Też byłam latem. Sporą reklamę zrobiła prezentacja w "Ogrodach" i "Maja w ogrodzie". O szkółce i ogrodach pokazowych nic nie wiedziałam, pomimo że mieszkam względnie niedaleko. Na pewno będzie to mój stały punkt programu wycieczkowego.
Na mnie największe wrażenie zrobiły różne "upiększacze" ogródkowe.
Jak czytam Twoją wypowiedź to tak jak bym sama to mówiła kocham kolory i wszystkie piękne kwiaty, które umilają nam czas spędzony w ogrodzie do rarytasów też dojrzewam, ale decyzje co i ile muszą być przemyślane i poparte doświadczeniem mądrzejszych niż ja dużo informacji dostarczają nam ogrodniczki z doświadczeniem chętnie czytam ich rady i porady
Twój ogród jest piękny Pozdrawiam
Zapomniałam....
wiewióry są
wiem, nawet, jak ich nie widzę....to one zaglądają do okien zostawiając ślady, np. na tarasie....
Kasia, jest sporo tego białego, ale już jutro ma podobno być ocieplenie....i u nas....nie jest pewne, że będzie jeszcze śnieg trzeba się cieszyć tym, co jest i uwieczniać Bożenko to standardowa zimowa dekoracja z traw....nie może być i u mnie inaczej
jest pięknie......taką zimę lubię....muszę Wam to pokazać
małe fragmenty ogrodu....detale, które bardzo cieszą...
w wersji słonecznej, ale też wietrznej i śniegowej
pod świerkiem bardzo mało śniegu, oby moje jakuszimanki wytrzymały.....miskant "Variegatus" cały zielony....kiścień jak zwykle ok
Z Japońskiego Ogrodu we Wrocławiu do Wojsławic już blisko.
Ja zapamiętałam to miejsce kwitnące różanecznikami i pachnące lilakami z okresu dzieciństwa, a drugi raz wstąpiłam tam w 2004r.
Elu dziękuję za stronkę z różami , okazuje się że jestem uzależniona od róż
Elfiku masz oczywiście rację, bo już zastanawiam się jaką różę posadzić przed bzem Sambucus nigra 'Eva' Black Lace . Rośnie sobie wolniutko ok. metr od różanki, zaczyna być widoczny i w tym lub przyszłym roku dosadzę mu towarzystwo ( o kolejny metr zmiejszy się trawnik)