Zbyszku, chyba te hosty trzeba przesadzić do chodnika, bo hortensje się na nie położą i zasłonią kiedyś. Przesadź je na przód. Potem bluszcz pochyło na pieniek, bez patyków, wyjmij je (bambusy) i po całości pomiędzy roślinkami pachysandrę.
Miałam okazję być w tym roku w Hortulusie, wracając z nad morza.Byłam zafascynowana pięknymi dodatkami do domu i ogrodu na terenie hali.Oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami (jak zwykle,mój mąż już dostawał alergii)...Cudności...Same ogrody tematyczne też mnie urzekły,mnogość gatunków i odmian w jednym miejscu,dodatków ,piękna sceneria to po prostu BAJKA!
Kupiłam w Hortulusie nową odmianę jeżówki pomarańczowej Tangerine Dreams,piękna i niespotykana
Ta kompozycja z bonsai jest cudowna...tak sobie pomyślałam, że może spróbowałabym w drugą stronę i przesadziła to moje drzewko na tworzoną rabatę w rogu działki - tam planuję taką rabatę na górce małej, a tutaj przed domem zrobiłabym spokojniejszą kompozycję z tego co zostało?
Aniu ja z niecierpliwością czekam na tą kompozycję w Twoim wykonaniu, dla mnie jest idealna. Myślę że najdroższym elementem będzie tutaj niestety fajne bonsai z sosny niestety bo to ono jest filarem całej kompozycji. Reszta jest do zdobycia bez problemu. Ja kupiłam sosnę sosna thunberga wsadziłam do ziemi krzywo i formuję na bonsai może coś z tego wyjdzie kiedyś.
A Ty jakie bonsai masz zamiar tam wsadzić Aniu sosenkę czy coś innego ? Ciekawe jakie drzewo liściaste rośnie w tym zestawieniu, obecnie jest bez liści a szkoda, ja obstawiam coś bordowego.
oszalałam !
u mnie nie pasuje, ale Ana, jak przyjadę do Ciebie w najbliższe wakacje chętnie zobaczę takie cudeńko u Ciebie ! piękne x 100000!