Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

Joaska 20:49, 27 mar 2012

To w takim razie u mnie jest jeszcze pełna kultura
anula_wn 20:53, 27 mar 2012

niestety kochane Panie, ale kultury i szacunku dla innych należy uczyć od małego!
bo jeśli mamusia czy babcia pozwalają dziecku trąbić (np.)- bo to taka frajda dla małego chłopca (...) mając w .... nosie sąsiadów, no to o czym my mówimy...czym skorupka za młodu itd....
a ja tak mam, dla niektórych dzieci na mojej ulicy to najfajniesza zabawa! a ja swoje dziecko ochrzaniam jak trąbnie choć raz! eh

a tak swoją drogą Gosia to ja w bloku miałam znaaacznie lepiej ! tylko się nie kłaniali, ale to nic w porównaniu z Twoim cyrkiem!

Kasiu, dziekuję jeszcze raz ! starałam się choć w tym się mogę wykazać, bo z roślinkami słabo mi idzie w porównaniu z Waszymi ogrodami!
Joanka 22:13, 27 mar 2012

Anula wianek cu-do-wny
Bardzo w moim guście Hmmmm...... może się zartadnę i podprowadzę?

Gosiak, wszystyko można jak się tylko chce...... a to że się nie chce to widzę codziennie u mnie w pracy..... niestety.....
Gardenarium 22:26, 27 mar 2012

Anula, a Ty się na warsztaty florystyczne do mnie wybierasz? w sobotę o 16. Bo wianek już uwiłaś

Instagram Ogrodowiska
GabiK 22:37, 27 mar 2012

Ja swoje mieszkanie wynajęłam - studentom. Trochę się bałam, słysząc różne historie. Są wspaniali. Sąsiedzi się nachwalić nie mogą. Bardzo bym chciała, żeby przedłużyli umowę.
kaisog1 22:43, 27 mar 2012

Joanka napisał(a)
Anula wianek cu-do-wny
Bardzo w moim guście Hmmmm...... może się zartadnę i podprowadzę?

Gosiak, wszystyko można jak się tylko chce...... a to że się nie chce to widzę codziennie u mnie w pracy..... niestety.....

Asia też tak uważam - że trzeba chcieć. A ludzie teraz tylko na kaśe patrzą nie przejmując sie innymi. Nie wiem do czego to wszystko doprowadzi ale pewna jestem, że dobre z tego nie będzie nic. Za bardzo zaganiani jesteśmy, wartości poszły na bok o kulturze osobistej nie wspomnę....
Bogdzia 23:08, 27 mar 2012

Musiałam się cofnac sporo stron zeby twój wianek zobaczyc, a przy okazji poczyatałam o kłopotach z sąsiadami. Wianek piękny a o sasiadach nie bedę się wypowiadac bo juz mi się oczy kleja. Spokojnej nocy zycze.
anula_wn 09:59, 28 mar 2012

Asiu, dzięki wielkie odetchnęłam rano jak zobaczyłam, że wianek wisi nadal na drzwiach ale jak będziesz przyjeżdżac to chyba schowam.... hehe, taki żarcik

Danusiu, chcę byc ! chcę drugi na bramę no i nauk potrzebuję !

Gabi , studentom??? ja bym się bała.....aż dziwne, że jest ok ale to dobrze, to dobry znak!

Gosia , ja też jestem przerażona jak myslę dokąd to zmierza... świat gna i nie patrzy dokąd ale ja wyznaję zasadę, że trzeba zaczynac od siebie i patrzec na siebie, a nie na innych. Czasem niestety nasze wysiłki przypominją walenie głową w mur..... niestety

Bogdziu, dziękuję, że zajrzałaś !

reasumując temat sąsiedzki wydaje mi się, że zapominamy , że nasza wolnośc kończy się tam, gdzie zaczynamy naruszac wolnośc innych, a to jest podstawowa zasada wolności !
GabiK 10:14, 28 mar 2012

Studentom i to 5. Ale to studenci pracujący, prawie ich w domu nie ma.
Strasznie trudno jest wynająć sporo mieszkanie w normalnym bloku. Bo jacyś dyplomaci i menadżerowie to chcą apartamenty z luksusami i garażem, a dla zaczynającej ze sobą mieszkać pary 75 metrów to za dużo. Rodzina z małym dzieckiem za to czasem gorsza niż studenci. No i też woli pomęczyć się w 40 m i coś potem kupić, czy wybudować niż wynajmować duże.
Zostawiłam to mieszkanie z sentymentu, bardzo mi się podoba, a teraz ciężko będzie wynająć znowu, a sprzedać się nie opłaca.
KasiaWB 10:14, 28 mar 2012

Wianek śliczny, ogród już budzi się wiosennie oj posiedziałabym na tym tarasie )
Pozdrawiam serdecznie