Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 14:07, 24 lut 2022

Do góry
Anda napisał(a)

Zołte linie bardzo mi się podobają Pomyśl jeszcze o oknach, co chcesz z nich widzieć.

Zanim zaplanujesz rabaty do końca, nanieś na nie drzewa. Gdzie mają rosnąć, gdzie mają rzucać cień, jakie duże itp.
Drzewa w ogrodzie muszą być, inaczej zabraknie trzeciego wymiaru i przeciwwagi dla domu

Ja już mam drzewa po lewej stronie posadzone wiem, że ich nie widać bo to takie patyczki.
Ten wykusz po lewej stronie to okno kuchenne, na przeciw mam posadzone 3 wiśnie Kanzan, kawałek dalej w stronę narożnika domu rosną 3 buki Dawyck Purple, od czoła tarasu rosną 4 graby Fastigata, po lewej stronie tarasu posadzone są 4 brzozy Doorembos.

Graby

Brzozy jak przecinki

Od frontu chciałabym posadzić 3 śliwy wiśniowe Nigra.
Ogród do odnowy 14:01, 24 lut 2022

Do góry
Ogród do odnowy 13:59, 24 lut 2022

Do góry

Dziś się zmobilizowałam dzięki słoneczku od rana

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 13:42, 24 lut 2022

Do góry
DariaB napisał(a)

Mam odręcznie zrobiony w paincie

Zieloną linią zaznaczoy aktualny układ rabat, na żółto wstępny bardzo układ po zmianach. Na froncie mogą być dwie szerokie rabaty tylko z przejściem między nimi. Po bokach domu, pod oknami też chciałabym coś posadzić.

Zołte linie bardzo mi się podobają Pomyśl jeszcze o oknach, co chcesz z nich widzieć.

Zanim zaplanujesz rabaty do końca, nanieś na nie drzewa. Gdzie mają rosnąć, gdzie mają rzucać cień, jakie duże itp.
Drzewa w ogrodzie muszą być, inaczej zabraknie trzeciego wymiaru i przeciwwagi dla domu
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 13:39, 24 lut 2022

Do góry
DariaB napisał(a)

My chyba też, zwłaszcza w upalne dni żyjemy w tropikach Pokażę Wam coś, przed domem moja sąsiadka ma posadzone hortensje, strona tak samo jak u mnie od południa, podlewane tylko deszczem i takie zrosły na tej patelni.

Niesamowite.

Fajnie położona kostka, z przerwami na wsiąkanie wody.
Małymi krokami-Ogród Wioli 12:00, 24 lut 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
O Matko !! To mój tez tak mam przyciąć? Ja mam inna odmianę niż Ty. Mój ma spore klapowate liście i płaskie koszyczki kwiatków

Czy ty się pytasz o cięcie derenia białego ? Bo żebyśmy się dobrze zrozumiały

Edit
Widziałam fotkę...
Ja mam Ivory halo.
Przycięłam rok temu swoje tak...

Ogród prawie wymarzony … 11:26, 24 lut 2022

Do góry
Na jaką wysokość go obciąć? Myślałam żeby tez go lekko odmłodzić. Wszyskie krzewy tnę ale derenia rzadko ruszam

Małymi krokami-Ogród Wioli 10:57, 24 lut 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
O właśnie Wiola derenie tez mogę? Wstaw zdjęcie jaki masz przycięte. Poproszę

Derenie w tym roku przycięłam niżej,bo zzieleniały...

Mam nawet fotkę
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 10:44, 24 lut 2022

Do góry
W tym dramatycznym dniu trzeba szukać ukojenia…

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 10:43, 24 lut 2022

Do góry
Anda napisał(a)

Masz jakiś rzut z góry, plan całej działki i jak zamierzasz te rabaty poprowadzić?

Mam odręcznie zrobiony w paincie

Zieloną linią zaznaczoy aktualny układ rabat, na żółto wstępny bardzo układ po zmianach. Na froncie mogą być dwie szerokie rabaty tylko z przejściem między nimi. Po bokach domu, pod oknami też chciałabym coś posadzić.
Teraz to wygląda tak:

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 10:36, 24 lut 2022

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Ewa, bo Ty w ciepłych krajach żyjesz

My chyba też, zwłaszcza w upalne dni żyjemy w tropikach Pokażę Wam coś, przed domem moja sąsiadka ma posadzone hortensje, strona tak samo jak u mnie od południa, podlewane tylko deszczem i takie zrosły na tej patelni.
Mazurskie klimaty Małgorzaty 10:04, 24 lut 2022

Do góry
Pomimo wielkiej smuty,chodżcie do mnie na pączki wszak tradycja rzecz święta

Ogród prawie wymarzony … 10:00, 24 lut 2022

Do góry
Życzę Wam wszystkim smacznych paczków

Ogród z uśmiechem 07:17, 24 lut 2022

Do góry
jolanka napisał(a)
Poprawiamy sobie nastrój?

[im

Tak, poprawiaj nastrój choć nie wiem czy to pomoże na długo.
Świat zwariował
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 07:06, 24 lut 2022

Do góry
Zastanawiam się teraz z czym zestawić lepiej orliki.
Myślałam o nich jako tylniej plamie na stipowisku.
Albo między proso a lawendę.

Ewentualnie tu na dolne piętro skarpy jak ściągnę darń ze stipami

A gipsówka najpewniej na stipowisko, albo też jako plama naprzeciw tarasu, bo tam jest już lekka Gaura.
Bylinowa łąka 23:38, 23 lut 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Na moczenie nasion nie wpadłam, dzięki.

Nie ma sprawy.
Roocika napisał(a)

Te dwie ostatnie paprocie spróbuję może i spróbuję pod brzozami kiedyś posadzić Wciąż mi chodzą po głowie paprocie pod brzozami.

U nas dziś śnieg spadł i nie stopił się w całości do wieczora.

Asiu sadź. U ciebie tyle wody, że nawet pod brzozami nie będzie im za sucho. Do zestawu paproci polecam jeszcze kokoryczkę wielkokwiatową.

anabuko1 napisał(a)

Cudnie jest. tak klimatycznie.
Mnie też Gosiu twój ogród zauroczył
pozdrawiam serdecznie

Aniu miło mi.
Czytałam u ciebie, że jeszcze nic nie działasz w ogrodzie. Prace ogrodowe zaczynasz od Ogrodowiska.

zawitka napisał(a)
Ale te zdjęcia wyżej piękne .tylko usiąść i pomarzyc .Jeszcze trochę i tak znowu będzie

Halinko czekam na tą zieleń i czekam. U mnie wiosna dopiero w kwietniu się zaczyna jak kwitną niezapominajki i narcyzy. Inne cebulowe słabo się czują w mojej glinie.

Bee napisał(a)

Gosiu, ależ piękna Twoja bylinowa łąka. Cudo! Uwielbiam naturalne ogrody. Wygląda jakby rośliny wysiały się same w uroczym zakątku a przecież wiem ile taki naturalny widok wymaga pracy.

Odkryłam właśnie wątek i będę go pochłaniać. Szkoda, ze masz inną glebę niż ja bo bym się zainspirowała

Witaj w moich skromnych progach. Zaraz zajrzę do ciebie. Niestety natura nierówno rozdziela swoje dary. Jak fajnie by było, jakbyśmy mogły nasze gleby wymieszać. Marzenie...
Tak kwitło w połowie czerwca.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:15, 23 lut 2022

Do góry
TAR napisał(a)
Haniu, gratki. Ale mi zabroklo zdjec twoich zjawiskowych stip, no przeciez one sa odlotowe, a u Ciebie wyjatkowo pieknie zawsze sie prezentuja.

Nie miałam ich zdjęć z okresu wczesnej zimy. One rosną na rabacie z bylinami, na zimę je skracam. Byliny znikają i nie ma co focić.
Ciężko było spełnić warunek, że to musi być ta sama rabata w czterech porach roku.

Na pocieszenie.

Ranczo Edy 22:51, 23 lut 2022

Do góry
Spokojnej nocy ...

Ranczo Edy 22:43, 23 lut 2022

Do góry
inne wiosenne

Ranczo Edy 22:33, 23 lut 2022

Do góry
Krokusiaki w słońcu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies