Obiecane prymule Znacie te kolory z innego ogródka ????
Truskawki po 4 latach i tak do wymiany, więc ziemia się mocno nie zmęczy Popytaj ile ludzie mają w ogródkach nasadzone. Pszczelarnia i Ania asc mają truskawki. To nasz jesienny talerz, widać na nim te powtarzające truskawki:
ten biały kwitnie w Tatrach pod koniec czerwca.
znalazłam przed chwilą stare zdjęcia kwiatów spotkanych w na szlaku Jak znacie nazwy to pomóżcie
ZAWILEC????? CIEMIĘŻYCA
moja mama mówiła na to "szczaw zajęczy"
znalazłam przed chwilą stare zdjęcia kwiatów spotkanych w na szlaku OMIEG KOZŁOWIEC DZWONEK WĄSKOLISTNY
Witam, Chciałam w tym roku posadzić cynie z własnych sadzonek. Kiedy siać, kiedy "flancować" , kiedy wysadzać w ogrodzie ? Będę wdzieczna. Do wysiania cynii zobowiązała mnie koleżanka córki, która dała mi nasionka z własnego ogrodu. Jako ,że bardzo kocham te kwiaty, obiecałam. Kiedyś rosły one w ogrodzie mojej mamy. Teraz na emeryturze mogę posadzić je w ogrodzie mojej córki. Pozdrawiam Serdecznie .....Kaktus Cynie można swobodnie w maju wysiewać do gruntu .Jak jest możliwość "zabawy"w domu od marca wysiewamy je do pojemników .Ja w zeszłym roku siałam dokładnie 15-go marca .Można wcześniej ,ale trzeba pamiętać ,że przed przymrozkami nie można sadzonek wysadzać do gruntu .Powodzenia to wdzięczne kwiaty