Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:36, 16 gru 2011

Do góry
Danusiu gratuluję następnej 100-tki i dzięki,że jesteś
Mój kawałek raju 23:27, 16 gru 2011

Do góry
U mnie na wieczór strasznie zaczęło wiać, coś na ogrodzie runęło, ale nie wychodzę, bo może urwać głowę, wianka też nie mogłam powiesić na drzwi no i padał deszcz, teraz już nie. Następna odsłona hipka, powąchałam, pachnie leciutko korzennie
no i ostatni został hipek, myślę,że na wigilię się rozwinie
i jeszcze cyklamen ze swoją "burzą" kwiatów
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:58, 16 gru 2011

Do góry
Zima to dobry czas na planowanie i dlatego chodzi mi po głowie wielka rabata w stylu angielskim Miejsca na nią jest sporo i szkielet też w zasadzie już jest, teraz chodzi o szczegóły. Może ktoś ma jakieś ciekawe pomysły? Przedstawiam teren do zagospodarowania

jest to skarpa bardzo stroma i już trochę urządzona ale to jeszcze nie to co ma być. Długość to ponad 30 m szer. ok 6-8 m. do połowy w cieniu a dalej nasłoneczniona, stok nachylony w kierunku wschodnim. W cienistej części są dwie leszczyny bardzo duże i cis oraz krzewy hortensji i w zasadzie już tutaj nasadziłem co miałem czyli hosty nn takie do 40 cm z białym paskiem na brzegu, dąbrówki purpurowe i takie pstre , pióropusznik strusi, wszystko w grup[ach po kilka szt. Na granicy cienia i słońca posadzona jest grupa różaneczników kolorowych, i w zasadzie ta część słoneczna wymaga najwięcej pracy, choc rośnie tam już: bez czarny i młoda akacja, dodatkowo pojawiły się krzewy pigwy, złotokapu, rokitnika, róży rugosa, i na końcu sporo ziół (głównie mieta w trzech odmianach) i lawenda oraz tawułki
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:37, 16 gru 2011

Do góry
Fajna dziewczynka, grzywkę ma na czasie a u mnie wichura i deszcz
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:35, 16 gru 2011

Do góry
ana_art napisał(a)

hihihi u mnie sąsiedzi chyba już nie zwracaja na mnie uwagi tzn pewnie myślą o ta głupia znowu leje Ostatnio sąsiadka zagadała czy czasami do szamba nam nie podcieka bo tak często wybieramy Wyprowadziłam ja z błędu że zbiornik jest szczelny, a to że często wybieramy to nic dziwnego bo nas cała gromada w domu i wystarczy że każdy spodnie z tylka zdejmie i już pralka pełna...

ale się uśmiałam hahaha
ja też, ze śmiechu nic nie mogłam napisać, ale już mi przeszło
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:26, 16 gru 2011

Do góry
Jakbyś go kiedyś cięła to na końcówkach pędów pojawia się sok - jest trujący - ale zasycha.

Zdjęcia tego soku nie mam, ale widać przycięte pędy - z bocznymi już
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:26, 16 gru 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

hihihi u mnie sąsiedzi chyba już nie zwracaja na mnie uwagi tzn pewnie myślą o ta głupia znowu leje Ostatnio sąsiadka zagadała czy czasami do szamba nam nie podcieka bo tak często wybieramy Wyprowadziłam ja z błędu że zbiornik jest szczelny, a to że często wybieramy to nic dziwnego bo nas cała gromada w domu i wystarczy że każdy spodnie z tylka zdejmie i już pralka pełna...

ale się uśmiałam hahaha
Rajski ogród Ani 22:23, 16 gru 2011

Do góry
Ja osobiście przestałam już Ani zdjęcia oglądać. Ja je chłonę! A w to wgapiam się już od pół godziny - i słów mi brak. Wiem, że ten ogród zasługuje na miano rajskiego, ale Aniu - zazdroszczę temu domkowi... To nie jest dom w rajskim ogrodzie. To jest rajski ogród, który czule i z miłością obejmuje dom...

an_tre napisał(a)
PAŹDZIERNIK 2011

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:21, 16 gru 2011

Do góry
ana_art napisał(a)

Rajski ogród Ani 22:09, 16 gru 2011

Do góry
Jak więc widzisz Bożenko obrazy stałe lepiej mi wychodzą niż żywe i ruchome Wczoraj porobiłam kilka fotek Pusi, która chodziła za mną krok w krok, ale wyszły mi strasznie nieostre, słowem klapa zobacz...

Hirutkowy raj:)) 22:03, 16 gru 2011

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:55, 16 gru 2011

Do góry
Gratululuję i życzę jak najszybciej do 1000 stron

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:55, 16 gru 2011

Do góry
W zeszłym roku była prawie że identyczna - jedynie łańcuch był dodatkowo

Niestety nie mam samego zdjęcia

Puste pole z wysepką kwiatową 21:47, 16 gru 2011

Do góry
Krys napisał(a)

Oj narobiło mi się zaległości, narobiło kiedy ja biedna te Wasze urodzajne wątki obskoczę Jesteście niespożyte Wracam wieczorem z pracy a tu tyle się dzieje Pozdrawiam Ania

Aniu my urlop bierzemy aby na Ogrodowisku siedzieć
...dwa dni urlopu będę miała w środę i czwartek ale nie na ogrodowisko

Tak żartowałam,święta
wiem, wiem roboty huk ale jak tu nie przywitać się z ogrodowiskową rodzinką
Puste pole z wysepką kwiatową 21:43, 16 gru 2011

Do góry
an_tre napisał(a)

Oj narobiło mi się zaległości, narobiło kiedy ja biedna te Wasze urodzajne wątki obskoczę Jesteście niespożyte Wracam wieczorem z pracy a tu tyle się dzieje Pozdrawiam Ania

Tak żartowałam,święta
Kordylina australijska - Cordyline australis 21:41, 16 gru 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Kordylinę kupiłem w szkółce za 30 złotych, a dwa razy widziałem w Auchan i Castoramie po 15 złotych - ale tylko te bordowe.

Tak mi się spodobała,że muszę ją mieć .Jutro poszukam w mojej okolicy.Ta bordowa też jest ładna .
Puste pole z wysepką kwiatową 21:37, 16 gru 2011

Do góry
Krys napisał(a)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:37, 16 gru 2011

Do góry
Gratuluję 900-tki i dalszych ciekawych stron życzę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:36, 16 gru 2011

Do góry
Puste pole z wysepką kwiatową 21:34, 16 gru 2011

Do góry
an_tre napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies