Absolutnie nie miałam na myśli podziału biedni bogaci! My mieszkamy w zwykłym bloku bez ogrodzeń na ładnym osiedlu i to mi nawet odpowiada, tylko mówię że niestety przestało być bezpiecznie, wydaje mi się (może się mylę) że na takim zamkniętmy osiedlu nie ma takich niebezpiecznych zachowań, albo jest ich mniej (petardy w klatkach, kamienie w oknach,strzykawki pod blokami) tylko to miałam na myśli.
Ale lada moment będę się mogła cieszyć własnym ogrodem i wcale nie zamierzam się tak bardzo odgradzać bo ja towarzystwo lubię ale i prywatnośc cenię
Pietruszka wschodzi około miesiąca.papryki i pomidory też około 3 tygodni.Cierpliwości.
Jeszcze zależy w jakim terminie siew./zależy od księżyca/teraz jest bardzo dobry okres aż do Wielkanocy.A przedtem -od1- 9 marca.
...no niestety zmartwie Cię. Ja mieszkam na osiedlu chronionym ale nie całkowicie zamkniętym. Bałagan i imprezy robią sąsiedzi.... wieczne remonty z rozwalaniem ścian. Jedni kończą drudzy zaczną... Niestety mieszkam w takim miejscu gdzie większosć lokali jest wynajmowana... co kolejny wynajmujący tym gorzej.... Burdele mieliśmy już dwa na klatce.. Teraz mieszka tylko jedna pani, która wyjeżdża do klientów... ale panowie,, którzy z nia mieszkają niestety wiecznie pijani, czasem dojść do łazienki nie mogą i niestety brudzą na klatce i w windzie. Nie ma na nich mocnych. Ani policja, ani spóldzielnia nic nie może... a podobno żyjemy w Państwie prawa....