Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 18:55, 06 gru 2011

Uwaga, uwaga, zrobiłam nalewkę z mirtu.
Na razie niewiele, bo zebrałam dopiero tzw. "mniejszę połowę" owoców, reszta jeszcze dojrzewa i też znajdzie się "w infuzji alkoholu", który oczywiście zostanie uzupełniony. Na razie są w słoiku: owocki rozgniecione nieco, trochę miodu wielokwiatowego, wódka ( tzn. spirytus z wodą).
Wszystko to ma podejrzany fioletowo-purpurowy kolor i nie bardzo wiem jak pachnie, bo jestem przeziębiona, kaszlę i od wczoraj spędzam czas pracowicie, ale w domu. I jak na złość akurat teraz ludzie mają mnóstwo spraw i problemów które są terminowe i nie mogą czekać. Nawet zachorować nie można. Ale można zrobić naleweczkę i upiec pierniczki w tzw. międzyczasie.

hanka_andrus 20:08, 06 gru 2011

Ale piękne te Twoje pierniczki!
bogumila 23:24, 06 gru 2011

Pszczelarnia 23:28, 06 gru 2011

Można, można - choremu wolno przebywać w domu, piec pierniczki i nastawiać naleweczki.
Sebek 17:02, 10 gru 2011

Gabriela napisał(a)

Dzisiejsze "okno firmowe" i rabata pod tarasem.

Aleeee masz piękny trawnik jeszcze - mój żółciutki, bo usechł gdzie mało ziemi Ale zauważyłem, że zaczął rosnąć jeszcze po deszczu
EPODLAS 18:43, 10 gru 2011

Gabrysiu, pierniczki wyglądają apetycznie. A zdjęcia z Anglii, wzbudzają moje wspomnienia. Jak jestem w Anglii u dzieci namiętnie oglądam ich ogrody, i te takie przydomowe. Chodzę sama na spacery i patrzę i patrzę. Nieraz wydaje mi się niemożliwe, żeby to wszystko tak bez zarzutu utrzymać. A te trawniczki bez krawężników, a równiutko przycięte i zieloniutkie. Lubie też ich wieś. Domy jednak inne niż u nas, wysokie kominy, wykusze, stare kościoły i cmentarze. Lubię tak łazić i podziwiać. Teraz mam jechać w marcu następnego roku. Trochę wcześnie, ale u niech wiosna jest prędzej jak u nas. Będzie chyba jednak co oglądać.
Elfik 18:57, 10 gru 2011

Gabrysiu, fantastycznie wykorzystałaś "międzyczas"! Straszniem ciekawa naleweczki... Ten kolor mnie trochę niepokoi... Niektórzy taki kolor nosa dostają po wypiciu: fioletowo-purpurowy... Ale to cały gąsior trzeba by chyba wypić...
Ja u siebie potrząsam od czasu do czasu " żenichą" - to nalewka na owocach dzikiej róży. Też ma kolor ... podejrzany... I tez taką ciutkę zrobiłam - na próbę...
badara 08:31, 11 gru 2011

Mieszkasz w pięknej okolicy,bardzo lubię te podkrakowskie pejzaże
EPODLAS 21:51, 11 gru 2011

Sebek napisał(a)

Dzisiejsze "okno firmowe" i rabata pod tarasem.

Aleeee masz piękny trawnik jeszcze - mój żółciutki, bo usechł gdzie mało ziemi Ale zauważyłem, że zaczął rosnąć jeszcze po deszczu

Pięknie, a jeszcze jak obrośnie. Widzę, że już coś jest posadzone z dwóch stron, co to jest?
Sebek 21:54, 11 gru 2011

To róże będą