Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:28, 11 gru 2011

Do góry
Najbardziej ze wszystkich roślin lubię hortensje. Mam ich teraz 40, niektóre sie powtarzają. A to moje pierwsze malizny. Przywiozłam ze Szkocji małe zaszczepki, a już na drugi rok wyglądały tak wdzięcznie. Nie znam nawet nazw.

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:27, 11 gru 2011

Do góry
DOBRANOC
Ogródkowe perypetie:) 23:26, 11 gru 2011

Do góry
A jak już mowa o wiankach to pokaże wam jesienny z ubiegłego roku, (szydełkowy) bo nowy dopiero w planach.
Ogródkowe perypetie:) 23:21, 11 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Wg mnie z miskantem będzie super, tylko niestety dopiero od lipca To co planujesz posadzić przed miskantem na szczęście będzie zdobiło dużo wcześniej Ja wciąż głosuję na wcześniejszą wersję - z zawijaskiem bukszpanowym, z tym, że zamiast cisa miskant. A może zamiast pojedynczego miskanta 3szt. trochę niższych traw (np.rozplenic), które stworzą pośrednie piętro, takie tło dla miłorzębu? Wydaje mi się, że górna część miskanta(wyrastają na 1,5m) skryje się za kulką liści miłorzębu (bo piszesz, że nie chcesz, aby miłorząb był wysoko szczepiony). Co o tym myślisz?
Hmmm no właściwie czemu nie, rozplenice też są fajne
Wrzucam zdjęcie, może to coś pomoże

to ma być to miejsce gdzie teraz stoją donice z ziołami, oczywiście do zmiany

A weszłam tylko na forum, aby zobaczyć wianki Kasi) a tu masz wsiąknę jak zwykle
Mój 4 arowy azyl... 23:19, 11 gru 2011

Do góry
Basiu będziesz gotowane zamrażała? ja jak robię pierogi, to rozkładam je na dużych deskach do krojenia i wkładam do zamrażalnika jak zamarzną wyjmuję, lekko z deski odskakują i wkładam do foliowych torebek zamykam i znowu do zamrażarki może 2 min. to trwa jak potrzebuję to wyjmuje i wrzucam na osolony wrzątek, a tutaj masz zdjęcie tej szałwii zdjęcie z października
Ogródkowe perypetie:) 23:14, 11 gru 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Odstresowywałam się i zrobiłam plan nasadzeń do ogrodu. Proszę zobaczcie czy to wogóle ma jakiś sens?
Warzywniak jak planowałam z obwódka z bukszpanu. Śliwa Wiśniowa, mam nadzieję, że nie będzie za duża do mojego małego ogrodu. Nie chcę zaciemniać, bo iak za jasno to tam nie jest przez modrzewie na sąsiedniej działce. I wielki znak zapytania co za różami a przed Smaragdami? Myśłałam może o jakimś cyprysiku groszkowym posadzonym razem z jakimiś niebieskimi bylinami , albo szałwią omszoną?? Jak myślicie, bardzo proszę..bo jak tak dalej pójdzie to mi zimy nie starczy na ten projekt

coś zielonego na obwódkę to bukszpan oczywiście

A za różami może coś podobego jak w ogrodzie z lustrem - czyli trawy i jakaś brzoza - lub luźne drzewko

Sebuś za mało miejsca na drzewo, trawy szybciej.
Mój kawałek raju 23:12, 11 gru 2011

Do góry
bardzo ładna i delikatne ma kwiatki i pachnie i możesz używać w kuchni
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:11, 11 gru 2011

Do góry
Bardzo lubię dziurawce. Obydwa przywiezione ze Szkocji. Pędy przemarzają w zimie, ale odrastają nowe na wiosnę.

Przeglądanie obserwowanych wątków i artykułów 23:10, 11 gru 2011

Do góry
Dodałem dzisiaj możliwość przeglądania wszystkich wątków i artykułów dla których otrzymuje się powiadomienia. Dodatkowo jeżeli jakiś wątek lub artykuł już nas nie interesuje to można go usunąć z obserwowanych.

Aby dostać się do listy obserwowanych elementów, trzeba najpierw otworzyć powiadomienia i kliknąć wybrany link "Obserwowane wątki" lub "Obserwowane artykuły". Na obrazku poniżej są zaznaczane te linki.

Po kliknięciu na jeden z tych linków otworzy się widok jak na obrazku poniżej

Po lewej jest nazwa wątku lub artykułu, a po prawej link "Usuń". Po kliknięciu "Usuń" wybrany wątek lub artykuł zostanie usunięty z obserwowanych i nie będziemy już dla niego otrzymywać powiadomień.

Uwaga: Jeżeli ktoś zaznaczył w ustawieniach powiadomień, że chce otrzymywać powiadomienia o wszystkich wątkach lub artykułach to wtedy obserwowane nie w ogóle brane pod uwagę. Powiadomienia i tak będą przychodzić dla wszystkich artykułów i/lub wątków. Żeby to zmienić trzeba otworzyć edycję powiadomień i ustawić tam, że chcemy otrzymywać powiadomienia tylko w obserwowanych artykułach i/lub wątkach.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:03, 11 gru 2011

Do góry
Ja na szybkiego zrobiłam zdj. mojemu. Trochę już za suchy, ale nastał czas podlania. Kwalifikuje się do przesadzenia, prawda?

Mój 4 arowy azyl... 22:59, 11 gru 2011

Do góry
Dzisiaj lepiłam pierogi z kapustą i grzybami.

Lek na całe zło czyli mój ogród 22:58, 11 gru 2011

Do góry
Tę budleję wyrwałam gdzieś z pomiędzy płyt chodnikowych w Edynburgu. Miała kilkanaście centymetrów. Same się tam rozsiewają i wyrastają na dachach i murach, a ta cieszy moje oczy niemal przez całe lato.

A ta jest nasza krajowa.

Ten powojnik był pełen kwiatów przez dwa sezony. W tym roku już nie obudził się po zimie.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:53, 11 gru 2011

Do góry
Pozwolę sobie wkleić do Ciebie zdjęcie storczyka, którego można juz przesadzać... tak poglądowo

Storczyki lubią "ścisk" w korzeniach
Początki w Kruklandii 22:53, 11 gru 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Może nie to samo - np. inny układ kuli - i ich wielkości

A prawą rabatę nr 2 zostawić jak jest - prostokątną, czy może połączyć z tą z boku domu nr 3?
Bo jak połączyć to czy będzie ona pasowała do stylu italiano meksykano ? hehe tak nazwałam kącik który chce tam zrobić czyli
Jukka, rojniki i rozchodniki, trawy itp.

rabata 2 + 3 ?????
Lek na całe zło czyli mój ogród 22:44, 11 gru 2011

Do góry

Lek na całe zło czyli mój ogród 22:34, 11 gru 2011

Do góry
Gdy wprowadziłam się do domu na początku lata, było zielono wokół, a u mnie nawet trochę kolorowo.

Ogród w budowie - nieustającej 22:28, 11 gru 2011

Do góry
badara napisał(a)
Mieszkasz w pięknej okolicy,bardzo lubię te podkrakowskie pejzaże

Ja też I pasują do nich czarne koty - mam dwa śliczne, tyle że muszę się przyłożyć do ich sfotografowania, bo z tego co widzę , na zdjęciach są kawałki kotów, bo akurat jak zrobiłam zdjęcie, to one sobie poszły. Nie lubią być modelami.
Takie coś znalazłam,zdjęcia sprzed paru lat, koty miały ok. dwóch lat,
to kocica jest:

A tu kocio:

I razem, jednak się udało:
Mój ogród 22:21, 11 gru 2011

Do góry
I zapomniałam świerki, ściana świerków przy drodze do jeziora do samego jeziora.
Dobrej nocy wszystkim ogrodomaniakom.
Ogród w budowie - nieustającej 22:17, 11 gru 2011

Do góry
Hm, a mnie się wydawało, że jednak coś tam rośnie, to tak dla przypomnienia:

Początki w Kruklandii 22:15, 11 gru 2011

Do góry
Z donicą myślę, że większego problemu nie będzie.
Sen z powiek spędzają mi te rabaty frontowe pod oknami.... Są prawie symetryczne. Jedna jest 10cm dłuższa.
Nie wiem czy mam obsadzić je symetrycznie czy w każdej coś innego.
No i ten cień... Do lewej słońce prawie nie dociera.
Obecnie "rosną" tam rododendrony, świerki białe, tuje, wrzosy i wrzośce... ale z rozmieszczeniem poszalałam hehe... sama z siebie się teraz śmieje Pośmiejcie się z kamuszków... proszę bardzo
Prawa i niżej lewa

Zapomniałam o bukszpanach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies