Pergola z przyległościami
19:38, 10 wrz 2011
Pociągnęliśmy trochę nasze prace, powstała ścieżka żwirowa, wysadziłam swoją lawendę na rabatę przy tarasie. Na tej rabacie posadziłam tez budleję, która musiałam przenieść z innego miejsca, mam nadzieję, że nie gryzie się z lawendą?
Dzisiaj rano jeszcze ścieżki nie było:
Była za to tawuła wczesna, która też została wyprowadzona.
"Koryto" ścieżki wyłożyliśmy agrowłókniną i na to został wysypany żwirek.
Czekam jeszcze na rośliny, bo na tę rabatkę przy tarasie wysadziłam lawendę ze swojego siewu, malutka jest, chociaż ma już drugi rok, ale wiem, że będą z niej duże krzewy, więc oczyma wyobraźni widzę tam lawendowy łan. Reszta lawendy, na ramę, jaką chcę z niej stworzyć przyjdzie w przyszłym tygodniu, razem z brakująca mi jeżówką i kilkoma innymi bylinami, więc na razie tylko te rośliny które mam postawiłam na rabacie, ale sadzić będę, jak będzie wszystko.
Chociaż nie, pod płotem, w miejscu gdzie rosły wyprowadzone irgi posadziłam kielichowca i budleję, reszta czeka.
Dzisiaj rano jeszcze ścieżki nie było:
Była za to tawuła wczesna, która też została wyprowadzona.
"Koryto" ścieżki wyłożyliśmy agrowłókniną i na to został wysypany żwirek.
Czekam jeszcze na rośliny, bo na tę rabatkę przy tarasie wysadziłam lawendę ze swojego siewu, malutka jest, chociaż ma już drugi rok, ale wiem, że będą z niej duże krzewy, więc oczyma wyobraźni widzę tam lawendowy łan. Reszta lawendy, na ramę, jaką chcę z niej stworzyć przyjdzie w przyszłym tygodniu, razem z brakująca mi jeżówką i kilkoma innymi bylinami, więc na razie tylko te rośliny które mam postawiłam na rabacie, ale sadzić będę, jak będzie wszystko.
Chociaż nie, pod płotem, w miejscu gdzie rosły wyprowadzone irgi posadziłam kielichowca i budleję, reszta czeka.

,Bez czarny.
,Winogrona.