Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

an_tre 22:23, 19 wrz 2011

Syla napisał(a)

Jak przychodzi wrzesień to ja zwalniam obroty i robię tylko to jest niezbędne, a niezbędne jest wsadzenie wszystkich cebul, które wykopałam wiosną

Mnie również zostały do posadzenia cebulki i nic więcej .... problem w tym , że mam ich sporo hehehehe
Dzisiaj się zaszczepiłam przeciwko grypie i czuję się tak jakby połowa mnie miała urlop .....

...a ja nie zdążyłam się zaszczepić, a robię to co roku Jeszcze jutro możesz być taka "rozbita" to normalna reakcja na szczepionkę po prostu organizm odpowiada
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Syla 22:24, 19 wrz 2011

anna_lastowska napisał(a)

Dokładnie, żadne zwierzory nie gustują w czosnku

Sylwuś, gdzie ty dziewczynko to wszystko posadzisz?
Te białe, pierzaste tulipany....
Chyba za mną chodzą
I kuszą.....

Aniu jak chcesz to podjadę i Ci kupię . Obi jest dobrze zaopatrzone

Sylwuś, jak Obi, to mam w Prokocimiu , Dziękuję, że o mnie pomyślałaś...
Muszę przemyśleć sprawę i W drogę
Tylko gdzie ja je posadzę?

Na rabacie gdzie planujesz derenie .... podjeżdżasz sobie pod domek a a tu Cię witają kolory wiosny .... tulipany po przekwitnięciu wykopiesz i wówczas będziesz robić rewolucję w tym miejscu . A potem na jesieni na nowo wkopiesz i po kłopocie .... to jeśli chodzi o tulipany

A jeśli mowa o krokusach ... to przyjmą je rabaty żwirkowe .... białe zginą ale fioletowe sobie doskonale poradzą .... nie proponuję żółtego bo nie lubisz ..... ale tam była by wariacja żółto fioletowa co ???
Syla 22:26, 19 wrz 2011

an_tre napisał(a)

Jak przychodzi wrzesień to ja zwalniam obroty i robię tylko to jest niezbędne, a niezbędne jest wsadzenie wszystkich cebul, które wykopałam wiosną

Mnie również zostały do posadzenia cebulki i nic więcej .... problem w tym , że mam ich sporo hehehehe
Dzisiaj się zaszczepiłam przeciwko grypie i czuję się tak jakby połowa mnie miała urlop .....

...a ja nie zdążyłam się zaszczepić, a robię to co roku Jeszcze jutro możesz być taka "rozbita" to normalna reakcja na szczepionkę po prostu organizm odpowiada

Tak Aniu ... masz rację .... ale niepokoi mnie kaszel ???
Syla 22:28, 19 wrz 2011

Fajnie .... kocham tulipany i mam nadzieję , że będę je sobie cięła do wazonu .... już nie mogę się doczekać . Zawsze kupowałam a teraz swoje ..... rany nie do wiary , że ja to ja
an_tre 22:33, 19 wrz 2011

Syla napisał(a)
Fajnie .... kocham tulipany i mam nadzieję , że będę je sobie cięła do wazonu .... już nie mogę się doczekać . Zawsze kupowałam a teraz swoje ..... rany nie do wiary , że ja to ja

Masz rację to ogromna radość mieć swoje kolorowe tulipany w zasięgu wzroku a jak już zakwitną to będzie ci szkoda ścinać do wazonu, zobaczysz, ja tak mam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
ana_art 22:36, 19 wrz 2011

właśnie miałam to napisać, że jak już zakwitno to będziesz chciała jak najdłużej cieszyć się nimi na rabatach
Syla 22:37, 19 wrz 2011

an_tre napisał(a)

Masz rację to ogromna radość mieć swoje kolorowe tulipany w zasięgu wzroku a jak już zakwitną to będzie ci szkoda ścinać do wazonu, zobaczysz, ja tak mam

Zobaczymy , nie będę się mądrzyć na dzień dzisiejszy będę cięła a jak zakwitną nie dam nikomu ich tknąć ..... byle zakwitły
Neska 22:44, 19 wrz 2011

Zakwitną, zakwitną.
Żeby tylko w maju znów zima nie przyszła, bo jak sobie przypomnę moje zasypane śniegiem tulipanki to płakać mi się chce.
Syla 22:45, 19 wrz 2011

Neska napisał(a)
Zakwitną, zakwitną.
Żeby tylko w maju znów zima nie przyszła, bo jak sobie przypomnę moje zasypane śniegiem tulipanki to płakać mi się chce.

No to wyciacham do wazonu
aniusiatr 22:49, 19 wrz 2011

Sylwia widzę, że w naszych ogrodach będą kwitły te same pierzaste, białe tulipany.