Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Mój mały raj na ziemi :) 22:26, 27 mar 2012

Do góry
Anula, a Ty się na warsztaty florystyczne do mnie wybierasz? w sobotę o 16. Bo wianek już uwiłaś
Mój mały raj na ziemi :) 22:13, 27 mar 2012

Do góry
Anula wianek cu-do-wny
Bardzo w moim guście Hmmmm...... może się zartadnę i podprowadzę?

Gosiak, wszystyko można jak się tylko chce...... a to że się nie chce to widzę codziennie u mnie w pracy..... niestety.....
Rododendronowy ogród. 21:25, 27 mar 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
Kolorowo jest już w Twoim ogrodzie.... ślicznie....i wianek jak najbardziej udany Kwiatki w domu nie mogą doczekać się cieplejszych dni ... całkiem jak my wszyscy Pozdrawiam serdecznie

Agnieszko gdzies mi umknęłas- przepraszam. Fajnie że zajrzałas.Już ide zobaczyc co u Ciebie.
Rododendronowy ogród. 20:44, 27 mar 2012

Do góry
Kolorowo jest już w Twoim ogrodzie.... ślicznie....i wianek jak najbardziej udany Kwiatki w domu nie mogą doczekać się cieplejszych dni ... całkiem jak my wszyscy Pozdrawiam serdecznie
Mój mały raj na ziemi :) 20:42, 27 mar 2012

Do góry
Aniu wianek cudowny, taki idealnie dopracowany.
Mój mały raj na ziemi :) 19:30, 27 mar 2012

Do góry
do ziółek nie mam Ewuniu, nie rosną mi ! buuu
a wianek nawet się udał, jestem zadowolona
dziękuję, ze zajrzałaś
Rododendronowy ogród. 18:45, 27 mar 2012

Do góry
Jak to miło byc znów u siebie w domu po całym dniu poza domem.

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, ale świetne wianki tak niechcący Ci wyszły. Super! A te bazie to z tego Twojego kradzionego drzewka? Jeśli tak, to nie dam Ci spokoju dopóki nie dostanę kawałka patyka. Niesamowite są.

Agnieszko, jeśli się idzie do ogrodu obcinac trawy i nawet juz wyrzuci się te obciete do wiadra a potem bez zadnych akcesoriów robi wianek to jest to z pewnoscia wianek zrobiony ,,niechcacy'. Bazie są z kradzionego drzewka oczywiscie i chętnie się z Tobą nimi podziele, tylko nie wiem jak przesłac patyki ok metra długości. A może mieszkasz koło kogos kto będzie u mnie w maju to bym przez niego podała .
Mój mały raj na ziemi :) 17:42, 27 mar 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Joaśko, a co "własne" dzieci mają wspólnego z brakiem ogrodzeń? Rozumiem, jakby obce towarzytwo się złaziło, ale miejscowy rozrabiaka, z własnego bloku, to ma prawo wejścia za ogrodzenie. Kolegów też może wprowadzić. Czy myślisz, że na takich zamkniętych osiedlach nie wyrastają bandziory?
Ale jeśli tak, to sprawa towarzystwa, a nie ogrodzeń.
Takie mieszkania są trochę droższe, to może bogatsi kupują, ale to nie wyklucza, że im dziecko zacznie się upijac i rozrabiać.
Nie jestem za tworzeniem gett. To nie ja mam się bać wyjść z domu, to nie tak powinno być.

Ja nie miałam grodzonego bloku i przez 7 lat mieszkania nie było zadnych dzieciaków na klatce, hałasów, ze 3 razy sąsiedzi imprezę robili, to kartkę przyklejali na dole, uprzedzali i przepraszali. Żadnych hałasów i rozrób.
I to mnie wkopało w segment. Myślałam, że będzie cicho. A w moim bloku było ciszej. Teraz słyszę jak sąsiedzi z jednej strony o pogodzie rozmawiają w salonie.

Aniu piękny wianek i przepraszam za wtręty. Tulipany sztuczne, czy prawdziwe?
Ale taki podział, że w domach to kulturalni, a w blokach hołota mnie porusza.

Gabi, Ty masz całkowitą rację ! trudno generalizować. Wiesz, czasem "ci bogaci" z domów w pięknych okolicach też mają w domu łobuzów, bo...nie mają czasu aby ich wychować. Wszystko jest rekmpensowane kasą. A ci biedni - z biedy łobuzują, bo wszystko jest za drogie - basen, tenis, kręgle...każda rozrywka dla dzieciaka kosztuje i to nie mało
Czasem myślę, że to błędne koło. Chciałoby się mieszkać w osiedlach otwartych, czuć przestrzeń, widzieć ludzi, z którymi się żyje - ale wyobrażasz to sobie??? ja jeszcze pamiętam czasy kiedy się auta zostawiało nie zamknięte
Mój mały raj na ziemi :) 17:35, 27 mar 2012

Do góry
Agnieszko / Wieloszko , no ja też już popijałam kaweczkę na tarasie ale szybko uciekam
masz rację, nie ma co rozmawiać o pogodzie - i tak nie mamy na nią wpływu .... cieszmy się z wiosny!!!
dziękuję za komplementa

AniaDS - to zapraszam na kawkę na tarasik będzie mi bardzo miło !

Gosia, no postaram się przyjść, po ludzku dotrę , bez przerzucania, bo jeszcze Danusi roślinki bym połamała ale nie obiecuję..... chcę baaardzo więc zrobię wszystko aby być !
i widzisz, pochwalona od razu jestem weselsza

Ana / Ana_art , dziękuję mi mój M wbił gwoździk od góry w drzwi i całkiem nieźle się trzyma (bo zimowy wianek wisiał na uszczelce...... i jej zaszkodziło...)
A meble mam z DLH, kupiłam 2 sezony temu. Wiem, że mieli się wycofywać z mebli, więc nie wiem czy jeszcze mają .... bo w zeszłym roku dokupowałam ławeczkę - ostatnią niemalże - wyprzedawali wszystko i niestety kolor już nie był ten sam.....

Beata_S - koniecznie (!!!) wstaw swój wianek ! wiesz Beatko, ja w sumie kupując te sztuczne kwiaty patrzyłam na kolor, nie miałam koncepcji... tulipanki dodałam, bo mi jakoś nie pasowało coś ...waliła się kompozycja.... Nigdy nie przepadałam za kolorem (w domu też mam raczej spokojnie), choć ostatnio jak oglądam te rabaty przepełnione kolorem - chce mi się takiej eksplozji barw u siebie !
Eksperyment ogrodowy Beaty 17:01, 27 mar 2012

Do góry
Widziałam u Anuli wianek i aż się uśmiechnęłam Choć różnią się od siebie , zamysł podobny

Oto mój wiosenno-świąteczny wianek:

Mój mały raj na ziemi :) 15:56, 27 mar 2012

Do góry
Joaśko, a co "własne" dzieci mają wspólnego z brakiem ogrodzeń? Rozumiem, jakby obce towarzytwo się złaziło, ale miejscowy rozrabiaka, z własnego bloku, to ma prawo wejścia za ogrodzenie. Kolegów też może wprowadzić. Czy myślisz, że na takich zamkniętych osiedlach nie wyrastają bandziory?
Ale jeśli tak, to sprawa towarzystwa, a nie ogrodzeń.
Takie mieszkania są trochę droższe, to może bogatsi kupują, ale to nie wyklucza, że im dziecko zacznie się upijac i rozrabiać.
Nie jestem za tworzeniem gett. To nie ja mam się bać wyjść z domu, to nie tak powinno być.

Ja nie miałam grodzonego bloku i przez 7 lat mieszkania nie było zadnych dzieciaków na klatce, hałasów, ze 3 razy sąsiedzi imprezę robili, to kartkę przyklejali na dole, uprzedzali i przepraszali. Żadnych hałasów i rozrób.
I to mnie wkopało w segment. Myślałam, że będzie cicho. A w moim bloku było ciszej. Teraz słyszę jak sąsiedzi z jednej strony o pogodzie rozmawiają w salonie.

Aniu piękny wianek i przepraszam za wtręty. Tulipany sztuczne, czy prawdziwe?
Ale taki podział, że w domach to kulturalni, a w blokach hołota mnie porusza.
Mój mały raj na ziemi :) 14:46, 27 mar 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
a ja wczoraj wieczorową porą zrobiłam wianuszek ozdoby czekały i się doczekały !

Anula... Aż się normalnie zalogowałam jak zobaczyłam Twój wianek!!!!! BO zrobiłam prawie taki sam tzn inne kolory, ale koncepcja ta sama!
Cóż to ogrodowisko z ludzi robi
Wieczorem wstawię zdjęcie. Ja jeszcze nie zawiesiłam na drzwiach, czekam jeszcze kilka dni
Mój mały raj na ziemi :) 14:41, 27 mar 2012

Do góry
Anula wianek pierwsza klasa, ja nie robię bo nie mam jak przmocować. Zimowy wisial jeden dzień! spadł i wszystkie bombki licho wzieło....
bardz ładne masz te mebelki na tarasie, powiesz co to? właśnie jestem na etapie szukania mebelków
Mój mały raj na ziemi :) 14:04, 27 mar 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
dziękuję Aniu !

a ja czekam na ciepełko już mój M wyciągnął leżaczek, fotele czekają na tarasie - tylko wciąż za zimno aby usiąść z kawką ...., a podobno w weekend ma nawet śnieg padać

[img

Anula, Twój taras i leżaczek na trawce tak kuszą i zapraszają...
Ja na swoim tarasie wczoraj wieczorem kawkę piłam, mimo, ze mój nie jest tak zacisznie osłonięty roślinami jak Twój. No wygwizdów po prostu, w kurtce siedziałam i nogi kocem owinęłam, ale ta kawa i tak duuużo lepiej smakowała . A o prognozach pogody na weekend lepiej nie rozmawiać, bo po co sobie psuć humor... .
Ach, zapomniałabym - wianek CUDNY!!! Zazdraszczam talentów
Mój mały raj na ziemi :) 13:25, 27 mar 2012

Do góry
O masz.... wianek "wystrugałaś"??? A co będziesz robic na warsztatach???
Rododendronowy ogród. 20:54, 26 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
Cieszę się ,że i do Ciebie wiosna zawitała na tyle, by krokuski obudziły się do życia. Ale co to za wiosna ...zimno jak nie powiem co.......
Pokazuj wianek

Nie pokaze . Wstyd by mi było.
Rododendronowy ogród. 20:53, 26 mar 2012

Do góry
Cieszę się ,że i do Ciebie wiosna zawitała na tyle, by krokuski obudziły się do życia. Ale co to za wiosna ...zimno jak nie powiem co.......
Pokazuj wianek
Rododendronowy ogród. 20:14, 26 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
Bożenko.....zimno u Was????? Chyba w taki ziąb nie siedzisz na ogrodzie????

Aniu byłam w ogrodzie mimo zimna ale tak od południa. Musiałam podlac przesadzane rosliny -rh i swierki a jak juz podlewam to nie moge wytrzymac żeby nie podlac więcej niż planowałam. Ziemia jeszcze w południe była zamrożona tak że woda nie chciała wsiąkac , ale popryskałam woda liscie rh (jak ja lubię to robic) a ze u mnie ich dużo to i dużo mi czasu zajęło i jeszcze nie wszystkie opryskałam. Potem wyszło słoneczko to zrobiłam kilka zdjęc i wziełam sie za pielenie. Nie trwało to długo bo jak obcinałam zeszłoroczne trawy i zagięłam je by zmiesciły się w wiadrze to skojarzyło mi się to z wieńcami robionymi przez dziewczyny , no i oczywiscie zrobiłam z tych traw coś na drzwi do zawieszenia ale to parodia tej pracy jaką wykonują dziewczyny, mój wianek to taki żart na temat wianków wielkanocnych bo nawet nie było sensu się wysilac bo nie przygotowałam potrzebnych rzeczy a na wsi tego się od razu nie kupi. M jak zobaczył zaczął żartowac że mało ozdobny to jeszcze dołożyłam jajo. pośmialiśmy się i wianek jako żart na temat wianków jednak wisi ale bez jaja.
Flowers & Hortech Poland 2012 Bronisze 21:09, 22 mar 2012

Do góry
oooooooo nie.... podkradli mi pomysł na wianek stołowy! Skandal!
Ogród... 19:14, 21 mar 2012

Do góry
piękne i mnostwo ! - tych wiosennych kwiatów
wianek uroczy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies