Posadź platana ale pociętego na kijach w płaską ścianę, to idealne i bardzo trafione rozwiązanie w ogrodzie nowoczesnym Powalisz wszystkich na kolana.
Zamiast platana, lipa, grab.
Platan naturalny, piękna kora
Platan ogławiany, jak widać takie drzewo może rosnąć nie osiągając dużych rozmiarów
Ania no coś Ty! Nigdy mojego łobuza nie oddam do internatu
Anula ja tyż niecierpliwiec jestem dlatego tak ciężko mi się czasem ogląda czyjeś rewolucje ogrodowe Ale nie dam się U nas też będzie ładnie! Okolica faktycznie piękna, jednak mnie się marzyyyyyy wielki ogród
A teraz ostatnie podrygi mojego balkonu Wam przedstawię
....oto moi stali goście od kiedy pojawiły się aksamitki na balkanie
.... pelargonie
...tą trzeba obejmować dwoma rękami takie ma głowy kwiatowe (muszę koniecznie zrobić sadzonki)
Bardzo dziękuję Danusi i Pawłowi za uwagi i propozycje.
Przedstawiam Wam moje pierwsze wypociny.
Napiszcie swoje opinie, bo mam wrażenie, że niedokońca jest tak jak trzeba.
Zastanawia mnie ekran z cisów. Czy warto go dać w tym miejscu?
Rabata żwirowa wydaje się pusta, ale nic mi tam nie pasuje.
To jest to miejsce, tylko po lewej stronie w miejscu Smaragdów rośnie teraz Nutkaj. Kształt tej rabaty może ulegać zmianie. Jestem otwarta Po prawej stronie widać kawałek żwiru. To jest okrąg żwirowy pod trampolinę. Myślałam o tym, żeby może jakoś połączyć je np takie zachodzący okrąg na koło żwirowe ? Dziwnie to brzmi
Danusiu.
Zamieszczam powiększone zdjęcie roślin , które planuję pozostawić na rabacie, a które z uwagi na kiepskie zdjęcie poglądowe zostały zidentyfikowane jako thuje do przycięcia w kule.
Wzorując się na propozycji Sylwii, uwzględniając wszystkie uwagi, mała próba przedstawienia mojej wizji....
Oczywiście ilościowe podejście do nasadzeń , będzie weryfikowane w trakcie pracy- postaram się nie przesadzić z ilością roślin.
Zastanawiam się jeszcze jak to będzie wyglądać w okresie pozimowym, tzn. po przycięciu miskantów do chwili aż urosną nowe - czyli do maja, czerwca, będzie "pusty szpaler".