Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 13:50, 21 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Kurtka na siebie i jedziesz z koksem A tak na serio to dziś właśnie pierwszy raz w kurtce latam... Od dziś chyba już jesień, co nie? Czyli z odzieżą wierzchnià trzeba się znów pogodzić...

Co Ty 3 dzień na antybiotyku jestem, jak będę przeginać to w niedziele w szpitalu wyląduje a nie w Wojslawicach. A właśnie sobie zaklepalam te miskanty co chciałam, a jak z Twoimi moliniami sprawa wygląda?
Tu ma być ogród :) 13:46, 21 wrz 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Aaaa kupiłam siatę czosnków White Giant dla Toszki, a dla siebie dokupiłam kilka Globemasterów i główkowatych. Wcześniej robiłam już zakupy w lokalnym ogrodniczym, ceny czosnków praktycznie takie same, ale cebule duuużo większe. Przytargałam jeszcze krokusy i tulipany Alibi, Exotic Emperor i Mount Tacoma. W tym sezonie strasznie było mi wiosną żal, u wszystkich coś kwitło, a u mnie NIC. W tym sezonie błędu nie powtórzę

Co do jeżówek - to NN, ale podejrzewam je o bycie albo Vintage Wine albo Fatal Attraction. Ze wskazaniem na to drugie, raczej... Czy Twoje VW mają płaskie koszyczki? W moich są mocno wypukłe i chyba płatki dłuższe niż w VW.

U nas w ogrodniczych cebule sporo droższe.
W zeszłym roku stawiałam na biel w ogrodzie, a teraz ciągnie mnie do różu i purpury i takie tulipany kupiłam.

Mam jeżówki VW i FA tylko te drugie jakieś niewydarzone, zastanawiam się jak te sadzonki robili bo nie wszystkie cechy charakterystyczne tej odmiany się ujawniły.
VW faktycznie ma bardziej płaskie koszyczki niż FA.

FA

VW

Tu ma być ogród :) 13:34, 21 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A ja i deszczu marzę...

Że też nie możemy się zamienić.
Tu ma być ogród :) 13:27, 21 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

U mnie też dziś się rozpadało, szlag by to, wczoraj sobie miejsce na sadzenie przygotowałam, werwa do pracy była i klapa.

Kurtka na siebie i jedziesz z koksem A tak na serio to dziś właśnie pierwszy raz w kurtce latam... Od dziś chyba już jesień, co nie? Czyli z odzieżą wierzchnià trzeba się znów pogodzić...
Ogród pod lasem 13:19, 21 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Żebyśmy do jutra czekać nie musieli chociaż napisz jakie odmiany jeżowek i co z cebulowych zgarnelas?

Podnoszę,podnoszę!
Tu ma być ogród :) 13:15, 21 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ciekawa jestem co z jeżowek i cebul wybrałaś, ja w Lidlu czosnki kupilam, 2 opakowania Krzyskow, Purple Sensation i Globemasterow i po 1 opakowaniu Ivory Queen i Giganteum.

Mam Vintage Wine, śliczne są - zresztą ja jezowki pokochałam i mam już kilka ulubionych odmian.

Aaaa kupiłam siatę czosnków White Giant dla Toszki, a dla siebie dokupiłam kilka Globemasterów i główkowatych. Wcześniej robiłam już zakupy w lokalnym ogrodniczym, ceny czosnków praktycznie takie same, ale cebule duuużo większe. Przytargałam jeszcze krokusy i tulipany Alibi, Exotic Emperor i Mount Tacoma. W tym sezonie strasznie było mi wiosną żal, u wszystkich coś kwitło, a u mnie NIC. W tym sezonie błędu nie powtórzę

Co do jeżówek - to NN, ale podejrzewam je o bycie albo Vintage Wine albo Fatal Attraction. Ze wskazaniem na to drugie, raczej... Czy Twoje VW mają płaskie koszyczki? W moich są mocno wypukłe i chyba płatki dłuższe niż w VW.
Tu ma być ogród :) 12:50, 21 wrz 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

No u mnie bardzo...Pada cały dzień.Nie chce się wychodzić z domu-na ogrodzie nic się nie dzieje.

U mnie też dziś się rozpadało, szlag by to, wczoraj sobie miejsce na sadzenie przygotowałam, werwa do pracy była i klapa.
Tu ma być ogród :) 12:48, 21 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Dubel. Tu fatalny zasięg jest.

Mam chrapke na tego nowego miskant Twojego ; )

Nie odpowiedzieli mi nawet z tej szkolki ;-(
Tu ma być ogród :) 12:48, 21 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Telefon mi zrobił skrót ....w Szpitalu O niestety. Mnie odległość 2.5 nie martwi powinno być ok. U mnie mam wrażenie za blisko płotu ale niestety wyjścia nie mam Rabata tam jest wąska jakieś 1.60.

Zmierze

Mi eM zasugerowal poszerzenie rabat, patrz zachęta do pomniejszenia trawnika , jakieś 30 cm mogę dolożyć a teraz rabata już ma 2,2 m wiec jest nie najgorzej
Tu ma być ogród :) 12:43, 21 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wyszło, tylko czemu na tak krótko....? Aura już typowo jesienna.

No u mnie bardzo...Pada cały dzień.Nie chce się wychodzić z domu-na ogrodzie nic się nie dzieje.
Lawendowy zawrót głowy 12:33, 21 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Wydawało mi się ze ja juz je u Ciebie widziałam Artemis z LM )))

O grabach napisałam u Ciebie jeszcze dokładnie wymierze. A mnie ciągnie w pioropusze i chyba tam wcisne lub wymienię ma kwitnące trawy. Matulu jeszcze dobrze nie urósło a już o wymianie myślę ))

Przy furtce tak jest, a teraz chce powtórzyć przy kolejnych przeslach, mam już 3 wielkie ML, to sobie wiosną podziele.
Dla mnie u Ciebie już jest przy ogrodzeniu idealnie, a te kwitnące trawy to miałby być tym razem miskanty? Kleine Fontane Ci polecam, nie rosną bardzo wysoko i kwitną dosyć wczesnie, to te co ja mam na przedplociu.
A w Wojsławicach planujesz coś kupować?
Tu ma być ogród :) 12:27, 21 wrz 2016

Do góry
Jesień - grujecznik w pomarańczach i pachnie z daleka

Tu ma być ogród :) 12:27, 21 wrz 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)

Właśnie miałam deja vu pisałam chwilę temu o tej rabacie u Lojalnej
Bardzo fajne połączenie

To nie deja vu tylko fotki ogrodu Joli zrobione przeze mnie podczas niedawnego spotkania
Zestawienie warte kopiowania, bo ślicznie to Jola sobie obmyslila!
Lawendowy zawrót głowy 12:13, 21 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jola, cudne te wczorajsze foty!
A wiesz pod wpływem Twojej rabaty przy ogrodzenie postanowiłam u siebie ML przy Artemiskach posadzić, już na etapie planowania był taki pomysł, ale wtedy stwierdziłam, że się nie zmieszczą, dziś też tak uważam, ale co tam, wcisnę je
Co ile masz graby przy ogrodzeniu posadzone?

Wydawało mi się ze ja juz je u Ciebie widziałam Artemis z LM )))

O grabach napisałam u Ciebie jeszcze dokładnie wymierze. A mnie ciągnie w pioropusze i chyba tam wcisne lub wymienię ma kwitnące trawy. Matulu jeszcze dobrze nie urósło a już o wymianie myślę ))
Tu ma być ogród :) 12:05, 21 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Właśnie miałam deja vu pisałam chwilę temu o tej rabacie u Lojalnej
Bardzo fajne połączenie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:14, 21 wrz 2016

Do góry
iwonkap napisał(a)

Globmastery były tez w Aldi po 6,99 chyba za 2 szt
Gladiatory po 6,99 za 5 szt wiec moze poszukac jeszcze w tych sklepach

Oglądałam w Aldim cebulowe i to były straszne mikruski, nie kupiłam.

Renia, ależ poszalałaś znowu z zakupami, to ile tych kulek i stożków przywleklas ?
Tu ma być ogród :) 11:11, 21 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Graby mam co 2.70 sprawdzę jak wrócę.
Jestem w moim ulubionym miejscu Szok w Katowicach z mama. Ludzi multum jak zawsze.

To poproszę, bo myślę co ile u siebie posadzić i wychodzi mi, że na wysokości słupków ogrodzeniowych będzie najlepiej, a one są co 2,5 m - nie za gesto będzie?

Nie wiem czy dobrze się orientuje, na squash'u jesteś?
Lawendowy zawrót głowy 10:50, 21 wrz 2016

Do góry
Jola, cudne te wczorajsze foty!
A wiesz pod wpływem Twojej rabaty przy ogrodzenie postanowiłam u siebie ML przy Artemiskach posadzić, już na etapie planowania był taki pomysł, ale wtedy stwierdziłam, że się nie zmieszczą, dziś też tak uważam, ale co tam, wcisnę je
Co ile masz graby przy ogrodzeniu posadzone?

Tu ma być ogród :) 10:31, 21 wrz 2016

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Hej dziewczęta Wróciłam obładowana cebulami i jeżówkami, pogoda w porządku, żyć nie umierać;D Przynajmniej do czasu sadzenia tych milionów cebulek haha;D

Edyta, czy Ty masz jeżówki Vintage Wine czy coś mi się pokićkało?

Ciekawa jestem co z jeżowek i cebul wybrałaś, ja w Lidlu czosnki kupilam, 2 opakowania Krzyskow, Purple Sensation i Globemasterow i po 1 opakowaniu Ivory Queen i Giganteum.

Mam Vintage Wine, śliczne są - zresztą ja jezowki pokochałam i mam już kilka ulubionych odmian.
Ogród pod lasem 10:23, 21 wrz 2016

Do góry
Żebyśmy do jutra czekać nie musieli chociaż napisz jakie odmiany jeżowek i co z cebulowych zgarnelas?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies