Nie, już nie zwiedzamy.
Popatrzcie, co dziś mi się dostało? Była z wizytą nieoczekiwaną (a jakże miłą) moja starsza siostra, siostrzenica i starający się kawaler .
ale piękny prezent, ciekawa jestem co tez w nich posadzisz?
Jedno mnie pociesza, ze jest nas więcej ze słabą "silna wolą"
Tą na ostatnim moim zdjęciu nazywam "rozczochraniec"
Jeszcze jeda moja dalia, ale zdjęcie zrobione w deszczowy dzień, stąd jej spuszczona główka
A teraz ratuję otrutego przeze mnie skrzydłokwiata! Tak bardzo chciałam żeby ponownie zakwitł, że wlałam mu nawóz bez rozcieńczania... Wymieniam mu ziemię, ale jest na mnie tak obrażony, że nie wiem czy jeszcze raz będzie chciał mi zaufać ?
Bogdziu,dzięki za życzenia w moim wątku,pozwalam sobie wkleic u Ciebie Impeditum w rewanżu i jako wspomnienie do podziwiania ,!.niestety chyba zmarzł tej zimy ,ma brązowe liscie,nawet nie chce mi sie robic zdjecia
Witajcie, nie wszyscy uważają to święto. Ja wolę świętować, bo gdyby nie emancypantki, to ten obrazek wyglądał by inaczej. Pozdrawiam. Solidaryzuję się z Hanią Andrus.
ja też to nasze wspólne i ważne święto, więc u ciebie Bogdziu wszystkiego najlepszego wszystkim kobietkom
A pokazywałam Wam moje nowe dalie?
Kupione z inicjatywy M. Nie mogłam odmówić, bo na próbę protestu, ze dalie trzeba wykopywać usłyszałam: A KTO je wykopuje i trzyma w swoim garażu?
Ja bym nigdy nie protestowała gdyby mój M chciał kupic dalie i bez marudzenia je sadzic i wykopywac.
Moje wahanie czy kupować kolejne dalie wynika z tego, ze obiecałam sobie nie wprowadzać więcej roslin nie zimujacych w gruncie. Na działce nie mam warunków do przechowywania, więc "zabawa" jest jeszcze trudniejsza. A w dodatku przechowywanie roslin w garażu, w którym ja nie bywam (jest 10 minut od domu, a ja nie korzystam z samochodu) grozi tym co stało sie w zeszłym roku. Zapomniałam o mieczykach, które tam były i dopiero w czerwcu M zapytał czemu ich nie wkopałam. Wkopałam, ale oczywiscie nie zdążyły zakwitnąć.
Dalie bardzo lubię. Z sentymentem wspominam ogród prowadzony przez mamę, w której królowały w róznych odmianach
mam nadzieję, że zeszłoroczne dobrze sie przechowały