Jak my wszyscy . Lecz taka ilość kwiecia na prawdę robi wielkie wrażenie, lecz w tym roku na pewno znowu pojawi się mnóstwo hortensji i będziemy je wspólnie podziwiać
uwielbiam oglądać Twoje kompozycje hortensjowe i same hortensje są przecudne!!!!!!!!!!zazdroszczę takich zakupówjuż się pewnie nie możesz doczekać ich zakupów???a ja oglądania tego co kupisz w tym roku
Danuś zawijasy to z ciekawości pytałam (chodziło o ogród teściowej )
Chciałabym jedynie, żeby jakos tam hortensje umieścić - tylko ja nie wiem czy one tam dadzą radę...
Na jednej z tych rabat rosną, chyba od początku, liliowce - może to jakaś wskazówka co do gleby...
Te rabaty na pewno są zbite i psy tam się załatwiały. Trzeba wybrać i wywieźć trochę ziemi, żeby zrobiło się miejsce na żyzną do sadzenia roślin i żeby się nie wywalała poza krawężnik jak się kory nasypie.
Potem trzeba wszystko głeboko przekopać. Przywieźć rośliny i podłoża do sadzenia, najlepiej kompost albo próchnicę od Melona i dopiero w to sadzić. W tym co jest, nie ma szans na powodzenie upraw
Rozważam hortensje Limeligt, bo H. macrophylla będzie zawodna w kwitnieniu. Jest dużo propozycji od wszystkich, ja też coś dołożę.
Robię propozycję nie jednakową po całości bloku na każdej rabacie, ale od środka może się powtarzać prawa strona jak lewa. Środek wyższy i inny niż boki
Oj jak ja Tobie tego zazdroszczę
Wczoraj na wsi rozglądałam się za jakimiś antycznymi narzędziami ale nic nie mam hihihi
Jak przeczytałam o tej starej kosiarce i projekcie to poleciałam do męża i powiedziałam, że trzeba przekopać całą naszą działkę (dobrze ponad hektar ) i znaleźć cos ciekawego, wtedy Danuś przyjedzie i zrobi nam projekt hahahhahahaha. Mąż popatrzyl na mnie i stwierdził, że do końca mi odbiło
Bardzo mi się ta kosiarka spodobała i mam plan, żeby jej używać, dlatego takiej mocnej karty przetargowej użyłam
Tuje pod tym względem chcą się mocno wyłamać i odchodzą od zamierzonego kształtu. Wolę jednak cisy i bukszpany
Czasem jak nam od dołu coś podmarznie, albo pies obsika, to też można zrobić figurę, niby: "tak miało być".
Łucja odpuszczamy narazie szukanie. Ja mam taką encyklopedię co kwiaty są poukładane kolorami ale za dużo propozycji i poczekajmy na jakieś zdjęcie, Łatwiej będzie rozpoznać Jagna się zgadza.
No, czas zadzwonic, a ja już widzę co i dlaczego nam sie nie zgadza, skonfrontujemy jutro na mapce wydrukowanej i zrobimy nową co by zdążyć do 10 kwietnia z podkładem
Może podpowiedz, że trzeba kupić i daj przykład, jak trzeba zadbać.
Pilnuj koni, żeby nie stała im się krzywda? Czasem ludzie z lenistwa nie robią pewnych rzeczy.
Trzeba im pokazać, to wstyd się zrobi.
Czas brać się do roboty nad ogrodem, ale niespodzianka, mapka sytuacyjna coś nam się nie zgadza z pomiarami
zaznaczyłam na Twojej mapce, prosimy o sprawdzenie
Potrzebuję sprawdzić:
A - odległość między domem a granicą działki od frontu
B -odległość między budynkiem gosp. a granicą działki od frontu
C - szerokość bud. gosp.
D - długość bud. gosp.
Lipa ewentualnie od domu ile jest, chociaż mamy wymiar, ale sprawdź. Po wydrukowaniu podkładu w skali wychodzi nam, że front jest mniejszy niż w rzeczywistości
ok wiec tak:
A- 39m
B-12m
C-5,5m
D-19m
Ma Nadzieję, ze dobrze pomierzyłam bo miarka była krótka.
Może granica działki na mapce nie jest dokładnie w tym miejscu co płot był, z więc tam gdzie mierzyliśmy? J ją dostałam od poprzedniego właściciela więc nie wiem dokładnie co zaznaczyli.
Dzieci dorosną, pójdą na swoje, a ogród zostanie Nam na pociechę Pokaże nam potem jak się niestety starzejemy. (te drzewka to sadziłam jak Michałek był w pierwszej klasie...