Wymyśliłem jakąś tam propozycje.
Fachowcy pewnie doradzą lepiej ale zawsze jakiś początek.
Trochę sobie poszalałem
Albo można tylko 3 kule pniu na tym dłuższym kawałku.
Rafał bardzo dziękuję za pomysł Trawa tu nie bardzo. Tam na końcu jest bardzo ciemno, total cień. I musi być dojście do drewna, więc trawę będziemy deptać dość mocno, ale dzięki Tobie coś zaczynam sobie kombinować
Wiosną na jeziorko przylatują dzikie kaczki. Czasem próbują założyc gniazdo.Jednak rezygnują prawdopodobnie bojąc się dzikich kotów, które przychodzą do ogrodu. Gdybym im zrobiła ,,wyspę" chocby ze styropianu pewnie by zostały,ale już raz miałam 2 kaczki które kupiłam mojej wnusi na rynku.Były wspaniałe.Bardzo je lubiliśmy ale jak wyglądały moje lilie wodne? Obraz nędzy i rozpaczy.Tak więc kończy się na kilkudniowej wizycie i kaczki lecą dalej.
I na pytanie "co człowieka skłania do pewnych decyzji życiowych" nie mogę odpowiedzieć jednoznacznie.
Odpowiem cytatem z artykułu:
"Dwanaście lat temu Franciszek nabył zaniedbany drewniany dom, położony na nieatrakcyjnym, długim i wąskim trójkącie ziemi nad potoczkiem. Uzasadnień do kupna było więcej, lecz wśród nich były takie, że z okien kuchni widać Igliczną i kościółek Marii Śnieżnej, że zbliża się emerytura, że na strychu są w dachu trzy dziury, skąd zachody słońca najpiękniejsze, czy wreszcie takie jak cena."
Cytat odpowiednio zmodyfikowany zachowuje swoją aktualność.
Dziękuję za uwagę "O ukochana Ziemio Kłodzka! Pomiędzy Twoimi górami i dolinami jest wolność wędrowania, wszędzie drogi i ścieżki", Joseph Wittig, poeta' pisarz, filozof, teolog
Witaj Myszorku,
jestem tu "świeżak" ale raz jeszcze prześledziłam Twój wątek od deski do deski - fantastycznie "zmyślacie" ten Twój ogród z Danusią ! Już wcześniej było pięknie, ale teraz to będzie BAJKA, marzenie i co tam jeszcze!!! Podziwiam i z niecierpliwością (pewnie tak jak Ty) czekam na fotki z postępu prac - no i "happy end" tej wciągającej lektury .
Pozdrawiam,
Agnieszka
W nocy padał deszcz,aktualnie + 7,leciutki wiaterek,na razie pochmurno ,gdzie nie gdzie przebłysk błękitu, może się przejaśni bardziej?
Słonecznego dnia,Ptaszki!
znalazłam w szkółce ślicznego bukszpana golden china
będę cięła oba bukszpany w kulki
Elu fajnie jak polukrowane te zmrożone roślinki, mam ten bukszpan fajne ma te przyrosty tylko przy cięciu w kulki sie je obcina
czyli po ścięciu jest jasno zielony chociaż
trudno będę cięła raz w roku, to może zdąży choć trochę pokazać wybarwienia
Elu przechwaliłem się ja mam Buxus sempervirens 'Aureovariegata' też ma te żółte przyrosty tylko ciemniejsze
Dobrze nie widać ale to są te w mniejszych doniczkach, jak wrócę zrobię lepsze zdjęcie. U mojego żółte są młode przyrosty a przy formowaniu je się ścina
I na pytanie "co człowieka skłania do pewnych decyzji życiowych" nie mogę odpowiedzieć jednoznacznie.
Odpowiem cytatem z artykułu:
"Dwanaście lat temu Franciszek nabył zaniedbany drewniany dom, położony na nieatrakcyjnym, długim i wąskim trójkącie ziemi nad potoczkiem. Uzasadnień do kupna było więcej, lecz wśród nich były takie, że z okien kuchni widać Igliczną i kościółek Marii Śnieżnej, że zbliża się emerytura, że na strychu są w dachu trzy dziury, skąd zachody słońca najpiękniejsze, czy wreszcie takie jak cena."
Cytat odpowiednio zmodyfikowany zachowuje swoją aktualność.
Dziękuję za uwagę "O ukochana Ziemio Kłodzka! Pomiędzy Twoimi górami i dolinami jest wolność wędrowania, wszędzie drogi i ścieżki", Joseph Wittig, poeta, pisarz, filozof, teolog