Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 22:46, 25 paź 2011

Do góry
an_tre napisał(a)

Aniu,to rozwar jeszcze ma pączki?

tak zdjęcie robiłam dzisiaj ale to już ostatnia żywa łodyżka, reszta już pożółkła

U mnie już zeschły.Zebrałam nasionka,wykiełkują ? -nie próbowałam wcześniej wysiewać .

Bogusiu, nie wiem u mnie w ziemi cebulki siedzą już kilka lat nie zbierałam nigdy nasion

Kupiłam wiosną w doniczkach,wsadziłam do gruntu i nie zaglądałam,nie wiedziałam,że mają cebulki -myślałam,ze kłącza.Ciągle się uczę....
Rajski ogród Ani 22:41, 25 paź 2011

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

tak zdjęcie robiłam dzisiaj ale to już ostatnia żywa łodyżka, reszta już pożółkła

U mnie już zeschły.Zebrałam nasionka,wykiełkują ? -nie próbowałam wcześniej wysiewać .

Bogusiu, nie wiem u mnie w ziemi cebulki siedzą już kilka lat nie zbierałam nigdy nasion
Verbena bonariensis - werbena patagońska 22:40, 25 paź 2011

Do góry
Jagna Dam ci jeszcze jedno przybliżenie
Rajski ogród Ani 22:37, 25 paź 2011

Do góry
an_tre napisał(a)

Rajski ogród Ani 22:34, 25 paź 2011

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Mój kawałek raju 22:28, 25 paź 2011

Do góry
jestem w O.,droga była przyjemna, samochodów na trasie nie za dużo słoneczko świeciło, jechałam z nastawieniem na prace w ogrodzie wiozłam jeszcze trochę roślin na wsadzenie i cebulek kwiatowych , ale miałam wypadek już w domu, złapałam " plaskacza" i wywaliłam się jak długa, musiałam jechać na SOR, bo myślałam, że połamałam ręce, na szczęście nie, ale mam lewa na temblaku, prawa opuchnięta i obolała, kolano zdarte i bolący nos, od 16.00 do 20.00 byłam w Poliklinice, tyle narobiłam w ogrodzie, ból niesamowity, dostałam silne przeciwbólowe leki, zakaz pracy przez 10 dni i skierowanie do ortopedy jutro wracam nad morze, pisze 1 palcem prawej reki, sadzonki zrobię jak wydobrzeje
Miniaturowy ogródek 22:24, 25 paź 2011

Do góry
Kuleczki i miskant Kleine Fontaine:

Limelight i towarzystwo:

Dwa światy 22:24, 25 paź 2011

Do góry
dziękuje ,Danuśka za wiadomości o tym drzewku ,jak zrobi się zima sroga to wyciągnę z dołka i do garażu...
Sebku ,dziękuję że podoba Ci się mój przedogródek ,
..Lenko ,cieszę się że się podoba,... jesteśmy bardzo szczęśliwi że mamy takie widoki,ale już nie długo
Gmina wydała pozwolenia na budowę domów po drugiej stronie stawów,już są chętni ....ludzie z miasta,wykupili działki
Pierwszy dom już powstaje....
przycięta ligustrowa kulka

Ogródek wśród borówek 22:20, 25 paź 2011

Do góry
Witam Zbigniewie, chyba nie przeżyłabym utraty moich borówek.... na szczęście autostrada minęła mnie o kilka kilometrów.

Malin mam troszkę, Polane i Polkę, jeszcze dzisiaj zrywałam owoce, rewelacyjne odmiany, co weekend od sierpnia do mrozów ciasto z malinami i desery,a tylko kilka krzaków, niezawodne.

wspomnienie lata:

Rajski ogród Ani 22:19, 25 paź 2011

Do góry
Miniaturowy ogródek 22:19, 25 paź 2011

Do góry
Ciurkadełko z bliska:

Dereń Ivory Halo:

Wreszcie się doczekałam kwiatów - Hagley Hybrid:

Verbena bonariensis - werbena patagońska 22:03, 25 paź 2011

Do góry
an_tre napisał(a)
Moje różnej wielkości

i jedna kwitnąca, wszystkie mam dzięki KasiWB

Ha ...no narezcie wiemco mi wyrosło.
Ja swoje nasiona sposałam na straty, pojawiło sie 5 sadzonek ale zupełnienie wiedziałam co to, bardzo sie cieszę!!!!
Margaretkowe początki ogrodnictwa:) 21:58, 25 paź 2011

Do góry
Witam Wszystkich moich ulubieńców którzy mają tyle zapału energii by zmieniać swoje ogrody w takie cuda które mogę oglądać.
Na początek żeby się wyciszyć przed zderzeniem z moim bałaganem

następnie rankiem zajrzało do mnie słoneczko

a następnie bałagan

i jeszcze

ratunku!!! pomóźcie mi okiełznać ten bałagan
Nadzieja na spełnienie marzeń 21:44, 25 paź 2011

Do góry
Na szybko zrobiłam taką "kulawą" wizualkę. Sama zobacz.... i odrazu wiadomo co jest nie tak

Ogródek wśród borówek 21:39, 25 paź 2011

Do góry
witaj, Bożeno, przez te rododendrony u Ciebie to ja w kompleksy wpadam. mam ze trzy szuki, ale dwóm przynajmniej reanimacja sie należy. w sumie upodobania maja podobne do borówek, więc chyba w końcu dam radę.
apropo urządzania i grymaszenia - niestety, najgorsze zostawiam na później, bo może jak juz sie do mnie przyzwyczaicie to doradzicie z litości. najbardziej reprezentacyjne miejsce, czyli przed wejściem i dłuugi podjazd to pustynia pod sosnami. Same sosny piekne, ale nie wystarczają, latem kurz i zero zieleni. I tu nie mogę zbyt wiele grymasić, bo warunki ciężkie dla roślin
zaczęłam wymieniać glebę (dostałam przyczepę skompostowanego obornika, troche torfu i mam tez korę).
to co tu widać to widok na wprost drzwi wejsciowych do domu. północna strona domu, słońce jest krótko, ale jest bardzo sucho. to sie zmieni, bo na wiosne mam obiecane porządne podlewanie kropelkowe. chcę dużo, bujnie i zielono, ale żeby jakoś dalej płynnie w ten las przechodziło, bo przeciez całego lasu nie zmienię, zreszta nie chciałabym. narazie w wymieniona glebę szybko wsadziłam podarowane funkie, pewnie znowu będę musiała je przsadzać, bo wszystko bez planu...

prawa strona (północny wschód, duzo cienia)

lewa strona (połnocny zachód, dosyc sporo słońca)

[.

Verbena bonariensis - werbena patagońska 21:22, 25 paź 2011

Do góry
Moje małe roślinki przezimują?

i jedna kwitnąca
Ogródek wśród borówek 21:12, 25 paź 2011

Do góry
witaj, Bogusiu, oj baaardzo smacznie

tu cała długosć tarasu; wyobrażacie sobie, że ta donica cały sezon stała pusta bo nie mogłam sie zdecydowac, co w nią wsadzić? normalnie wstyd..

Verbena bonariensis - werbena patagońska 21:12, 25 paź 2011

Do góry
Moje różnej wielkości

i jedna kwitnąca, wszystkie mam dzięki KasiWB

Rajski ogród Ani 21:09, 25 paź 2011

Do góry
Werbena jeszcze kwitnie
Rajski ogród Ani 21:08, 25 paź 2011

Do góry
Słonecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies