jeszcze fotki zrobione w jednej osi na tej samej przestrzeni...
z pn na pd ( na tym trawniku planuję w przyszłym roku zrobić okrągłą rabatę otoczoną bukszpanem)
z pd na pn - winobluszcz na betonach już ogołocony trochę...
Aniu,na pocieszenie....... wiem,że to żadne pocieszenie jest,ale dobrze ,że to nie noga.Dopiero byłabyś uziemiona,a tak,chociaż na spacer do ogrodu wyjść możesz.....Jutro ma być ładna pogoda.
Zdrowia, dużo zdrowia i masuj tą rączkę ,szybciej wydobrzeje....
Zamiast kwiatka ,na poprawę humoru
Wierzby nie sadź, trzmielinę tak - jest zimozielona i tak się nie starzeje i nie choruje. Zawijasek z trzmieliny z lewej trzeba troszkę podprostować, żeby taki "pijany" nie był. A może aż tak nie wybrzuszać tej rabaty.
5 miskantów przed stożkami - za wysokie, raczej turzyce z tych średnich co ja teraz sadziłam sobie.
2 kule z bukszpanu bliżej żywopłociku, na pograniczu tych dwóch kolorów i tojeść jest niska więc z przodu a żurawki żółte z tyłu. I będzie dobrze.
Po prawej, gdzie funkie - tu by się miskanty wyższe przydały w tylu - najlepiej Morning Light, jest taki delikatny i srebrny.
Pewnie za późno już radzę, bo stronki jeszcze przede mną
Ja mam podobne sąsiedztwo i wiem co to znaczy. Dlatego też nie mogę się doczekać kiedy tuje zarosną wszystko tak, bym nic nie widziała po drugiej stronie. Nie ma tam zresztą nic ciekawego. Cieszę się też, że po stronie tegoż sąsiedztwa rosną czarne sosny, więc chyba już wkrótce zostaną mi tylko niemiłe wspomnienia. Na początku, po osiedleniu się, moja postawa na ludzi mieszkających obok była otwarta, ale szybko przyszło mi ją zweryfikować. Gdybym drugi raz robiła ogrodzenie to na pewno byłby to mur wysoki na 2 metry i to z każdej strony.
Narazie mój ogród można nazwać "smutny". Kwiaty przekwitły i widok jest rozpaczliwy
ponurość widzę...
i świeci puchami.Kurcze, jakbym chciała, żeby to była ostatnia taka pusta jesień u mnie w ogródku. Nic, tylko palić znicze na rabatach pozostaje.
Gosia, w tym problem, że ten projekt to nie jest taki na 100%, po prostu tak wyrysowałam.
Zmieniłam co nieco i za radą Sebka miskanty dałam przy stożkach.
Wzorowałam się - a raczej zrzynałam - na projektach Danusi.
Tam gdzie te stożki to ten łuk naprawdę jest bardziej rozciągnięty
Proszę o konstruktywna krytykę
Chciałabym wykorzystać wierzbę Hakuro lub trzmielinę Emerald Gold - obie muszą zmienić miejsce obecnego pobytu
Całkiem z lewej stronie, przy ogrodzeniu 2 wiśnie `Umbraculifera` - tu specjalne podziękowania dla Sylwii
Dobrze, Zbyszku ,że stawiasz pytania,
Otóż muchomorów nie zbiera Hania!
One są do podziwiania...
Broń Boże ,do deptania!
A ten kolorek czerwony ostrzega:
Nie bierz mnie do koszyka ,kolego!
Do jedzenia są rydze,koźlarze,gołąbki,
A na króla borowika sama ostrzę ząbki![