Krokusy kupuję zawsze te duże, ich cebulki są dużo większe. Tamte małe nie mają takiego efektu po posadzeniu. Jutro zabieram się za sadzenie cebul. Muszę wymyśleć dla nich ładną ekspozycję, bo w projekcie nie przewidziałam, a klient się zgodził na zakup.
Wiosną będzie pięknie i kolorowo, zanim brzozy wypuszczą liście.
ja nauczyłam się koszule prasować oczywiście te codzienne, bo te lepsze to żelazko , niestety
tak wygląda mój magiel
wałek ma 85 cm jest stojący, mogę używać pół wałka albo cały, jestem b. zadowolona z niego jest regulacja nacisku płyty grzewczej
Cieszę się na myśl, że ubywa nam roboty a efekty coraz lepsze. Jutro zakopiemy kamienie - płyty, zrobimy pierwsze źródełko (jest do odebrania), dosadzimy resztę roślin. Jednak nie wszystkie, bo jedszcze budowa na froncie będzie się toczyła. Ale koniec prac niebawem. Potem w razie czego dojedziemy i dokończymy.
No i będziemy pielęgnować ogród
Jak wklejałam te zdjęcia wpadła mi myśl, żeby zrobic drzewo-soliter w trawniku na tle ściany. Od ławki będzie ładny widok. przedstawię tę propozycję jutro inwestorowi.
Chodzi o tę ścianę.
Pszczółko ja w tym ogrodzie zrobię trochę nasadzeń ale ogrodu dendrologicznego już nie założę, bo miejsca nie będzie a ambrowca zanim podrośnie zabezpieczysz, a potem będzie sobie radził ja wczoraj też kupiłam klon Higasa Yama , który dorasta do 1,5 m i szer.2m i hostę Ground Master, ma kremowy margines i śliczne kwiaty i b. dużo
Witam wszystkich, od 2 dni nie robiłam nic na ogrodzie, bo nie miałam czasu, dzisiaj jeszcze robiłam dżem jabłkowo waniliowy, bo dostałam jabłka, których nie mogłam zmarnować a teraz magluję zrobiłam sobie przerwę i trochę popiszę
w czerwcu tak wyglądał winobluszcz a wygląda tak
wszystkie dalie jeszcze się ładnie trzymają i kwitną powojniki żeby jeszcze było trochę ciepełka