Co Ty 3 dzień na antybiotyku jestem, jak będę przeginać to w niedziele w szpitalu wyląduje a nie w Wojslawicach. A właśnie sobie zaklepalam te miskanty co chciałam, a jak z Twoimi moliniami sprawa wygląda?
U nas w ogrodniczych cebule sporo droższe.
W zeszłym roku stawiałam na biel w ogrodzie, a teraz ciągnie mnie do różu i purpury i takie tulipany kupiłam.
Mam jeżówki VW i FA tylko te drugie jakieś niewydarzone, zastanawiam się jak te sadzonki robili bo nie wszystkie cechy charakterystyczne tej odmiany się ujawniły.
VW faktycznie ma bardziej płaskie koszyczki niż FA.
Kurtka na siebie i jedziesz z koksem A tak na serio to dziś właśnie pierwszy raz w kurtce latam... Od dziś chyba już jesień, co nie? Czyli z odzieżą wierzchnià trzeba się znów pogodzić...
Aaaa kupiłam siatę czosnków White Giant dla Toszki, a dla siebie dokupiłam kilka Globemasterów i główkowatych. Wcześniej robiłam już zakupy w lokalnym ogrodniczym, ceny czosnków praktycznie takie same, ale cebule duuużo większe. Przytargałam jeszcze krokusy i tulipany Alibi, Exotic Emperor i Mount Tacoma. W tym sezonie strasznie było mi wiosną żal, u wszystkich coś kwitło, a u mnie NIC. W tym sezonie błędu nie powtórzę
Co do jeżówek - to NN, ale podejrzewam je o bycie albo Vintage Wine albo Fatal Attraction. Ze wskazaniem na to drugie, raczej... Czy Twoje VW mają płaskie koszyczki? W moich są mocno wypukłe i chyba płatki dłuższe niż w VW.
Mi eM zasugerowal poszerzenie rabat, patrz zachęta do pomniejszenia trawnika , jakieś 30 cm mogę dolożyć a teraz rabata już ma 2,2 m wiec jest nie najgorzej
Przy furtce tak jest, a teraz chce powtórzyć przy kolejnych przeslach, mam już 3 wielkie ML, to sobie wiosną podziele.
Dla mnie u Ciebie już jest przy ogrodzeniu idealnie, a te kwitnące trawy to miałby być tym razem miskanty? Kleine Fontane Ci polecam, nie rosną bardzo wysoko i kwitną dosyć wczesnie, to te co ja mam na przedplociu.
A w Wojsławicach planujesz coś kupować?
To nie deja vu tylko fotki ogrodu Joli zrobione przeze mnie podczas niedawnego spotkania
Zestawienie warte kopiowania, bo ślicznie to Jola sobie obmyslila!
Wydawało mi się ze ja juz je u Ciebie widziałam Artemis z LM )))
O grabach napisałam u Ciebie jeszcze dokładnie wymierze. A mnie ciągnie w pioropusze i chyba tam wcisne lub wymienię ma kwitnące trawy. Matulu jeszcze dobrze nie urósło a już o wymianie myślę ))
To poproszę, bo myślę co ile u siebie posadzić i wychodzi mi, że na wysokości słupków ogrodzeniowych będzie najlepiej, a one są co 2,5 m - nie za gesto będzie?
Nie wiem czy dobrze się orientuje, na squash'u jesteś?
Jola, cudne te wczorajsze foty!
A wiesz pod wpływem Twojej rabaty przy ogrodzenie postanowiłam u siebie ML przy Artemiskach posadzić, już na etapie planowania był taki pomysł, ale wtedy stwierdziłam, że się nie zmieszczą, dziś też tak uważam, ale co tam, wcisnę je
Co ile masz graby przy ogrodzeniu posadzone?
Ciekawa jestem co z jeżowek i cebul wybrałaś, ja w Lidlu czosnki kupilam, 2 opakowania Krzyskow, Purple Sensation i Globemasterow i po 1 opakowaniu Ivory Queen i Giganteum.
Mam Vintage Wine, śliczne są - zresztą ja jezowki pokochałam i mam już kilka ulubionych odmian.