Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodomania Oli 11:31, 26 paź 2011

Do góry
Witaj Coli, tak mam troszkę keramzytu wokół róży pnącej, świetnie wygląda, ale jest lekki i rozwiewa go wiatr. Postaram się dołączyć zdjęcia bardziej ogólne ale muszę najpierw dokończyć prace ogrodowe, tzn.dokupić kory ,bo w pewnych miejscach widać jeszcze włókninę,no i dokończyć obrzeże rabaty. A na razie załączam dzisiejsze, najświeższe zdjęcia.

Wierzba całolistna pendula, a pod nią santolina, przekwitła salvia nervosa, juka i inne.

Irga purpurowa Variegatus, rozplenica Herbstzauber

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 11:21, 26 paź 2011

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Danuś a słyszałaś jak hakone szeleści??? Jak taka torebka śniadaniowa smugana wiatrem.. (uwielbiam ten dźwięk i zakochałam sie w niej jak tylko wsadziłam do skrzyni na balkonie i zawiał wiatr) - chyba muszę udać się do specjalisty.....

Do laryngologa?

...w sumie od ucha do rozumku już nie daleko hahahah

A może byś mi nagrała na płytkę szelest Hakone?
Ogródek do przeróbek ;) 11:10, 26 paź 2011

Do góry
Witam ponownie
pomimo zbliżającej się zimy, wykonaliśmy troszkę nowych prac- mamy już róże w klombie
Ogródek wśród borówek 10:22, 26 paź 2011

Do góry
mam jeszcze pare zdjęć

tutaj widać, jak ważne jest dla zagospodarowanie tarasu - widzę go cały dzień z okien pokoju, które sa na wprost wejścia do domu
psiuny na szczęście nic nie niszczą, bo maja spory teren do biegania i nie chce im sie wchodzić w kwiaty

rozchodniki (dwuletnie w tej chwili) - to jedyne chyba, co mi rosnie jak szalone

Mój kawałek raju 10:11, 26 paź 2011

Do góry
Anulko,jak ci dzisiaj?Na dworze nie ciekawie,może i dobrze.Co miałaś zrobić ,zrobisz po Zaduszkach./pamiętaj ,nie jesteś robotem/. Nie mam nic przeciw pracy oczywiście......
Pozdrawiam.Kwiatki na złagodzenie bólu.

Ogródek Hanusi po zimie 08:03, 26 paź 2011

Do góry
Obejrzałam wczoraj swoje gruntowe verbeny od podstaw.Wygląda to tak:4 kwiatostany na pojedynczych nierozgałęzionych pędach,i 4 inne ,które nie zdążą zakwitnąć.Ale.....tuż przy ziemi roślina wypuszcza z pędu jakby odnogi.Wiadomo ,że nie urosną.Przykryję je w całości na zimę ziemią., a pędy okręcę włókniną.Wiosną rośliny mogą wejść wcześniej w fazę źdźbło.

Marzy mi się taki łan
Pogaduchy skowronków 07:52, 26 paź 2011

Do góry
Po wczorajszym pięknym jesiennym dniu zostało tylko wspomnienie.A dziś.......może też tak będzie? Wskaźnik sygnalizuje +8,przejaśnia się na horyzoncie,ale czy słoneczkiem dzień okrasi?
Życzę tego wszystkim.
Nasz mały, zielony świat. 07:28, 26 paź 2011

Do góry
Justynko, gliniana świeca w sensie znicz zamiast w szkle to w ceramice?

Co do dekoracji jeszcze, to jako osoba ze skrzywieniem kurzym zbieram sobie rózne figurki jako rekompensatę prawdziwych kur Pogodziłam się z tym, że nie mam warunków na kilka kurek w ogrodzie, ale za to w kuchni mam cały kurnik

Oczywiście firanka na karniszu też jest w kurki

Dzisiaj pada, wczoraj było sporo słońca, więc wyszłam z aparatem, uwieczniłam m.in. Lunkę siedzącą pod wyjątkowo bogato obsypaną owocami irgą i kwitnącą lawendę, której się chyba pory roku pomyliły.

Nietypowo :D Balkon... 01:12, 26 paź 2011

Do góry
A gdybyś nadal nie mogła się zdecydować........

dobrej nocki.......

Nietypowo :D Balkon... 01:11, 26 paź 2011

Do góry
Gosiu, jeszcze kilka żurawek dla Ciebie

berry smoothie

alabama sunrise

sweet tea

Piękne są

Choroby różaneczników zamkn. 00:23, 26 paź 2011

Do góry
Witam!
Pomóżcie proszę !
Moje różaneczniki posadzone wiosną ,na lekkim podwyższeniu w ziemi do różaneczników, zaczynają chorować . Liście robią się żółte po bokach i u nasady pędów . Może za często podlewam ,chucham i dmucham , może za wcześnie wyściółkowałam , za grubo . Tyle pracy !
Czy to normalne ,że pod warstwą kory robi się biały nalot ,proszek,kiedy rozgarniam ,unosi się biała mgiełka.
Może teraz kiedy są mniej albo wcale nasłonecznione mają za mokro?
Zauważyłam ,że posadzony na sąsiedniej rabacie 2 tyg. temu bukszpan ( również po stronie północnej jak różaneczniki) też zaczyna żółknąć .
Od południa mam też posadzone różaneczniki i dbam o nie tak samo troskliwie - wszystko z nimi ok, tylko opurchlak ...
Dziś poodcinałam sekatorem całe gałązki zajęte chorobą...aż się serce kraje.
Co robić?
Pozdrawiam
Ola.

Margaretkowe początki ogrodnictwa:) 00:23, 26 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
No to pokaż które straszą, będzie wiadomo, co poprawiać.

jak się cieszę że wpadłaś
na początek straszą ściany sąsiada, i cała ta strona wzdłuż tej ściany i to ok 60 metrów do garażu w oddali który być może będzie pełnił inne funkcje może mieszkalne
na pewno czymś trzeba zasłonić tą ścianę jakimś może bluszczem?

a to do wyjazdu od posadzonej brzózki która jest ok
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 00:09, 26 paź 2011

Do góry
Bogda napisał(a)

Danusiu, co to za trzmielina?muszę takiej poszukać do siebie, śliczniutka, nie widziałąm chyba jeszcze takiej albo widziałam a dopiero teraz u Ciebie mi się rzuciła w oczy

Ogród z liśćmi czy bez-fantastyczny!!!

To "Golden Harlequin"
Mój kawałek raju 23:53, 25 paź 2011

Do góry
dzięki Kochani i dobranoc robione przed wyjazdem dzisiaj
Dwa światy 23:42, 25 paź 2011

Do góry
Prawda....wstawię zdjęcia z dzisiaj ...do południa świeciło słońce

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:31, 25 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Nie tylko u Danusi zagościła wiosna - wczoraj posadziłem 10 bratków

Łaał Seba bratki??? O tej porze roku? Niesamowite... Chociaż z drugiej strony co się dziwić, ostatnio widziałam,że mlecze znów kwitną, poważnie... ...
Rododendronowy ogród. 23:25, 25 paź 2011

Do góry
podziwiam te Twoje baśniowe krajobrazy, a zwłaszcza te ...

Bogdzia napisał(a)

Mój mały raj na ziemi :) 23:16, 25 paź 2011

Do góry
Piękna kompozycja -różne odcienie zieleni.
Mój mały raj na ziemi :) 22:54, 25 paź 2011

Do góry
anula_wn napisał(a)

Aniu ślicznie u Ciebie
...a co rośnie w "nogach" hortensji, czy to jakaś trawa? chodzi mi o tą roślinę nad trzmieliną...
Rajski ogród Ani 22:52, 25 paź 2011

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Aniu,to rozwar jeszcze ma pączki?

tak zdjęcie robiłam dzisiaj ale to już ostatnia żywa łodyżka, reszta już pożółkła

U mnie już zeschły.Zebrałam nasionka,wykiełkują ? -nie próbowałam wcześniej wysiewać .

Bogusiu, nie wiem u mnie w ziemi cebulki siedzą już kilka lat nie zbierałam nigdy nasion

Kupiłam wiosną w doniczkach,wsadziłam do gruntu i nie zaglądałam,nie wiedziałam,że mają cebulki -myślałam,ze kłącza.Ciągle się uczę....

to są właściwie kłącza, ale tak grube, że utożsamiałam je z cebulką
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies