Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 22:51, 01 gru 2011

Do góry
alinak napisał(a)
Magda tu akurat zgadzam się z Goniakiem ( Gosią ). Sumak to piękne drzewo , ale tzw. niereprezentacyjne . Lepsze do ludnych nasadzeń, ale nie do przedogródka . Poza tym u nas długie zimy, jesienie . Cały ten czas nie masz na nich liści . A odrosty - uwierz jeszcze nic tam nie robiłaś, ale zapewniam cię, że po 3 latach będziesz mieć dość . Im częściej uszkodzisz odrosty tym ich będzie więcej i więcej .

Patrzę na fotkę wjazdu i myślę, że
- obok podkrzesanego świerka dałabym dużą grupę jednego silnie różowego rodedendr. wysoką odmianę . ten pasek jest dość szeroki , więc wzdłuż dałabym np.

- 4 świerki coniki ( docelowo ok, 2m wys. )
- 2 świerki gniazdowe tzw. bocianie gniazdo ( piękne wielkie kule bezproblemowe ) ale lekko przed nimi
- dół to azalie japońskie na przemian z rododendr. niższych odmian .
- parter wrzośce + brązowa trawa cerrex buchanani ( tez jest cały rok )

Tym sposobem nie masz usuwania w jesieni pędów i cały rok zielono zawsze można wsadzić fajne kwiotuszki gdzieś do środka.

Rzeczywiście masz rację – teraz smętnie się te sumaki prezentują. Choć w lato były naprawdę prześliczne. Nie jestem jakimś strasznym ich wielbicielem bo wierzcie mi – też już się odrostów nawyrywałam i korzeni nakopałam. Na działce nie było nic robione przez 2 lata więc sobie wyobraźcie jaki tu był gąszcz pod parkanem Strasznie jednak podobało mi się to, że są 2 drzewa po obu stronach podjazdu i jak wjeżdżam to mnie witają. Może to głupie, ale takie przyjemne wrażenie to na mnie robiło – ooo… już jestem w domku i są sumaczki-strażnicy

A o pasku zieleni między chodnikiem, a podjazdem jeszcze nie myślałam co tam pokombinować, ale dzięki wielkie za pomysł. Fajnie by było wszystko poobsadzać i nie musieć kosić Jednak obsadzenia tam muszą chyba trochę poczekać- i tak będzie kupa roboty z przedogródkiem (tym za płotkiem) no i chciałabym coś pokombinować z rabatą przy samej furtce, która jest w stanie bardzo mizernym niestety, a do tego stoi na niej słup energetyczny.
To jednak bardzo dobry pomysł żeby już teraz przemyśleć te nasadzenia. Może mogłabym wtedy kupić rośliny i na razie posadzić je gdzieś żeby podrosły i nie musiałabym potem wydawać majątku na duże okazy?
Chodziłam dziś po ogrodzie i stwierdziłam, że brakuje mi zimozielonych roślin. Strasznie się ponuro zrobiło…

Znalazłam wśród chaszczy taką oto pocieszną roślinkę. Czy ktoś wie co to?
A potem na koniec spaceru poprawił mi humor zachód słońca

ogrodoweimpresjejolki 22:51, 01 gru 2011

Do góry
no niestety tak ładnie nie mam po drodze

ale lubię podziwiać takie widoczki i takie jak ten poniżej też

ogrodoweimpresjejolki 22:48, 01 gru 2011

Do góry
jotka napisał(a)
Listopad się skończył i ładna jesienna pogoda
Grudzień obdarował nas wiatrem a po południu deszczem ....
Takie widoki to już tylko wspomnienia

czy to jest droga do Twojego ogrodu?
Ogród u stóp klasztoru 22:37, 01 gru 2011

Do góry
Na dobranoc mam dla was kochane SŁONECZKO wespół z liliami . Widok wprawdzie już nieaktualny bo z 2010 wszystkie lilie poszły z tego miejsca w inne i pogrupowane kolory ale słoneczka na fotkach świeci ostro DOŚWIETLAJCIE SIĘ

Ogród z lustrem 21:41, 01 gru 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Szkoda tylko, że idzie ku zimie, a co będzie wiosną? Polecę tam natychmiast jak tylko śnieg stopnieje w poszukiwaniu zwiastunów wiosny

Danusiu, Ty uwielbiasz ten ogród jak swój Jest C U D O W N Y Lustra pięknie odbijają rośliny, ale wg mnie jest to wspaniałe wrażenie głębi ogrodu. I jeszcze żródełko, wiosna ..., ale będzie pięknie. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Czapki z głów dla całej ekipy.
Rododendronowy ogród. 21:17, 01 gru 2011

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Moja okolica w dzisiejszych porannych mgłach.

Bogdziu, ja tam tam winko spijam a tu takie cudowne obrazy pokazujesz pięknie uchwycone, ta mgła jest tajemnicza i bardzo malownicza u nas tak pięknie nie było
Rododendronowy ogród. 21:03, 01 gru 2011

Do góry
Bogdzia ten krajobraz to żywcem jak z NOCY I DNI
już " słyszę" oczami wyobraźni jak Barbara niszczy cała te aurę tajemniczości magicznym darciem BOOGUUUUMIŁŁŁŁ

Bogdzia napisał(a)

Ogród z lustrem 21:03, 01 gru 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
W tym lustrze będzie się przeglądało źródełko podświetlone w podwójnej ramie z bukszpanów i cały ogród.

Wisienki na torcie nadal jeszcze nie ma

Do pełni szczęścia potrzeba jeszcze ciurkadełka Ależ będzie pięknie
Ogród z lustrem 21:01, 01 gru 2011

Do góry

Na koniec panowie lekko podparli lustra

A ja zasłoniłam obydwa lustra grubą folią aż do soboty.

Ogród z lustrem 20:59, 01 gru 2011

Do góry
W tym lustrze będzie się przeglądało źródełko podświetlone w podwójnej ramie z bukszpanów i cały ogród.

Wisienki na torcie nadal jeszcze nie ma

Ogród z lustrem 20:58, 01 gru 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

ta brzozowa rabata najbardziej mi się podobała i widzę,że dobry wybór caculko
Ogród z lustrem 20:56, 01 gru 2011

Do góry

Ogród z lustrem 20:55, 01 gru 2011

Do góry

Ogród z lustrem 20:54, 01 gru 2011

Do góry

Mój kawałek raju 20:53, 01 gru 2011

Do góry
Hej wszystkim odwiedzającym, dzisiaj plątałam się po ogrodzie to pograbiłam , to okryłam, sąsiad wpadł wykopać karpę po dzikim bzie, bo wiecznie się o nią potykałam pracowałam do 14.45, a potem do domu na obiad, po obiedzie wyszorowałam chrzan, który się moczył w wiaderku obrałam i starłam , dodałam swój ocet jabłkowy, sól i cukier, buraczki potem lub śmietanka, zostawię jeszcze do sosu do mięska. Kataru to już chyba nie będę miała do wiosny, tak mi się wszystko oczyściło

wyszedł spory pojemnik, także starczy na święta

Potem przyniosłam z sali resztki owoców pigwowca , umyłam pokroiłam i do gara z cukrem i zrobiłam jeszcze 6 słoików tego specjału do herbatki
odowisko.pl/uploads/p/7/79066/original.jpg[/img] tadam
Ogród z lustrem 20:50, 01 gru 2011

Do góry

Przygotowania, sprawdzanie, mierzenie a jakże, czy wejdzie

Ogród z lustrem 20:48, 01 gru 2011

Do góry
Ciąg dalszy historii ogrodu dwóch luster Stożki rosną w chmurach

Ogród z lustrem 20:45, 01 gru 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
A teraz drugie lustro Tak Aniu

No i kto zgadnie gdzie mam głowę???

w chmurach Danusiu w chmurach, ze szczęścia,że udało się zrealizować plan
Ogród z lustrem 20:44, 01 gru 2011

Do góry
A teraz drugie lustro Tak Aniu

No i kto zgadnie gdzie mam głowę???

Ogród z lustrem 20:42, 01 gru 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

czary mary i już jest!!! pięknie teraz ogród można podglądać z różnej perspektywy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies