Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z przeszłością 22:48, 19 wrz 2011

Do góry

Jolu,czy runianka i ten rodzaj bodziszka lubią cień?Szukałam ich w Renku,ale nie znalazłam.Podsadzam pod drzewami różnymi płożącymi roślinkami i myślę,że one nadawałyby się na takie zacienione miejsce.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:48, 19 wrz 2011

Do góry
an_tre napisał(a)
[
Dokładnie o tym miejscu dla nich myślałam

...ale już nie zdążę ich kupić na jesieni, pozostaną do zrealizowania wiosną

te, które dzisiaj zakwitły kupiłam dość późną wiosną i miały wtedy po 2-3 małe listki, dzisiaj to giganty ) a te dwie odmiany razem posadzone zostały kupione latem i też były raczej małe. Zatem jak kupisz wiosną, to latem będą już ładnie rozrośnięte moim zdaniem brunnera to roślina, którą warto mieć
Ogródek Hanusi po zimie 22:48, 19 wrz 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
O ,to jest miła wiadomość.Dopiero co Ani napisałam,że ze mnie marny gość by był,ale z Tobą,to kto wie? Może do piątku uda się przepędzić zarazę......Jakby już była poprawa w zdrowiu,to chętnie skorzystałabym.....

i tu padły mądre słowa Haniu czuli piwonię mogę kopać
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:44, 19 wrz 2011

Do góry
a tu również żurawka Caramel, na próbę posadzona w innym miejscu - mocno słonecznym badam stopień wybarwienia

zamieszczam dwa zdjęcia - robione z lampą i bez - żeby pokazać kolor

Ogród moich marzeń 22:44, 19 wrz 2011

Do góry
Witaj Danusiu!
Miło, że do mnie zajrzałaś choć póki co nie potrzebowałam pomocy przy lustrze.
Lustro mam zamiar zrobić w swoim ogrodzie jak już wcześniej pisałam w tym miejscu

Po rozwaleniu skalniaka przestrzeń między ścianką tarasu a oczkiem wynosi około 2,5 m więc myślę, że będzie dość miejsca na odpowiednie zagospodarowanie. Jednak realizację tego wszystkiego zostawiam sobie na wiosnę, gdy będzie rodziło się nowe życie, nowy zapał do pracy i uskładam odpowiednie fundusze.

Teraz intensywnie poszukuję pomysłu na zagospodarowanie tarasu. Chciałabym go zabudować jakimiś kratkami, pergolami czy sama nie wiem czym i jak, obsadzić a może i zadaszyć. Na razie jest to kawał betonowej bryły, która nic nie wnosi do mojego ogrodu.

I moje ostatnie zakupy

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:43, 19 wrz 2011

Do góry
KasiaWB napisał(a)
na pierwszym planie żurawka Caramel w towarzystwie host i szałwii, a na drugim planie brunnera z hostą pokazywałam ostatnio te brunnery bliżej, ale specjalnie dla Ciebie Aniu wstawię jeszcze raz myślę, że będziesz z nich zadowolona wydaje mi się, że świetnie by wyglądały w tym zakątku z kamykami pod świerkami

Dokładnie o tym miejscu dla nich myślałam

...ale już nie zdążę ich kupić na jesieni, pozostaną do zrealizowania wiosną
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:39, 19 wrz 2011

Do góry
an_tre napisał(a)

Urocza ta brunera muszę ją zaadoptować do mojego ogródka

koniecznie to bardzo wdzięczna roślina i jak się okazało szybko rośnie zaraz pokażę inne odmiany brunnery jakie mam

ale śliczne motyli Aniu skąd Ty je bierzesz ?

Czaruję

tak myślałam w końcu to motyle z Rajskiego ogrodu
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:39, 19 wrz 2011

Do góry
na pierwszym planie żurawka Caramel w towarzystwie host i szałwii, a na drugim planie brunnera z hostą pokazywałam ostatnio te brunnery bliżej, ale specjalnie dla Ciebie Aniu wstawię jeszcze raz myślę, że będziesz z nich zadowolona wydaje mi się, że świetnie by wyglądały w tym zakątku z kamykami pod świerkami

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:38, 19 wrz 2011

Do góry
KasiaWB napisał(a)

koniecznie to bardzo wdzięczna roślina i jak się okazało szybko rośnie zaraz pokażę inne odmiany brunnery jakie mam

Czaruję
Ogród Sylwii od początku :) 22:37, 19 wrz 2011

Do góry
an_tre napisał(a)

Fajnie .... kocham tulipany i mam nadzieję , że będę je sobie cięła do wazonu .... już nie mogę się doczekać . Zawsze kupowałam a teraz swoje ..... rany nie do wiary , że ja to ja

Masz rację to ogromna radość mieć swoje kolorowe tulipany w zasięgu wzroku a jak już zakwitną to będzie ci szkoda ścinać do wazonu, zobaczysz, ja tak mam

Zobaczymy , nie będę się mądrzyć na dzień dzisiejszy będę cięła a jak zakwitną nie dam nikomu ich tknąć ..... byle zakwitły
Kolorowe liście 22:37, 19 wrz 2011

Do góry
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:34, 19 wrz 2011

Do góry
an_tre napisał(a)

Ogród Sylwii od początku :) 22:33, 19 wrz 2011

Do góry
Syla napisał(a)
Fajnie .... kocham tulipany i mam nadzieję , że będę je sobie cięła do wazonu .... już nie mogę się doczekać . Zawsze kupowałam a teraz swoje ..... rany nie do wiary , że ja to ja

Masz rację to ogromna radość mieć swoje kolorowe tulipany w zasięgu wzroku a jak już zakwitną to będzie ci szkoda ścinać do wazonu, zobaczysz, ja tak mam
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:32, 19 wrz 2011

Do góry
Hosty pod sosnami przybyła im do towarzystwa żurawka Georgia Peach

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:28, 19 wrz 2011

Do góry
Ogród Sylwii od początku :) 22:26, 19 wrz 2011

Do góry
an_tre napisał(a)

Jak przychodzi wrzesień to ja zwalniam obroty i robię tylko to jest niezbędne, a niezbędne jest wsadzenie wszystkich cebul, które wykopałam wiosną

Mnie również zostały do posadzenia cebulki i nic więcej .... problem w tym , że mam ich sporo hehehehe
Dzisiaj się zaszczepiłam przeciwko grypie i czuję się tak jakby połowa mnie miała urlop .....

...a ja nie zdążyłam się zaszczepić, a robię to co roku Jeszcze jutro możesz być taka "rozbita" to normalna reakcja na szczepionkę po prostu organizm odpowiada

Tak Aniu ... masz rację .... ale niepokoi mnie kaszel ???
Pejzaże 22:26, 19 wrz 2011

Do góry
justi napisał(a)

Ale świetnie to drzewo wygląda! Reszta zdjęć tez super!

Justi to kwiat agawy. Jak dla mnie niesamowity i wysoki jak drzewo.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:25, 19 wrz 2011

Do góry
to teraz czas na rabatkę pod zieloną leszczyną w tle bujny groszek na siatce. Rabatka trochę przejrzała, po wycięciu gęsto odbijającej leszczyny. Ta rabatka już nigdy taka nie będzie w przyszłości, bo albo jeszcze w tym roku albo wiosną będziemy wycinać tą leszczynę i będę zmuszona wszystko wykopać. zobaczymy jak to będzie...A może coś tam posadzić nowego np. serba? jak myślicie?

rosnąca na tej rabacie brunnera zrobiła mi niespodziankę - zakwitła

Ogród Sylwii od początku :) 22:23, 19 wrz 2011

Do góry
Syla napisał(a)

Jak przychodzi wrzesień to ja zwalniam obroty i robię tylko to jest niezbędne, a niezbędne jest wsadzenie wszystkich cebul, które wykopałam wiosną

Mnie również zostały do posadzenia cebulki i nic więcej .... problem w tym , że mam ich sporo hehehehe
Dzisiaj się zaszczepiłam przeciwko grypie i czuję się tak jakby połowa mnie miała urlop .....

...a ja nie zdążyłam się zaszczepić, a robię to co roku Jeszcze jutro możesz być taka "rozbita" to normalna reakcja na szczepionkę po prostu organizm odpowiada
Ogródek vesper - pomożecie? 22:19, 19 wrz 2011

Do góry
Ale mieliśmy urwanie głowy w ten weekend! Odwiedzałam Ogrodowisko, ale nie miałam chwili, by zostawić ślad. Dziękuję, że do mnie zaglądnęliście

Sebek napisał(a)

I kwiatki, które posadziłam wiosną, nie znam nazwy

Uploaded with ImageShack.us

No jak można nie znać aksamitki

To chyba najbardziej popularne kwiaty, jednak ta ma bardzo dziwne płatki

A widzisz, to pewnie przez te dziwne płatki nie poznałam
Sebku, ja takim ogrodowym analfabetą trochę jestem, ale także pojętnym uczniem, więc może będą ze mnie ludzie

Cieszę się z bukszpana, pewnie kupno nowej kulki tej wielkości nie byłoby dużym wydatkiem, ale fajnie, że uda się go uratować.

Danusiu, sprawdziłam jałowca i jest nieco pobrązowiały na styku, ale nieznacznie. Będę zatem przycinać, ale to dopiero na wiosnę, prawda? A czy mogę go z góry tak dość radykalnie skrócić, czy takie cięcia robi się stopniowo?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies