Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Bogusława 14:03, 11 paź 2011

Do góry
czyż nie są słodkie?
Ogród Bogusława 13:43, 11 paź 2011

Do góry
Szczepione okazy rarytasów są u Romka. Byłam z nim w Anglii, pewnie ta oferta by Cię zainteresowała.

Ogród Bogusława 13:38, 11 paź 2011

Do góry
moje cukiereczki
Ogród Dominiki 13:29, 11 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

No i tutaj moje wprawne oko wychwyciło nierówne tuje. Trzeba je wyrównać cięciem z "patyczkiem" czyli wysokim bambusem na równą wysokość. O, w Twoim doskonałym ogrodzie się do czegoś przydałam

Tuje nie były jeszcze przycinane Chcę, żeby jeszcze trochę poszły w górę, bo dopiero w tym roku zaczęły stykać się bokami.
Ogród z lustrem 13:24, 11 paź 2011

Do góry
Mam jeszcze inną w zanadrzu, ultrasupernowoczesny, czarny dom, kostka - jak bunkier i supernowoczesny ogród

Ogród Bogusława 13:20, 11 paź 2011

Do góry
Ogród Dominiki 13:19, 11 paź 2011

Do góry
Domi napisał(a)

No i tutaj moje wprawne oko wychwyciło nierówne tuje. Trzeba je wyrównać cięciem z "patyczkiem" czyli wysokim bambusem na równą wysokość. O, w Twoim doskonałym ogrodzie się do czegoś przydałam
Ogród Dominiki 13:14, 11 paź 2011

Do góry

Kulistą żółtą tuję zastąpi wielka kulka bukszpanowa. Wcześniej nie było w ogóle pośredniego piętra i na wiosnę po przycięciu traw było całkiem łyso.
Kolejny zdesperowany amator prosi o pomoc 13:10, 11 paź 2011

Do góry
dzięki za odzew, tak postaram się zrobić, tylko wygospodaruję trochę czasu

Zdjęcia skarpy są więc mogę zaryzykować pytanie, czy nie byłoy dobrze, gdyby cała ta skarpa, oczywiście po ponownym uformowaniu jej, aż do chodnika była wrzosowiskiem? Właśnie zainspirowałam się Danusinym artykułem "Prosty przepisna wrzosowisko". Co wy na to?
Ogród z lustrem 13:01, 11 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Marzę aby kiedyś móc się przechadzać gołymi stopami po takim dywanie.......ech......................
Ogród Dominiki 12:46, 11 paź 2011

Do góry
Domi napisał(a)
Witam w moim ogrodzie.

Długo zbierałam się, żeby założyć ten wątek, ale w końcu zostałam wywołana do tablicy przez Danusię i nie mogłam odmówić

.... Ogród ma 3 lata; powstawał w trakcie prac wykończeniowych naszego nowego domu. Nasadzenia wraz z domem zajmują działkę o powierzchni 1300 m2.

Zaczynam od prezentacji moich ulubionych zakątków:

Łaaał.....naprawdę ogród ma tylko 3lata?? Niewiarygodne... A może to GARDENARIUM było sprawcą tego pięknego cudu ?

Ogród przepiękny

Mój mały raj na ziemi :) 12:30, 11 paź 2011

Do góry
Joanka, no nareszcie, bo ziiimno

Gosia , niedosyt mówisz... no więcej fotek nie wstawię, bo ... Paweł "popsuł Paryż", no zobacz!

Ogródek amatora - kiedyś może będzie :-) 12:25, 11 paź 2011

Do góry
Coś powymyślałem z tym rogiem zgodnie z sugestią.
Mam 3 wersje:
1. Same hortensje Vanilla Frise z wiązem wredei i bukszpanik:

2. Stożek np. cisa, hortensje, wiąz, ostrokrzew Golden Gem i bukszpanik trochę inaczej.

3. To co wyżej z tym, że jeszcze kula bukszpanu i mniej ostrokrzewu.

4. A teraz tak sobie pomyślałem. że może jakieś ciurkadło (kula) tam gdzie żółta plama w drugiej wersji.

Nie wiem czy dostanę w moich rejonach ostrokrzew, parę szkółek zwiedziłem i patrzyli jakby pierwszy raz słyszeli o nim.
Ogród u stóp klasztoru 12:04, 11 paź 2011

Do góry
pozwoliłam sobie jeszcze kupić dzisiaj 2 róże wielkokwiatowe . na tle muru fajnie się prezentują te olbrzymy

dzisiaj jeszcze coś na biało z tej jesieni

i coś na czerwono

Ogród Dominiki 11:59, 11 paź 2011

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 11:38, 11 paź 2011

Do góry

Sylwia, to zdjęcie mnie hipnotyzuje mimo, że brama zamknięta ...
A Twój ogród i i wszystkie prace - godne najwyższego uznania.
Ogród Dominiki 11:35, 11 paź 2011

Do góry
Witam w moim ogrodzie.

Długo zbierałam się, żeby założyć ten wątek, ale w końcu zostałam wywołana do tablicy przez Danusię i nie mogłam odmówić

Ogród ma 3 lata; powstawał w trakcie prac wykończeniowych naszego nowego domu. Nasadzenia wraz z domem zajmują działkę o powierzchni 1300 m2.
Ziemię mam gliniastą, podmokłą, stąd u mnie wszędzie brzozy wkoło, gdyż świetnie rosną na takim terenie.
Na początku nic nie wiedziałam na temat roślin i podobało mi się wieleeeee rzeczy. Z czasem moje upodobania sprecyzowały się i zdecydowanie najbardziej lubię formowańce i uczesane ogrody.

Zaczynam od prezentacji moich ulubionych zakątków:

Ogród z lustrem 11:17, 11 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Fajnie pracuje się z optymistami

U nas wszyscy to optymiści z natury. Nie ma trudności, których by się nie dało pokonać.
No może... ja czasem jestem bardziej pesymistką i Grzesio - wrodzony pesymista.. ale dajemy radę.
Ale jako szefowa mam bardzo niewdzięczną rolę. Widzę to, co widzi inwwestor - muszę wychwytywać błędy. Wychodzę z założenia, że jeśli widzę, że coś jest krzywo, źle, nie tak - to inwestor także zauważy i trzeba będzie poprawiać. Dlatego muszę się czepiać i pokazywać, co poprawić, zanim zobaczy inwestor.

Jednak ogólny wynik jest taki

oooo to widzę że masz wiele współnego z moim M
Ogród z lustrem 10:55, 11 paź 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Fajnie pracuje się z optymistami

U nas wszyscy to optymiści z natury. Nie ma trudności, których by się nie dało pokonać.
No może... ja czasem jestem bardziej pesymistką i Grzesio - wrodzony pesymista.. ale dajemy radę.
Ale jako szefowa mam bardzo niewdzięczną rolę. Widzę to, co widzi inwwestor - muszę wychwytywać błędy. Wychodzę z założenia, że jeśli widzę, że coś jest krzywo, źle, nie tak - to inwestor także zauważy i trzeba będzie poprawiać. Dlatego muszę się czepiać i pokazywać, co poprawić, zanim zobaczy inwestor.

Najniewdzięczniejszą rolę ma Witek, bo ja wymyślam to wszystko, a on musi się "głowić" jak to technicznie wykonać. Ale Wicio akurat to podwójny optymista i "pomysłowy Dobromir".

Jednak ogólny wynik jest taki
Ogródek do przeróbek ;) 10:33, 11 paź 2011

Do góry
Danusiu, ślicznie dziękuję za odwiedzenie mojego wątku i doradztwo!!! strasznie się cieszę i nie mogę się doczekać wiosny
To czerwone z tyłu na poprzednim obrazku, to miał być miskant
mam nadzieję,że dobrze Cię zrozumiałam...

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies