Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik mimo woli 15:34, 11 lut 2012

Do góry
Golden Nizza

Leen van der Mark

Arma
Ogrodnik mimo woli 15:32, 11 lut 2012

Do góry
To papuzie, ale jakie juz nie pamiętam...

Zamawiałam inne - przyszły inne...czasami sprzedawcy są nieuczciwi..ten sprzedawca pomieszał mi ponad połowe zamówionych cebulek...

Te kolejne też miały być inne a przyszły takie, ale są cudowne Bardzo mi się podobają.... Akurat dla tych jedynych szukałam w internecie jaka to może być odmiana i nie udało się znaleźć...

Pszczelarnia 15:27, 11 lut 2012

Do góry
Gratuluję 100

Mój ogród 15:26, 11 lut 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Na mojej skarpie mam kilka host. Nie są to jakieś wyjątkowe okazy, no ale są. Zadziwiająco rosną tam dobrze - jest półcień a i kompostu na dobry start im nie żałowałam. W zeszłym roku dosadziłam kilka maluchów. Problem w tym, że jak każdy początkujący ogrodnik nie przywiązywałam znaczenia do nazewnictwa. Funkia to funkia. Teraz to się zmieniło. Właściwie to rozpoznane mam tylko dwie.
Te rozpoznane to: Halcyon . Tu ona z nieznaną mi hostą. Może mi ktoś podpowie.

Tu " Halcyon" kwitnaca.

Ładna hosta, niestety nn

"Grat Expectations" jeszcze nieduża

I jeszcze jedna nieznana, kupiona w Biedronce, zapowiada się że będzie miała duże liście

Przypomniałam sobie że z rozpoznanych mam Golden Tiarę, ale nie mam jej zdjęcia.
Może ktoś rozpozna jakąś moją hostę? Z góry dziękuję.

Ta pierwsza po prawej to może aureomarginata?
Trzecia może wide brim?
Ostatnia to może być blue angel.

A ta halcyon mi się nie zgadza... Ona jest niebieska - oto moja w pierwszym roku po posadzeniu - prawie miniaturowa, ale ma mieć bardzo duże liście

Ogrodnik mimo woli 15:25, 11 lut 2012

Do góry
Princess Irene

Klejne moje ulubione Ballerina

Cummins

Jan Paweł II - jest w idealnej bieli, smukły..... piekny

Ogrodnik mimo woli 15:23, 11 lut 2012

Do góry
Spring Green

Washington

Pink Diamond

Peach Blossom
Ogrodnik mimo woli 15:21, 11 lut 2012

Do góry
A teraz nieznane nazwy

Ogrodnik mimo woli 15:18, 11 lut 2012

Do góry
Willemsoord

Orange Princess

Monsella
Ogrodnik mimo woli 15:16, 11 lut 2012

Do góry
Poodganiam zimę i dla zachowania pozorów, że jest to napewno forum ogrodnicze wstawię moje tulipanki..napewno część przegapię, ale te co znajdę i jak się uda podam nazwy
To są moje ulubione tulipany tarda....

Tulipan Fusilier

Casablanca
Ania i róże i cała reszta :) 15:09, 11 lut 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
'Mazury'
temu szło całkiem dobrze, pąków było sporo i oczywiście co...? I uwiąd , ech..
Rośnie z różą Elfe, miało być pięknie

Ten zauroczył mnie najbardziej
W oczekiwaniu na wiosnę - Ogród Marty 15:05, 11 lut 2012

Do góry
Pokażę Wam jeszcze coś, najwyżej mnie ktoś ochrzani, że nie moje
A ta zima tak się nudzi już, że nawet robaki miło pooglądać

Pogaduchy skowronków 14:52, 11 lut 2012

Do góry
Pogaduchy skowronków 14:47, 11 lut 2012

Do góry
Dziś opowiem Wam bajkę:
,,Panowała na świecie długa sroga zima!Wszystkim już tak dokuczyła,a najbardziej ptakom! Ziarenka przykryte,mróz pomroził wszystkie żyjątka którymi się karmiły,trawki zielonej nie widać,w dodatku dzień krótki ,i szary.Słońca od wielu dni widać nie było.
Po wielu naradach,postanowiły wysłać gońca do słońca,żeby już na niebo wróciło!
Każdy chciał lecieć,ale orzeł zdecydował: Pierwszy leci skowronek!Dużo fruwa w górze pewnie poradzi.
Poleciał,.
Cóż,ledwie przebił się przez chmury ,oślepł,od nadmiaru promieni,i przypalił sobie piórka.
Wrócił.
Drugi wyleciał kruk.Ten jest dobry lotnik zaleci pewnie do samego słońca.
Frunie,wzbił się bardzo wysoko,ale i jemu słońce zwęgliło piórka i poparzyło struny głosowe. Z wielkim strachem o życie,wrócił na ziemię.!
Teraz kolej na kondora,ale przed tron sfrunęła papuga !
Królu złoty, tu nie siły trzeba ,a argumentów,żeby słońce chciało wysłuchać! Ja polecę gadkę mam niezłą ,jak to,,papugi".Ok-leć,ale potem,to ja sam już wyruszę,bo na was liczyć nie można.,,Kazał pan,musiał sam!"
Ale papuga się zawzięła!Pokonała chmury,i mimo,że pozbyła się wszystkich piórek,dotarła do samego słońca, zaniosła petycję i słońce obiecało,że zanim wróci na ziemię pierwsze promienie już tam będą.
Wraca biedne papużysko,bez piór,fruwać nie może bez nich,spadła kamieniem prosto do stóp orła!
A tu i słoneczko zza chmur wyjrzało ciekawie,jak też ta papużka sobie radzi.Patrzą ptaszki,ani jednego piórka biedaczka niema.Ale misja się powiodła!Dalej jej z wdzięczności ofiarowywać swoje najbardziej kolorowe w nagrodę.Stąd są papugi takie bajecznie tęczowe.
A kruk....dalej chodzi z chorym gardłem,i z piórkami jak węgiel.
A skowronek.....szczęśliwy,że ma tylko spopielałe piórka,wzlatuje wysoko i pieśń dziękczynną naturze śpiewa,że był jednak w tak niebezpiecznej misji ....i wrócił żywy!''

Zdjęć nie mam,żeby to zobrazować,ale wstawię wiosennego kwiatka!I pytam:Kto ma papugę!
Ogród pełen motyli...... 14:45, 11 lut 2012

Do góry

Bratki, to ulubione kwiatki mojego męża. Miałam ich mnóstwo. Były to bratki szwajcarskie. Wyhodowałam je z nasion.

Ogród pełen motyli...... 14:27, 11 lut 2012

Do góry
Nie pamiętam gdzie kupiłam swoją, ale mogło to być w sklepie ogrodniczym, lub w którymś centrum handlowym. Po prostu, tak mi się trafiła, jak to się mówi:ślepej kurze ziarno. Kupując, nie zdawałam sobie sprawy z tego, jaką różę kupuję. Natomiast jesienią posadziłam jeszcze jedną różę hybrydową, na wiosnę zobaczymy, jaka będzie. Tym razem już doskonale wiedziałam, co kupuję

. .

Kolejna do przeróbki 13:52, 11 lut 2012

Do góry
I.......Kochani, jeszcze raz pytam o to samo, bo chciałabym znać opinię większej ilości ogrodowych czarodziei Czy kwiaty na brzegu rabaty sadzić w miejscu po pelargoniach, czy ciągnąć pasem dalej na całej rabacie? Limka jest zdania, że kwiaty należy pociągnąć dalej. Dla przypomnienia wklejam jeszcze raz zdjęcie, na którym widać dobrze ten łuk.

Ogrodnik mimo woli 13:24, 11 lut 2012

Do góry
Wstawię kilka fotek moich wron, co to okazały się nie być wronami. Bożenka powiedziała, że wrony są tylko w miastach.... Nie dawało nam to spać (oprócz tego łysego co świecił po oczach) i przestudiowaliśmy ptaki wronopodobne.
U nas są gawrony i kawki. Może to nie najpiękniejsze ptaki, kradną słoninę......ale są. I poprawiają statystykę zaobserwowanych gatunków.

To są kawki..bardziej szare:

Gawrony są czarne:

I jak widać żyją z sobą w zgodzie, bo razem się pasą pod karmnikiem wyjadająć to co się wysypało.
Stwierdziliśmy, ze chociaż posprzątają
Ogrodnik mimo woli 13:17, 11 lut 2012

Do góry
A tu mam księżyc w pełni który niedawno nie dawał nam spać..... jak nie lubię zasłoniętych okien w sypialni, to miałam ochotę wstać i to zrobić....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:08, 11 lut 2012

Do góry
nie zazdraszczaj Danuś pacz

Ogród w cieniu brzozy 13:05, 11 lut 2012

Do góry
Zainspirowana przez wątek Bogdzi wypatrzyłam takiego ptaszka u siebie - trudno mu jednak zrobić dobre zdjęcie - szybko zmyka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies