a ja do Danusi po podpowiedzi rosną 2 młode miłorzęby a wkoło pusto, koło średnicy 20m co tam wymyślić? ziemia żyzna, wilgotna, słońce do 13. Po prawej stronie, niewidocznej na zdjęciu jest rabata z różami, paprociami i budleje. Po lewej gruzowiskowe kwiatony z jałowcami, irgami i berberysami.
Czekam na jakieś podpowiedzi i z góry dziękuję
Jedna z moich bardziej ukochanych róż, pokazywana wcześniej w kąciku różanym PIROUETTE
Przepiękna, delikatna, zdrowa pnąca różyczka Poulsena, z serii Courtyard. Spędziła już w moim ogrodzie 6 sezonów, wspina się dzielnie na pergolę, nie choruje, kwitnie od końca maja do późnej jesieni, 3, 4 krotnie. Kwiaty nie są duże ale jest ich dużo, są pełne, rozetkowe, kolor mają zmienny od różu do bladego brzoskwiniowego w miarę przekwitania. Kwiaty długo trzymają się na krzewie, nie opadają i nie śmiecą jak większość austinek.
Kochani, zdrówko no to wiadomo, dobrze Tylko wyobraźcie sobie chodzić non stop przez dwa dni
Pierwszego od 9 do 17, a drugiego od 10 do 22 przysiadów zrobiłam co najmniej 1500
Drugiego dnia to się ciągnęłam za Hanią wieczorkiem, że aż się śmiała ze mnie i chciała film nagrywać. Ale dziś hasam już jak sarenka po lesie
Witajcie
Po krótkiej, acz treściwej naradzie z Danusią postanowiłem założyć wątek, w którym każdy mógłby wrzucać zdjęcia rzadkich odmian iglaków jakie udało mu się zgromadzić w swoim ogrodzie. Fajnie byłoby napisać parę słów oprócz nazwy, ale jak ktoś nie ma na to czasu lub ochoty to ładne zdjęcie i tak wystarczy, żeby nacieszyć oczy
Larix decidua Krejci - bardzo 'osobliwa' odmiana modrzewia europejskiego Bardzo podobną odmianą jest 'Varied directions'.
Metasequoia glyptostroboides Matthaei Broom - żółta, w miarę powoli rosnąca odmiana metasekwoi. W pierwszych latach po posadzeniu lubi się przypalić na słońcu, ale im dłużej rośnie tym lepiej sobie radzi.
Pinus parviflora Ogon-Janome - coś dla miłośników variegatowatych' odmian. Niestety akurat mój egzemplarz został mocno potraktowany przez śnieg zeszłej zimy, który połamał kilka gałązek
Zapraszam do pokazywania swoich okazów i współtworzenia wątku
Dziękuje za miłe słowa! Prace w ogrodzie uwielbiam
Tu na zdjęciu ja podczas pracy nad oczkiem wodnym u mojej serdecznej przyjaciółki Ani
W tym roku ruszamy z pozostałą częścią jej ogrodu!
Ma śliczną działkę! Kilka zdjęć z budowy oczka! Wodospad też sam murowałem
Witam wszystkich,
ja mam 4 zamioculcasy, rosną bardzo ładnie. Ostatnio jeden, chyba taki najsłabszy zakwitł. Kwiat niepozorny i niezbyt urodziwy, ale ile było radości jak go zobaczyliśmy