 2012

Gabriela napisał(a)

A ja zauważyłam u Ciebie świetny dzban gliniany, czy w sezonie coś w nim rośnie? Nie widziałam jeszcze takiego, z okrągłą dziurką w środku.

Gabrysia stawiam na nim tylko doniczki z kwitnącymi jednorocznymi ,to z gliny niewypalany,trochę kruchy.Mam jeszcze większy