Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

anula_wn 19:30, 27 mar 2012

do ziółek nie mam Ewuniu, nie rosną mi ! buuu
a wianek nawet się udał, jestem zadowolona
dziękuję, ze zajrzałaś
Joaska 19:33, 27 mar 2012

anula_wn napisał(a)

Gabi, Ty masz całkowitą rację ! trudno generalizować. Wiesz, czasem "ci bogaci" z domów w pięknych okolicach też mają w domu łobuzów, bo...nie mają czasu aby ich wychować. Wszystko jest rekmpensowane kasą. A ci biedni - z biedy łobuzują, bo wszystko jest za drogie - basen, tenis, kręgle...każda rozrywka dla dzieciaka kosztuje i to nie mało
Czasem myślę, że to błędne koło. Chciałoby się mieszkać w osiedlach otwartych, czuć przestrzeń, widzieć ludzi, z którymi się żyje - ale wyobrażasz to sobie??? ja jeszcze pamiętam czasy kiedy się auta zostawiało nie zamknięte

Absolutnie nie miałam na myśli podziału biedni bogaci! My mieszkamy w zwykłym bloku bez ogrodzeń na ładnym osiedlu i to mi nawet odpowiada, tylko mówię że niestety przestało być bezpiecznie, wydaje mi się (może się mylę) że na takim zamkniętmy osiedlu nie ma takich niebezpiecznych zachowań, albo jest ich mniej (petardy w klatkach, kamienie w oknach,strzykawki pod blokami) tylko to miałam na myśli.
Ale lada moment będę się mogła cieszyć własnym ogrodem i wcale nie zamierzam się tak bardzo odgradzać bo ja towarzystwo lubię ale i prywatnośc cenię
Syla 19:39, 27 mar 2012

No proszę i wysiewy i piękny wianuszek .... pięknie
justi 19:44, 27 mar 2012

Pomidorki i mi słabo wzeszły, w jednym pojemniku to dosłownie pojedyńcze sztuki, a powinno byc gęsto.
hanka_andrus 20:17, 27 mar 2012

Pietruszka wschodzi około miesiąca.papryki i pomidory też około 3 tygodni.Cierpliwości.

Jeszcze zależy w jakim terminie siew./zależy od księżyca/teraz jest bardzo dobry okres aż do Wielkanocy.A przedtem -od1- 9 marca.
Kaisia 20:42, 27 mar 2012

Aniu wianek cudowny, taki idealnie dopracowany.
anula_wn 20:43, 27 mar 2012

no tak, a ja siałam 16 marca..... może dlatego ;//
dziękuję Haniu
to chyba wysieję jeszcze raz, nie zaszkodzi, nawet jeśli tamte wzejdą
anula_wn 20:44, 27 mar 2012

dziękuję Kasiu
wszystko było gotowe, ja tylko przyczepiłam !
kaisog1 20:47, 27 mar 2012

Joaska napisał(a)

Gabi, Ty masz całkowitą rację ! trudno generalizować. Wiesz, czasem "ci bogaci" z domów w pięknych okolicach też mają w domu łobuzów, bo...nie mają czasu aby ich wychować. Wszystko jest rekmpensowane kasą. A ci biedni - z biedy łobuzują, bo wszystko jest za drogie - basen, tenis, kręgle...każda rozrywka dla dzieciaka kosztuje i to nie mało
Czasem myślę, że to błędne koło. Chciałoby się mieszkać w osiedlach otwartych, czuć przestrzeń, widzieć ludzi, z którymi się żyje - ale wyobrażasz to sobie??? ja jeszcze pamiętam czasy kiedy się auta zostawiało nie zamknięte

Absolutnie nie miałam na myśli podziału biedni bogaci! My mieszkamy w zwykłym bloku bez ogrodzeń na ładnym osiedlu i to mi nawet odpowiada, tylko mówię że niestety przestało być bezpiecznie, wydaje mi się (może się mylę) że na takim zamkniętmy osiedlu nie ma takich niebezpiecznych zachowań, albo jest ich mniej (petardy w klatkach, kamienie w oknach,strzykawki pod blokami) tylko to miałam na myśli.
Ale lada moment będę się mogła cieszyć własnym ogrodem i wcale nie zamierzam się tak bardzo odgradzać bo ja towarzystwo lubię ale i prywatnośc cenię

...no niestety zmartwie Cię. Ja mieszkam na osiedlu chronionym ale nie całkowicie zamkniętym. Bałagan i imprezy robią sąsiedzi.... wieczne remonty z rozwalaniem ścian. Jedni kończą drudzy zaczną... Niestety mieszkam w takim miejscu gdzie większosć lokali jest wynajmowana... co kolejny wynajmujący tym gorzej.... Burdele mieliśmy już dwa na klatce.. Teraz mieszka tylko jedna pani, która wyjeżdża do klientów... ale panowie,, którzy z nia mieszkają niestety wiecznie pijani, czasem dojść do łazienki nie mogą i niestety brudzą na klatce i w windzie. Nie ma na nich mocnych. Ani policja, ani spóldzielnia nic nie może... a podobno żyjemy w Państwie prawa....
Kaisia 20:48, 27 mar 2012

anula_wn napisał(a)
dziękuję Kasiu
wszystko było gotowe, ja tylko przyczepiłam !

Jasne wiem co to znaczy tylko przyczepić ....
Tutaj widać rekę fachowca.