Winobluszcz się wybarwił bo miał bardzo sucho
W przypadku ogrodu moje kopozycje są często dynamiczne. Po posadzeniu rośliny na z góry upatrzone stanowisko jestem zadowolona, gdy zakwitnie przyglądam się krytycznie i idę po łopatkę i zmieniam jej miejsce.
Niektóre byliny rosną w jednym miejscu dziesięć lat, inne po dwóch , trzech latach zanikają. Jak oglądam zdjęcia ogrodu z przed 4 lat (wcześniejszych nie mam) widzę jak dużo roślin było tylko gościem w ogrodzie . A szkoda.
Kupiłam tą niską naparstnicę różową żeby ją rozmożyć, nie pamiętam już czy nie zawiązała nasion czy też zawiązała je bardzo późno i z pomysłu na śliczną kępę różowych naparstnic zostało tylko to zdjęcie.
Pozdrawiam Jasia
Jak milo, ze zajrzalas Kasiu i dziekuje za pochwale.
Trawki ubostwiam wprost. Co do uzupelnienia tej duzej trawiastej rabaty to posadzilam troche krokusow i tulipanow, nie myslalam raczej o innych roslinach. Myslisz, ze to mialoby sens? Co Twoim zdaniem dobrze by tam wygladalo?
Futro dziekuje za pozdrowienia, wlasnie chrapie mi pod nogami po przedpoludniowych przygodach na polowaniu (kolejne krwawe mysie zwloki zostawione przy drzwiach, ja sie zastrzele )
Zacytuję Sebcia "cud, miód i orzeszki" ------ zachwycające ..... M teraz uciekł ale jak przykra woń minie i katar wraz z nią to sobie wyobrażam co będzie
Łoł Halinko- jesteś niesamowita.
Działasz szybko.
Co było bazą kuli- piłka?
Kurcze myślę, że do wiosny będą kule.
Zawstydziłam się swoją opieszałością i biorę się za robotę.
W tym tygodniu na pewno pokażę swoją realizację.
Pomidory do góry nogani Maskotka. Wielkoowocowe myślę, że byłyby zbyt ciężkie.
W betonowych gaciach bywało różnie w zależności od pory roku
Nie jest to zbyt trwała doniczka, ale 2 sezony wytrzymuje. natomiast donice są bardziej trwałe, mam je już 3 lata.
Betonowe kule, spróbowałam dziś tak bez przygotowania, są chropowate bo dodałam do betonu żwirku, a nie piasku, ale obiecuję nad tematem popracować.
Myślałam też właśnie o takiej ściezce ale w trawie, albo łączącej obydwa tarasy i małe oczko
A tu proszę, będę miała stawisko...na rysunku? To musiałoby być coś o rozmiarach tafli conajmniej 1.5 metra na 3.5. Danuś to upomnijcie się o namiary na grys, zresztą pomacasz, to będziesz wiedziała czy Ci się podoba czy nie.
Joanko, miś jest okupowany albo przez córkę, albo przez kotę.Nie wiem, chyba muszę Ci kupić nowegoDziś rano kota się tuliła do misia, a Maja robiła im zdjęcia