Tworzę nową rabatę. Nie lubię pokazywać w tracie roboty, ale potem pewnie nie będzie kiedy zrobić zdjęcia.
Nie tą, o której była mowa wczoraj. Choć z wykorzystaniem szmaradgowych kulek na pniu
O, widzę, że zapomniałam zabrać jedną kępę przetacznika siwego.
Przy ogrodzeniu nadal rośnie przytacznik. Zamierzam go zabrać, ale nie mam miejsca dla niego. Czy może rosnąć w pełnym słońcu?
Tess cieszę się,że moje nasadzenia mogą być intrygujące. W środku bykszpanów rośnie magnolia. liliowce i piwonie majówki. Teraz to koło nie jest już pełne, powyrywałam co drugi bukszpan i porobiłam z nich kulki, ponieważ bukszpany mają dość duży system korzeniowy i zabierały składniki piwoniom na wiosnę.
Gosia witaj Widziałam u Tess twoje przykładowe projekty rabatdoradz jak powinnam zrobić tabaty na działce która ma 100m.dł.i 17.5szer.1/3 na końcu to warzywnik na żywopłot mam posadzone brzozy ,sosny i pęcherznicę żółtą będę sadziła wiosną.Jak byś to widziała odpisz w wolnej chwili Pozdrowiam i życzę słonecznego weekendu
Dziękuję za głos "za"
No chciałam jeszcze teraz, jesienią.
Ale pewnie nie dam rady. Dni krótkie już, w tygodniu nie mogę wiele zrobić, a to - wbrew pozorom - duża robota jest.
Bo zanim wsadzę, muszę wszystko, co tam już jest, wykopać (i gdzieś wsadzić
Poza tym może powinnam się z pomysłem "przespać"- co u mnie może trwać dość długo, może nawet do wiosny