Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodomania Oli 15:36, 30 lis 2011

Do góry
Ognik Teton

Jodła szlachetna Glauca

sosna górska Laurin

Ogrodomania Oli 15:23, 30 lis 2011

Do góry
Niedowiary, że to już prawie grudzień. Ale pomyślcie, grudzień to święta więc szybko przeleci, a potem już tylko styczeń, luty i znów WIOOSNA!!!

Ostatnie w tym roku listopadowe popołudnie w moim ogródku.

Ogródkowe perypetie:) 15:02, 30 lis 2011

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Mam takie zdjęcie, ale z tej perspektywy chyba mało co na nim widać. Na tej części są głównie hosty. Za świerkiem są hortensje, a za nimi widać częściowo klon palmowy. Powyżej wsadzony trzy lata temu na próbę cis Hillii i dalej mniejsze tegoroczne. Dalej pęcherznica plus misz masz. Na wiosnę planuję zmieniać i dosadzać.

O fajnie.. a tam w głębi to masz jakąś śliczną różyczkę?
Ogród z lustrem 14:49, 30 lis 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Z tego nasadzenia będzie większa bryła "lawendowa" po przycięciu.

pięknie się przenikają kolorami
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 14:41, 30 lis 2011

Do góry
Już mi się tęskni za letnim ogródkiem

Róże w naszych ogrodach 14:36, 30 lis 2011

Do góry
Chciałabym, aby wszystkie pachniały tak silnie jak Mme Isaac Pereire, ale cóż zrobić jak inne kuszą swym wyglądem i kwitnieniem, które trwa do końca sezonu, a nie zanika po pierwszym najbujniejszym rozkwicie jak u Mme.
Czy te New Dawn rosną obok siebie? Widok byłby niesamowity.

Mme Isaac Pereire
Ogródkowe perypetie:) 14:14, 30 lis 2011

Do góry
Mam takie zdjęcie, ale z tej perspektywy chyba mało co na nim widać. Na tej części są głównie hosty. Za świerkiem są hortensje, a za nimi widać częściowo klon palmowy. Powyżej wsadzony trzy lata temu na próbę cis Hillii i dalej mniejsze tegoroczne. Dalej pęcherznica plus misz masz. Na wiosnę planuję zmieniać i dosadzać.
Puste pole z wysepką kwiatową 13:48, 30 lis 2011

Do góry
Dziewczyny, przez Wasze krecie perypetie z pracy mnie wyleją - jak poczytałam wymianę zdań na ten temat to buchnęłam śmiechem na głos - no nie mogłam się już powstrzymać . No i musiałam się tłumaczyć...
Elu, czy Ty przypadkiem nie powinnaś zacząć książek pisać - gatunek dowolny, ale masz styl i poczucie humoru Chmielewskiej, którą uwielbiam
Ogród Dominiki 13:28, 30 lis 2011

Do góry
Domi napisał(a)

Pogoda wciąż sprzyja pracom ogrodniczym. U mnie dzisiaj piękne .

A u nas w końcu pada dłuuuugo wyczekiwany deszcz!!! jeszcze 2 lata temu nikt by mi nie wmówił, że kiedykolwiek będę się cieszyć z takiej pogody pod psem
Ogród Dominiki 13:26, 30 lis 2011

Do góry
Domi napisał(a)
Wieloszko, pozdrawiam! Jestem bardzo ciekawa jak wygląda u Ciebie ogród o tej porze roku? Pokażesz jakieś fotki?

Domi, nie ma co pokazywać. Smutno u mnie i pustawo w wielu miejscach - dopiero o tej porze roku widać ile mam liściastych roślinek - nie zimozielonych, bez których nie jest już tak ładnie Ale przynajmniej widzę teraz dokładniej, że potrzebuję więcej zimozielonych. Dlatego tak się zachwycam Twoim ogrodem, Danusi, Richiegio, Oli i wielu innych - które pięknie wyglądają o każdej porze roku. Więc codziennie zaglądam do tej bajki pt. "Ogród Dominiki" i marzę...
Migdałek, jego urok.. i utrapienie 13:00, 30 lis 2011

Do góry
Ja migdałka od dwóch lat po kwitniwniu obcinam drastycznie. Wcześniej obcinałam mniej drastycznie i nie wyglądał najlepiej. Stracił kształt.

Tak wyglądał mój migdałek zaraz po przycięciu po kwitnieniu w maju:

A tak w czerwcu:

Taki był w lipcu:

A taki w sierpniu:

Dwa światy 10:42, 30 lis 2011

Do góry
to tylko dobre ujęcie...dzięki

teraz pozostaje tylko widok z okna
Ogród Dominiki 10:18, 30 lis 2011

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ładnie, ładnie. U nas tak jeszcze nie było! Faktycznie wydłużył nam się sezon ogrodniczy. Ja podlewam i jeszcze kopię oraz zdarzyło mi się jeszcze plewić, bo na ziemi kompostowej tak fajnie rosną chwasty (na początek ).

Pogoda wciąż sprzyja pracom ogrodniczym. U mnie dzisiaj piękne .
Ogród Dominiki 09:55, 30 lis 2011

Do góry
Wieloszko, pozdrawiam! Jestem bardzo ciekawa jak wygląda u Ciebie ogród o tej porze roku? Pokażesz jakieś fotki?
Pogaduchy skowronków 09:41, 30 lis 2011

Do góry
Dzień dobry skowroneczki. Jak minie listopad - to już z górki trochę będzie. Trochę jestem wkurzony bo Bari dzisiaj w polach na spacerze się zawieruszył i dopiero przed chwilą dotarł pod dom (skruszony i z podwiniętym ogonem ). Miłego dnia dla wszystkich .

Pogaduchy skowronków 09:16, 30 lis 2011

Do góry
Hura! Ostatni dzień listopada mija i jutro będzie już historią.
Cieszę się,że miesiąc był pogodny, i nie za bardzo dokuczył zdrowotnie.Skowronki w miarę zdrowe,a przynajmniej nie afiszują się z dolegliwościami....i dobrze.
Tutaj jest miejsce na poprawę humorów i złych nastrojów.
W dalszym ciągu ,tzn, w grudniu ,będę budzić z uśmiechem i dobrym słowem.

Wobec czego : Miłego dnia!

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:12, 30 lis 2011

Do góry

Zdaje mi się, że Twoje rady Dominiko poskutkowały, bo coś się dzieje powolutku u moich storczyków

A te kwitną od początku września

Ogród z lustrem 09:05, 30 lis 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Z tego nasadzenia będzie większa bryła "lawendowa" po przycięciu.

Danusiu - na zdjęciu powyżej po lewej stronie jakie to drzewko i czy to są trzmieliny żółte ? Piękna kompozycja.
Ogródek amatora - kiedyś może będzie :-) 09:04, 30 lis 2011

Do góry
Ten klon może byłby fajny choć jak narysowałem to jakoś tak ..... sam nie wiem .... zobaczcie. Może po prostu kiepski rysunek. Pewnie byłby on też większy.
Inna sprawa jaki by tam pasował. Raczej cień, może trochę przed południem słońca ale nie za dużo.

Ogród w Tarnowie 08:28, 30 lis 2011

Do góry

Jałowiec Blue Star jest dość niski, kule pod nim z czasem będą się dusiły.

Ja bym zrobiła kostkę z bukszpanu a kulami "zagrała" nieco dalej. A potem całą płaszczyznę "ubrała"m w dywanik z czegoś zimozielonego np. trzmielina ale dobrze dostrzyżona i w pionie i w poziomie.
A co z azaliami?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies