Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Typografia ogrodu 21:01, 20 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

BOMBA

Na zywo ladniejszy
Tu ma być ogród :) 20:37, 20 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
ja mam szkło hartowane na razie się nei porysowało i wygląda super jedyny miunus to to że pod nim u nas zbiera się brud, EM miał to dopracowac jakoś ale jeszcze nie zdążył...
drewno?- obawiam sie ...

A podeślesz namiar gdzie zamawiałaś?
Ale jak szkło nie będzie przezroczyste to chyba brudu nie będzie widać, co?
Pamiętasz może, czy faktycznie czeka się na szkło hartowane kilka tygodni?
Tu ma być ogród :) 20:27, 20 lip 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Same trawy mi się widzą... Sorry

Ewik napisał(a)
Szałwie lubię ale tutaj wolę same trawki ☺

nawigatorka napisał(a)
Ale masz tej szalwi.
Ale ja tez jestem za trawami samymi

malkul napisał(a)
ja tez za trawami tylko

leon60 napisał(a)
same trawy chyba będą lepiej wyglądały a stolik hmm nie wiem co Ci doradzić, my planujemy drewno

Pięć głosów za wywaleniem szałwii

Zapytałam, bo też mi ta szałwia zgrzyta, ale nie chciałam wyskoczyć z usuwaniem jej bez poznania opinii osób postronnych.

Niech sobie teraz przekwitnie, a potem ją zabiorę i zostaną same trawy

Dzięki za głosy!
Typografia ogrodu 20:15, 20 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Efekt krótkiego spaceru.czasem nawet "chwasty" zachwycaja o ile nie rosna u mnie powstala tez wersja mini w malych rekach

BOMBA
Tu ma być ogród :) 20:13, 20 lip 2016

Do góry
ja mam szkło hartowane na razie się nei porysowało i wygląda super jedyny miunus to to że pod nim u nas zbiera się brud, EM miał to dopracowac jakoś ale jeszcze nie zdążył...
drewno?- obawiam sie ...
Tu ma być ogród :) 20:11, 20 lip 2016

Do góry
ja tez za trawami tylko
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:10, 20 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Rosną na potęgę.

to super
u mnie ten ok dziwny jest
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:10, 20 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
co jak co ale Twoj to lektura obowiazkowa

ta
ostatnio nei masz u mnie nic ciekawego
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:09, 20 lip 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
...

PS Jak się tresuje lawendę żeby tak na baczność stała?

przy tych deszczach tez leżała, teraz wraca do normy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:08, 20 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Wszystko co wczoraj wycinałem w ogrodzie rzuciłam na trawnik bo M miał kosić. Czekałam pół dnia, nadrobił ligę polską, przespał się, trawnik dalej nie skoszony. Gdy wreszcie podjął ten heroiczny trud zaczęło padać.... I wiesz co pomyslałam , ze wole M niż gdyby go miało porazić prądem.... Myśle trawnik może poczekać do jutra ale deszcz się zlitował i przestał padać

Byłabym zołzą gdybym nie napisała ze w między spaniem a liga ugotował obiad
Ale nie byłabym sobą gdyby, nie oczekiwała ze skosi w 5 sekund po daniu przeze mnie sygnału....

u nas też wreszcie nie leje
trawnik dzis dostał papu bo już długo się prosił
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:07, 20 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
a co dokładnie jarzmiankom można dac?

obornik najlepiej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:07, 20 lip 2016

Do góry
hindsight napisał(a)
Gosia, byłam tu już wcześniej, ale teraz przeryłam cały wątek od pierwszej strony, omijając zimowe miesiące. Został mi ten rok, bo tu sobie poskakałam. Co za fascynująca historia! Te twoje początkowe rozterki, a potem poszłaś, jak burza! I efekt jak burza - piorunujący! Dodam, że nie mogłam się oderwać, bo na tym wątku się tyle działo. A to cycki i kutaski, a to AgaeM zmienia awatar na czachę lwiej paszczy obśmiałam się jak norka no ale wątek bardzo pouczający, naprawdę można się sporo dowiedzieć.

No a ogród - nie do uwierzenia! Magnolii gratuluję projektu, a tobie wytrwałości, bo ktoś, kto nie miał ogrodu nie jest sobie w stanie wyobrazić, ile to pracy. Mężowi też, bo narobił się chłop i to z jakim efektem! Podziwiam i ciebie, i oczywiście to dzieło sztuki.

przepraszam
mam zawał

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:00, 20 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Ouś Czesć
mroczne foty kiedyś jeszcze będą
ale troszkę mało czasu mam
staram sie pracować
choc przy dzieciach to mega wyzwanie
spodobało mi sie stwierdzenie o Emach z domieszką

ło kurdę, masz dwójkę na wakacjach w domu? No to nie masz lekko... Znaczy się super spędzić z dzieciakami więcej czasu, ale jak masz terminy nad głową, to człowiekowi ciśnienie rośnie. Jak nocka dzisiaj? My z młodą zaspałyśmy, obudziła mnie o 9:00 stwierdzając, że chyba jest już dzień
Beztroskich wakacji zatem życzę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:46, 20 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

nie sypnełam im papu
lenia miałam
a teraz to już busz jest i ciążko tam wleźć
a co dokładnie jarzmiankom można dac?
Blyxa i elipsa 21:41, 19 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
fantasyczne masz te lawendowe łany

Dzięki!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:30, 19 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Iwonko dziękuję
jak warzywka się mają u Ciebie?

Rosną na potęgę.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:10, 19 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

jak ty ogarniasz te wszystkie wątki to nei wiem
co jak co ale Twoj to lektura obowiazkowa
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:09, 19 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

też ciekawe
mj syn lubi różne albumy i książki typu: Dlaczego galaretka się trzęsie
wiesz ja syna nie mam ale ciekawskie corki polecam jest i o zwierzetach i o kopalniach i o dinozaurach i o jaskiniach...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:08, 19 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

tak masz w sumie sporo racji
mega duzo zrobił i mogło braknąć mu natchnienia.
Wiem to
i dlatego
od dwóch lat staram się nie naciskać. ma dość - ok - akceptuję z bólem
ooo to to ja tez sie tak staram
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:52, 19 lip 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
No duże brawa!
Tak to ja lubię - zdjęcia i od razu plan. Bez planu to ja w ogóle nie potrafię rozmawiać

Johanko, powiem Ci to, co tutaj słyszy każdy nowy ogrodnik: zacznij od gleby, nawet gdyby to oznaczało robienie trawnika i rabat dopiero w przyszłym roku.
Zorientuj się, czy w okolicy nie ma kompostowni, spróbuj kupić kilka ton kompostu, jak się da - to obornika, mączkę bazaltową przez internet, przekop to wszystko razem i dopiero sadź rośliny.

Jeśli masz piaski, to ja bym jeszcze nawiozła gliny (choć nigdzie nie czytałam, żeby takie rozwiązanie było polecane, to wydaje mi się że bez dodatku gliny składniki odżywcze i woda zostaną wypłukane wgłąb ziemi). Warunek - glina musi być dobrze rozdrobiona i wymieszana z ziemią, inaczej robi się skorupa.

A plan musisz chyba trochę dokładniej objaśnić, bo trochę mało czytelny jest

Makadamia, dziękuję za rady. Glina jest, pod piachem, więc tak źle nie jest. Nawozimy czarnoziem, dowiem się o kompost.

Ogólnie jestem powalona ogrodem Malkul, czyli Gosi. Jestem jej wiernym fanem z forum muratora i planuję generalnie w ten deseń. Jedyne, co muszę pokonać, to że ten mój ogród jest nierówny. Zatem zrobiliśmy poziomy. Na razie nie lubię tego, ale wszyscy mi mówią, że to zaleta i będę mogla fajnie pokombinować. Zobaczymy Postaram się później bardziej dokładnie rozpisać ten mój pseudo projekt.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies