Witajcie, 2 godziny temu wróciłam z pięknej jesiennej wyprawy w nasze piękne okolice. pogoda była cudowna, więc i kolory przepiękne. Dzielę się z Wami tymi cudami natury
Foty były robione pod wieczór, panuje w tedy niesamowity klimat .W nocy jak jest mgła , księżyc oświetla figury i zapalam świece jest wtedy niesamowicie ,panuje ponury atmosfera .Niestety mój aparat nie potrafi tego uchwycić ..
tylko to mam
Większośc ptaków już odleciało.Pozostało trochę kosów, które pewnie pozostaną na zimę. Jednymi z najpóźniej odlatujących są rudziki. Ciągle jeszcze przemykają między krzewami w zacienionych miejscach. Jest jednak jeden który dzielnie towarzyszy mojemu M w pracach ogrodowych licząc pewnie na owady spłoszone w czasie grabienia liści lub kopania ziemi, a mój M ma więcej chęci do pracy mając takie sympatyczne towarzystwo.
Tutaj wzorowe zestawienie kolorystyczne, wrzosy trafione w dziesiątkę, to dzieki nim to miejsce wygląda wspaniale. Zwróćcie uwagę na czyściec i macierzanki
Ogród już tylko jest żółty i brązowy:
Nie ścinam na zimę pędów bylin z nasiennikami, ptaki mają co jeść zimą, w ogóle u mnie karmniki naturalne w postaci dużej ilości krzewów z owocami, bo przy dwóch kotach nie będę im robiła żywej przynęty z ptaszków w karmniku. Koty to dranie, ale je uwielbiam.
Owocki dzikiej róży: