Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 20:12, 09 wrz 2011

Do góry
W domu też kwiaty nie próżnują i kwitną.
Wichrowe wzgórze 19:57, 09 wrz 2011

Do góry

Tu widać zarys reszty nasadzenia przy przyszłym ogrodzeniu. Jodłę trzeba wykopać, bo jest cała połamana przez koparkę. Jutro przywiozę 3 świerki (posadzę w to miejsce i nieco dalej w miejsce patyków oraz kolejne drobniejsze rośliny. Chciałabym się z tym uporać do października, zanim zrobi się zimno.

A dla Sebka zbliżenie kuli cisowej
Ogród w budowie - nieustającej 19:33, 09 wrz 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
opis przedstawia bardzo ładną, kwitnącą rabatę

No nie wiem, nie wiem, wygląda to marnie, ma być kwitnąco już w maju, czerwcu przyszłego roku. Ta część ogrodu po prawej stronie domu moich rodziców nie jest zagospodarowana jak należy, tzn. tak jak chcę.

Dowód na to, że to ja robiłam "tymi rączkami":

Niewyględne to, co nie?

Ale my, starzy ogrodnicy wiemy, że będzie pięknie
Ogród w budowie - nieustającej 19:24, 09 wrz 2011

Do góry
Witam ponownie, w ogrodzie coraz bardziej czuje się jesień. A mimo to w najlepsze kwitną niektóre róże, liście im poodrastały, to dobrze, bo będą silniejsze przed zimą, np.
Mary Rose

Schneewitchen

A tej White Fairy wydaje się chyba że jest czerwiec:

Zakwitła powtórnie moja ulubiona Eden Rose, tu mocno kwiat zwiesił głowę

A te róże też są piękne - to mój naturalny karmnik dla ptaków, na kilkadziesiąt metrów

Fajna jest ta werbena, bardzo dobrze się przez nią robi zdjęcia, radzę spróbować:

Wiciokrzew Dropmore Scarlet też kwitnie obficie

Znany tym co tu zaglądają kawałek rabaty
Ogród w Alei Lipowej... 19:20, 09 wrz 2011

Do góry
Może to będzie lepsze

patrzcie na to zdjęcie jakby astrów tam nie było, tylko 3 limelight 2 zebrinusy i bukszpanowa obwódka a za tym wszystkim szmaragdy
Wystarczy tych roślin tam tyle?
Ogród w Alei Lipowej... 19:12, 09 wrz 2011

Do góry
Dodam jeszcze tą rabatę, a raczej część. Rosną tu szmaragdy, 2 limelight i 1 tardiva (będzie wymieniona na limelight na wiosnę), 2 zebrinusy przed tym wszystkim jest obwódka z bukszpanu (sadzonki są malutkie, ale już się ukorzeniły. Wielka pomyłką okazało się posianie astrów. Kupiłam odmianę karłową, wyrosły duże i odkręcają się do słońca na stronę sąsiadów, ech
Jak myślicie czy to wystarczy czy coś tam dodać jeszcze?

ogrodoweimpresjejolki 19:05, 09 wrz 2011

Do góry
Wreszcie wolna chwila i pogoda pozwaląjąca na wypad na działkę

Miłe zaskoczenie -kwitną pnące róże przy mojej kratce - jeszcze słabiutko, ale zapach na tarasie już od nich wyraźnie wyczuwalny
Jeśli nie przemarzną w przyszłym sezonie będzie pachnąco i różowo

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 18:57, 09 wrz 2011

Do góry
zebrałam dzisiaj trochę dzikiej róży - na zimę do herbatki będzie jak znalazł
Ogród Iwci w Niemczech 18:02, 09 wrz 2011

Do góry
A tak bylo wczoraj , moje drugie dziecko idzie do szkoly .-)

Ogród Iwci w Niemczech 17:52, 09 wrz 2011

Do góry
Poprzedni wpis to dekoracja slolu tarasowego , a tymczasem aktualnosci koszowych dekoracji z przed dzrzwi wejsciowych ...

i tarasowych...

w planach na jesien kupienie jeszcze pare dyni dekoracyjnych i kolorowych i potem pomyslimy o juz zimowych :-/
Ogród Iwci w Niemczech 17:49, 09 wrz 2011

Do góry
kelasida napisał(a)
Niewiem czyje to , ale zakochalam sie i pytam czy moge ukrasc pomysl?

To Agnieszki "Zmiany, zmiany, zmiany
Ogród Iwci w Niemczech 17:45, 09 wrz 2011

Do góry
Dzien dobry
Wlasnie tak chyba juz ze mna bedzie ze pisac bede w ratalnych ratach
Kazdy lubi ogladac fotki wiec wstawiam i ja , a ze w niemczech jesien po wiosnie byla wiec urodziwo deszczowa pogoda pomogla mi w zrobieniu jesiennej dekoracji

Ja też zaczynam:) 16:09, 09 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Ładnie to rozrysowałaś

Linie śliczne ale złotokap ... nieee
Wszystkie duże rośliny nie zimozielone
Kulka na kiju najlepsza z cisa. tuje trzeba ciąc i to ostro, bo zarosną jak u Babci Jasi

Bażyna może byc ale nie kwitnie. Wrzosiec o żółtych gałązkach byłby ładniejszy i krokusy w nim niebieskie

Krokusiki właśnie posadziłam przy Frohburgu-tylko wrzościów brak.. ale na wiosnę dosadzę .
Ogród Krysi 15:50, 09 wrz 2011

Do góry
Ogród Krysi 15:50, 09 wrz 2011

Do góry
Sadzonki Irgi i bukszpanu,na wiosnę będzie jak znalazł .
Wichrowe wzgórze 13:23, 09 wrz 2011

Do góry
Monic napisał(a)
Koło kupionych w wakacje Limelight wsadziłam 3 kule cisowe

Co radzicie posadzić pomiędzy tym wszystkim?

Mnie Monic ! Jestem wypasiona jak kulka i chętnie wypocznę w takiej scenerii Pozdrawiam
Ogród pałacowy w Kozłówce 13:13, 09 wrz 2011

Do góry
Zamyślona Różanka Jedno z moich ulubionych zdjęć
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:43, 09 wrz 2011

Do góry
Rabatka po drugiej stronie wyjścia do ogródka zrobiona. Brakuje tylko wyższej (50-60 cm max.) trawy z tyłu. Chciałam dać mozgę trzcinowatą (paski biało-zielone), ale zastanawiam się nad red baron (mam 3 sadzonki do przesadzenia sprzed domu). Lepsza chyba bialo-zielona, czerwona gryźć się będzie z czerwonymi żurawkami, prawda?

Ogród pałacowy w Kozłówce 12:37, 09 wrz 2011

Do góry
to jeszcze coś z różanki: Marta i róże, które wcale nie maja zamiaru przestać kwitnąć
tutaj widać kształt rabat i koło - centralny punkt rosarium
Wichrowe wzgórze 12:24, 09 wrz 2011

Do góry
Haniu, Sebku, trawy chyba nie za bardzo, bo tam miejsce cieniste i tylko późnym popołudniem jest troszkę słońca. Myślę, że bardziej żurawki by się sprawdziły. Mam limonkowe żurawki na innej rabacie, bardziej słonecznej i nie wiem, czy tam nie dam trawki, ate żurawki tutaj właśnie. Co Wy na to?
Sebciu - to kulki cisowe Są gęściutkie, bo mają ok.10 lat i cały czas były formowane.
Mam nadzieję, ze się ładnie przyjmą.
Leno - dziękuję
Marzenko - z białych/ kremowych/ białoróżowych polecam odmiany: Aspiryn Rose, White Rose, Kosmos, Alba Rose, Sea Foam, Pastella, jasnoróżowe: Granny, MariaTheresia, Bailando, Bonica, Larissa, różowe o mocniejszym wybarwieniu: Leonardo da Vinci, Berleburg, Rosenprincessin Uetersens.
Safoyo - to bratki, które nie przestają kwitnąc od wiosny i dodatkowo jeszcze się wysiały gdzieniegdzie

Cisy kupiłam w miejscowym ogrodniczym Ceny uzależnione od tego, jakie duże i jaka odmiana.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies