Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

ircia 19:35, 22 lut 2012

Hehehe, nowy wątek wyraźnie ma szansę zaistnieć. No cóż, to ja też nie będę ukrywać, że miałabym się czym pochwalić Z tego powodu powstał nasz drugi taras, który byliśmy zmuszeni ogrodzić tak, a nie inaczej....

ell 20:06, 22 lut 2012

Ja na szczęście jak na razie na sąsiadów nie mam co narzekać. Jak trzeba mojego kota Psota nakarmić na wakacjach czy podlać roślinki, to nie ma problemu. No i pół osiedla na ognicho przychodzi. Mam nadzieję, że nowi sąsiedzi też będą tolerancyjni i zabawowi.
Zobaczymy.
Mamy wszyscy nadzieję, że zbyt szybko to tego segmentu nie sprzedadzą i będziemy się jeszcze z dwa, trzy latka cieszyć spokojem z pustym domem za płotem.
bogumila 09:59, 23 lut 2012

Ładna sałata.
popcorn 10:03, 23 lut 2012

A w 2-3 lata serby podrosną

pozdrawiam!
Celina 14:27, 24 lut 2012

Witaj Elu
Powolutku, ale odwiedzam powoli wszystkich gości którzy trafili na moje poletko.
Na razie organizuję się tutaj u Was.Już nie długo i zacznę wrzutki na mojej stronie.Muszę tylko nabrać wprawy. U Ciebie dużo fajnych rzeczy się dzieje.pozdrawiam i zapraszam do siebie.

ell 15:39, 24 lut 2012

Bogusiu - sałatka rośnie jak na drożdżach.

Karolinko, Danusiu - świerki na pewno odpadają, bo od murów mojego domku do płotu mam zaledwie 8,4 m. To zbyt duże drzewa na moją mini działeczkę. Uwielbiam drzewa liściaste za ich zmienność kolorów i kwitnienie. Lubię ciągłe zmiany, więc ogród z gatunków iglastych niestety jest dla mnie zbyt monotonny. Wiosna, lato, jesień i zima - ten sam widok - fakt ładny i wiecznie zielony, ale nie do końca dla mnie. Uwielbiam obserwować jak wiosną budzi się życie w nagich gałązkach, które dla niektórych wydają się uschnięte.
Moje klimaty, to kwitnące drzewa owocowe - te ich delikatne płatki białych i różowych kwiatów są fantastyczne. Później przygoda z dojrzewającymi owocami - ciągła zmiana kolorów. To ogród niestety dla pracusia, ale taki właśnie mnie fascynuje.
Mam nadzieję, że w tym roku moje drzewka owocowe dobrze przezimowały i pokażą swoje piękno na wiosnę. Jestem jakaś staroświecka.
ell 15:41, 24 lut 2012

Celinko - na pewno będę do Ciebie zaglądać choć nie zawsze zostawię ślad.
Milka 15:48, 24 lut 2012

ell napisał(a)
Bogusiu - sałatka rośnie jak na drożdżach.

Karolinko, Danusiu - świerki na pewno odpadają, bo od murów mojego domku do płotu mam zaledwie 8,4 m. To zbyt duże drzewa na moją mini działeczkę. Uwielbiam drzewa liściaste za ich zmienność kolorów i kwitnienie. Lubię ciągłe zmiany, więc ogród z gatunków iglastych niestety jest dla mnie zbyt monotonny. Wiosna, lato, jesień i zima - ten sam widok - fakt ładny i wiecznie zielony, ale nie do końca dla mnie. Uwielbiam obserwować jak wiosną budzi się życie w nagich gałązkach, które dla niektórych wydają się uschnięte.
Moje klimaty, to kwitnące drzewa owocowe - te ich delikatne płatki białych i różowych kwiatów są fantastyczne. Później przygoda z dojrzewającymi owocami - ciągła zmiana kolorów. To ogród niestety dla pracusia, ale taki właśnie mnie fascynuje.
Mam nadzieję, że w tym roku moje drzewka owocowe dobrze przezimowały i pokażą swoje piękno na wiosnę. Jestem jakaś staroświecka.

zachwycił mnie ten tekst i twoja staroświeckość
ell 15:53, 24 lut 2012

Na szczęście Ogrodowisko jest zakręcone i toleruje takie wybryki natury.
ircia 16:04, 24 lut 2012

Elu, nie jesteś osamotniona Ja też lubię śledzić jak zmienia się przyroda z każdym dniem i kocham drzewa owocowe A pierwszym drzewem, jakie kupiliśmy do ogrodu była jabłonka