Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Gabriela 18:41, 18 sty 2012

Elu, to film dla Ciebie, o pewnym Mikołaju, łowcy kretów. Widziałam go w TV, a teraz znalazłam w internecie:
http://www.rtbf.be/video/v_nicolas-pardonge-le-taupier?id=1401903&category=viepratique

Szczerze mówiąc, to jak widziałam niedawno u mnie tego, co go koty zamordowały, to wyglądał jak pluszowa zabawka i zrobiło mi się go żal... A na filmie - jeszcze gorzej. No, nie żal Ci?
Krys 20:57, 18 sty 2012

Elu to zdjęcie to jak z bajki.Jest śliczne
Elfik 21:37, 18 sty 2012

Bożenko - mam skromny pstrykacz Sony, gdzie tam lustrzanka! Nawet się nie znam na fotografii. Ale bardzo odczuwam brak opcji zdjęcia z rozmytym tłem. Więc moje makro nigdy nie będą dobre.
Gabrysiu - znam ten film, jest okrutny i ja bym się nigdy takich metod nie chwyciła. Chcę go albo wyprosić, albo złapać w rurkę i wywieżć. To są tak cudne zwierzaczki, że nie na darmo bajkowy Krecik jest taki rozczulający. A to, że jestem wściekła i przeklinam, to z powodu moich roślinek...
Krysiu - sama się zdziwiłam... To zdjęcie wygląda jak rysunek piórkiem, a w ogóle go nie retuszowałam. Dziś już nie jest tak ładnie.
Sebek 09:19, 19 sty 2012

Elfik napisał(a)
Bożenko - mam skromny pstrykacz Sony, gdzie tam lustrzanka! Nawet się nie znam na fotografii. Ale bardzo odczuwam brak opcji zdjęcia z rozmytym tłem. Więc moje makro nigdy nie będą dobre.
.

Ściągnij picasę - też nie mam dobrego aparatu, ale ten program dużo działa i zdjęcia lepsze
Agacia 15:08, 19 sty 2012

Elu, moja pierwsza myśl: Ty to masz rękę do roślin!! Od razu to widać!! Wszystkie okazy są (a przynajmniej tak mi się wydaje) takie bujne, sprężyste, zadbane... Trawnik równiutko oddzielony od rabat. Działka o -jak dla mnie- idealnych wymiarach, a jej położenie...ech, tylko pozazdrościć. A Twoje doświadczenia z pwiększaniem rabat zainteresowały mnie szczególnie, bo taką też małą rewolucję planuję u siebie. Oczywiście przy akompaniamencie średniozachwyconego narzeczonego (bo przecież już W OGÓLE miejsca nie będzie! )
Agacia 15:10, 19 sty 2012

Sebek napisał(a)

.

Ściągnij picasę - też nie mam dobrego aparatu, ale ten program dużo działa i zdjęcia lepsze

Dokładnie, picasa to chyba najprostszy, bardzo przyjazny program do edycji zdjęć.
Elfik 22:17, 19 sty 2012

Dobre rady nie są złe... Mam już zainstalowanego Picasa, ale muszę się go nauczyć, a ja coś dobę mam za krótką...
Agatko - pękam z dumy, że Ci wszystko tak cacanie wygląda, ale ja oszust jestem! To co brzydkie - nie pstrykam! I z tej racji zdjęć mało, bo ja nie mam jeszcze czym się chwalić. A działka ma wymiary okropne, bo 21 x 30.Czasem chcę pstryknąć coś ładnego, tymczasem zawsze w kadrze są słupki od ogrodzenia albo siatka. A co do powiększania rabat - to początki (chyba 2007) były takie (konspiracyjne, bez akompaniamentu sarkającego męża ):

Ten narożnik pokażę w lecie
an_tre 22:21, 19 sty 2012

Elfik napisał(a)
Dobre rady nie są złe... Mam już zainstalowanego Picasa, ale muszę się go nauczyć, a ja coś dobę mam za krótką...
Agatko - pękam z dumy, że Ci wszystko tak cacanie wygląda, ale ja oszust jestem! To co brzydkie - nie pstrykam! I z tej racji zdjęć mało, bo ja nie mam jeszcze czym się chwalić. A działka ma wymiary okropne, bo 21 x 30.Czasem chcę pstryknąć coś ładnego, tymczasem zawsze w kadrze są słupki od ogrodzenia albo siatka.
Nie martw się mam tak samo, słupki siatka, słup energetyczny, suszarka na pranie, brzydka brama...muszę się nieźle nagimnastykować, żeby wykadrować dobre ujęcie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Elfik 22:21, 19 sty 2012

A to zdjęcie dedykuję Sylllwi - pewnie się domyśli, dlaczego...

Matka 22:22, 19 sty 2012

ej, pokaż już teraz!jak ja lubie taka zdejmowana darn oglądać!sama zaczynam od marca, juz można?gdyby nie śnieg pobiegłabym juz teraz