Marzeno te liście pod brzozami tak pięknie się prezentują, że na prawdę żal je grabić ja swoje też dzisiaj podziwiałam ale za kilka dni trzeba będzie je uprzątnąć...niestety...
Tyna ,cieszmy się jak najdłużej kwitnieniem,część pelargoni wyrzuciłam ale ta biała jeszcze tak pięknie kwitnie szkoda było.
Bogunia , Popcarol cieszę się ,że się podoba
Noemi ze storczykami wszystko się zgadza,tak jak piszesz.
Haniu to margaretka(złocień)pienna zakupiona wiosną,tak się rozrosła.
Justynko i Bożenko, no jakoś sobie radzą te róże nieźle przy tym murze - a posadzone były na wiosnę, ciekawa jestem jak przezimują...
Dominiko - nie formuję metasekwoi, tak sobie rośnie w postać stożka... ale zaczyna już tracić liscie, przerzedza się... widać główny pień wyraźnie
Dzisiaj miałam południową przerwę w pracy, wykorzystałam ją na prace w ogrodzie i podziwianie pięknie wybarwionej jesieni. Do samego południa była mgła, już myślałam, że tak pozostanie cały dzień, jednak słoneczko przebiło się przez mgłę i tańczyło w złoconych liściach drzew
Witam ,bardzo dziękuję za opis parczeliny ,moja parczelina to odmiana aurea ( znalazłam w.net.) Krzaczek jest raczej zwarty w sobie , kolor "wściekły seledyn" ,już kwitła , ale nasienników jeszcze się nie doczekałam . Potwierdzam , roślina mało problematyczna , właściwie rośnie sama . Na tle ciemnych iglaków fajnie wygląda . pozdrawiam Ewa