Elu, śliczna jest ta róża, nie usuwaj zdjęcia.
Zastanawiałam się nad nią 3 lata temu, ostatecznie kupiłam po 3 róże Rosario i Rokoko.
Nigdy nie kupuję róż pojedynczo i nie mam już miejsca na nowe nabytki.
Na wiosnę znowu będę róże przesadzać, Angela i Bukavu nie może u mnie znaleźć ostatecznego miejsca.
Nie lubię kupować róż z gołym korzeniem, ale moje róże w większości były tak kupione i rosną
Nie wiedziałam o tym podsypywaniu prosa. Zapisałam.
Chociaż moje prosa jakieś nietypowe. Stoją prosto, nie są połamane. Nie było u mnie śniegu ciężkiego który by im zaszkodził.
Zazdroszczę że już możesz ruszyć w ogród. Ja miałam plany na zeszły weekend ale śnieg spadł i mnie unieruchomił w domu. Może w ten się uda. Motywujesz
weźcie mi powiedzcie co to mi się w zeszłym sezonie wysiało. Już trochę pożółkło, zanim sfotografowałam. Obok na zdjęciu czarne nasionko, to z tego wyrosło (dla porównania obok nasionko groszku pachnącego)
Czy to mógł być czosnek? W pobliżu rośnie Giganteum
Mi też. Te same róże przykuwają naszą uwagę: Bad Birnbach, Angela, Amica.
Zobacz jeszcze na Firsr Lady. Mam ją i bardzo się mi podoba. Kwiaty pozostają długo w pąkach, nie rozwijają się do końca. W ubiegłym roku ją przesadzałam i mocno przycięłam, ale i tak kwitła do późnej jesieni.
Pozdrawiam. Oto ona. Jutro usunę zdjęcie, żeby Ci nie mieszać.
Danusiu, kupujesz z gołym korzeniem? Bo ja mam obawy
szkoda, ze tu nie mozna wideo wstawic, zamek co chwile wychylal sie zza chmury.
Niestety byl zamkniety i nawet dziezinca nnie moglismy zobaczyc. Kieysbmusimy sie znow wybrac w te stronny.
Po drodze tez byl super outlet z materialami Duzo kupilam
Szklarenka piękna, ale u mnie doniczki torfowe się nie sprawdziły - ciągną wodę z ziemi, a przy mocniejszym podlaniu z kolei zaczynają się rozpadać. Jak sobie z nimi radzisz?
Rabata z donicą z aniołkami.
Z brzegu rabaty Sesleria Heflera.
Bliżej donicy: Trzęślica modra Variegata
Wiosna- maj
Lato- czerwiec
Jesień- wrzesień
Zima- grudzień
U mnie trawy jeszcze nie duże, części nie znam nazw, albo nie mogę skompletować fotek w podobnych ujęciach( okazuje się, że jaszcze za mało zdjęć robię?) Ale coś tam znalazłam
Rabata okrągła:
Od środka ronda- Sesleria jesienna.
Bliżej brzegu: Piórkówka karłowa-Litle Bunny
Wiosna- maj
Lato- sierpień
Jesień
Trawy trochę potargane, uszczuplone, bo po jesiennym podziale
Zima
U Ciebie rzeczywiście pięknie kwitnie. Muszę jej zmienić miejscówkę na bardziej słoneczną. Pisanie, że róża dobrze radzi sobie w cieniu jest zupełnie bezcelowe. Różę sadzimy dla kwiatów , a w cieniu albo słabo albo wcale nie kwitną.