Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

AgnieszkaBK 14:17, 02 mar 2012

AniaDS napisał(a)
Pisałyśmy ostatnio o czerwonych różach, kilka mam, przedstawię

Ascot, róża nostalgiczna

Aniu, interesuje mnie kolor tej róży, w opisie ze szkółki podane jest fioletowopurpurowa, a na zdjęciu wygląda na czerwoną..... chciałabym wiedzieć czy bardziej pasuje do różu, czy do czerwieni
AniaDS 17:01, 03 mar 2012

irena_milek napisał(a)
no, tak niektóre są unikatowe i trudno dostępne;

ja raczej będę sie poruszać w obszarze tych bardziej dostępnych

Każda jest piękna i ta trudniej i ta łatwiej dostępna .
AniaDS 17:03, 03 mar 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

Aniu, interesuje mnie kolor tej róży, w opisie ze szkółki podane jest fioletowopurpurowa, a na zdjęciu wygląda na czerwoną..... chciałabym wiedzieć czy bardziej pasuje do różu, czy do czerwieni

Agnieszko, dla mnie to też kolor fioletowo-purpurowy, czysto czerwona jest na przykład Piano i widać między nimi sporą różnicę.

U mnie Ascot rośnie w takim zestawieniu, może bardziej widać będzie ten jej odcień przy innych różach

.
Bogdzia 17:07, 03 mar 2012

Wszystkie piekne, ale Ascot zachwycająca.
laurowisnia 18:16, 03 mar 2012

Aniu, ładny zestaw czerwonych róż pokazałaś. A jak długo masz u siebie Red Eden Rose, jaką wysokość u Ciebie osiągnęła - zastanawiam się jak ją traktować, jak pnącą czy raczej parkową?
Gabriela 18:38, 03 mar 2012

AniaDS napisał(a)
[b]Sympathie, moja pierwsza róża, co roku przemarza i odbija od korzenia. A ma być pnąca
.

U mnie rośnie marnie, mimo zmiany miejsca, niby jest pnąca, ale wypuszcza takie dłuuugie łyse badyle. Miała być ozdobą tarasu, a nie jest, chociaż kwiaty ma piękne. Ciekawe, czy to my czegoś nie wiemy o niej, czy ona taka nieudana. Przecież pozostałe róże rosną nam dobrze.
jotka 19:02, 03 mar 2012

U mnie Ascot rośnie w takim zestawieniu, może bardziej widać będzie ten jej odcień przy innych różach

Widać, ze dobrze się czuja w swoim towarzystwie

AniaDS 19:05, 03 mar 2012

jotka napisał(a)

Widać, ze dobrze się czuja w swoim towarzystwie

Już niedługo, obie zmienią miejsce, bo psują mi efekt różowości na tej rabacie .
Nawet dziś próbowałam Ascota wytargać, ale ziemia wciąż zmrożona.
AniaDS 19:08, 03 mar 2012

Gabriela napisał(a)

U mnie rośnie marnie, mimo zmiany miejsca, niby jest pnąca, ale wypuszcza takie dłuuugie łyse badyle. Miała być ozdobą tarasu, a nie jest, chociaż kwiaty ma piękne. Ciekawe, czy to my czegoś nie wiemy o niej, czy ona taka nieudana. Przecież pozostałe róże rosną nam dobrze.

Moja też jeśli już coś wypuści, to właśnie długie, puste badylki, nie pomaga nawet jej rozpinanie w poziomie.
Kwitnie mi bardzo słabo, może trzema kwiatami w sezonie. Nie powtarza na dodatek.
A jak ją dostałam (od Monic ), to była taka piękna. Może jej nie pasuje mój piach?

AniaDS 19:13, 03 mar 2012

laurowisnia napisał(a)
Aniu, ładny zestaw czerwonych róż pokazałaś. A jak długo masz u siebie Red Eden Rose, jaką wysokość u Ciebie osiągnęła - zastanawiam się jak ją traktować, jak pnącą czy raczej parkową?

Chyba 4 lata.
Jak na razie to nie ma nawet metra i nie zapowiada się na zbyt wysoką, jako pnąca się raczej nie sprawdzi. Nie tylko moja Red Eden ma taki słaby wzrost, u innych dziewczyn ma podobną wysokość.