Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 19:56, 19 wrz 2011

werbeny

są naprawdę wysokie - tutaj równe z siatką

a tu rabatka z innej perspektywy; na dole zdjęcia widać rozebrane cegły, musiałam tak zrobić by dać więcej miejsca roślinom i wykopać trawkę bo rośliny weszły już na siebie; myślę, że z czasem zlikwiduję wszystkie cegły

przekopana trawka, która okazała się bardzo ekspansywna, a była taka mała sadzoneczka

Grzesiu 19:59, 19 wrz 2011

Jeśli to mozga trzcinowata to uważaj na nią
ekspansywna to mało powiedziane
KasiaWB 20:00, 19 wrz 2011

a teraz moje 2 ulubione ujęcia z dzisiejszego dnia

to zdjęcie szczególnie mi się podoba ze względu na kolorki

ciąg dalszy nastąpi.......... w godzinach późno wieczornych teraz niestety muszę lecieć
KasiaWB 20:02, 19 wrz 2011

Grzesiu napisał(a)
Jeśli to mozga trzcinowata to uważaj na nią
ekspansywna to mało powiedziane

dzięki Grzesiu! właśnie zauważyłam, że nawet między kamieniami się przeciska i na twardej glinie również potrafi rosnąć. Będę uważać
Pszczelarnia 20:08, 19 wrz 2011

Ta mozga to gagatek. Wykopałam swoją i od niechcenia włożyłam do konewki (żal wyrzucać). I ona siedzi w tej wodzie w półcieniu już 2 miesiąc (tylko zzieleniała), a ja się nadal zastanawiam co z nią zrobić, bo nie mam stanowiska dla niej wilgotno-słonecznego.
Kasiu , a te chaszczowiska też urocze. Oczywiście, że na tle wypielęgnowanych ogrodów wyglądają nieco "inaczej".
Neska 20:17, 19 wrz 2011

O kurcze też mam mozgę, ale sadziłam ją latem i nie pokazała jeszcze na co ją stać. To mówicie, że ona taki łobuz wędrowniczek jest
KasiaWB 22:03, 19 wrz 2011

an_tre napisał(a)

Kasi to jest sasanka, zakwitnie ci na wiosnę fioletowa
A zdrówko już prawie dobrze, nie można chorować bo życie ucieka

Dzięki Aniu za pomoc cieszę się bardzo sasanki są urocze muszę obmyślić dla niej ładne miejsce
fajnie, że już lepiej się czujesz
KasiaWB 22:07, 19 wrz 2011

Pszczelarnia napisał(a)
Ta mozga to gagatek. Wykopałam swoją i od niechcenia włożyłam do konewki (żal wyrzucać). I ona siedzi w tej wodzie w półcieniu już 2 miesiąc (tylko zzieleniała), a ja się nadal zastanawiam co z nią zrobić, bo nie mam stanowiska dla niej wilgotno-słonecznego.
Kasiu , a te chaszczowiska też urocze. Oczywiście, że na tle wypielęgnowanych ogrodów wyglądają nieco "inaczej".

Ja narazie przesadziłam ją w inne miejsce aby czyśćcowi dać miejsce, ale mam ją jeszcze w innym miejscu i też będę przesadzać. Nie wiedziałam, że tak szybko się rozrasta, choć z drugiej strony podoba mi się i ma miłe w dotyku listki.

Chaszczory malownicze, owszem, ale niestety to się rozsiewa dodając mi roboty ;(
KasiaWB 22:25, 19 wrz 2011

to teraz czas na rabatkę pod zieloną leszczyną w tle bujny groszek na siatce. Rabatka trochę przejrzała, po wycięciu gęsto odbijającej leszczyny. Ta rabatka już nigdy taka nie będzie w przyszłości, bo albo jeszcze w tym roku albo wiosną będziemy wycinać tą leszczynę i będę zmuszona wszystko wykopać. zobaczymy jak to będzie...A może coś tam posadzić nowego np. serba? jak myślicie?

rosnąca na tej rabacie brunnera zrobiła mi niespodziankę - zakwitła

an_tre 22:28, 19 wrz 2011

Urocza ta brunera muszę ją zaadoptować do mojego ogródka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies