Ikonki, nie rozumiem...
A co z trawami kupowanymi na jesien?
Przecież na dobrą sprawę dopiero teraz możemy dostać ładne, wypasione sadzonki, pomijając "naszego " Stefana , który uprawia trawyw tunelach.
Bardzo się cieszę że jesteś!
W tamtym roku znany nam tu pan od trawkę na swojej aukcji z RB miał info, że po zakupie podzieli się informacja co należy robić aby rb miał intensywne wybarwienie.
Zakupów u pana nie zrobiłam to i nie dostałam tych cennych wiadomosci
Teraz kojarzę , że czytałam o potasie albo fosforze.
W tamtym roku w maju kupowałam i w lipcu aż świeciły na rabacie, później przybladly aby we wrześniu znów była intensywna czerwień. I wiesz co, jak to piszę to uzyskaniem sobie , że może coś być na rzeczy z tym nawozeniem.
W tamtym roku podawałam Pokrzywna tylko przez dwa miesiące, czerwiec i pierwsza polowa lipca później Mazan zabronil aby rosliny przygotowac do zimy.
W tym roku od kwietnia co dwa tyg.rośliny dostają pokrzywa z mniszkiem i babka.... i to może być odpowiedź na słabe wybarwienia rb...
Jolu a jakie trawy dzieliła w czerwcu? Ja Carexy dzielę na bieżąco , jak potrzebuje to sru i kępa na kilka części i nic się nie dzieje. Miskantow nie ruszam w sezonie bo jakiegoś stracha mam
Ha,ha...zmiana to za dużo powiedziane choć jak dla mnie to duży krok w stronę innej kompozycji i innego odczucia ogrodu.
Betko, masz rację-zdrowe rośliny cieszą!
Irenko korca mnie kolejne zmiany ale
Z braku czasu Ema wszystko stoi w miejscu i nie wiadomo czy uda nam się rozpocząć kolejne inwestycje...
Czy to mój styl? Bardzo dobrze czuję się wśród traw ale brakuje mi nutki tajemniczości w moim ogrodzie...wszystko tu jest widoczne jak na dłoni a marzy mi się jakiś leśny ogród.
Kamilko red baron odpukac ładnie przerasta choć mógł by być troszkę czerwienszy.gdzieś czytałam , że to jest uzależnione od jakiegoś pierwiastka w glebie ale nie mogę teraz trafić na ten artykuł. Coś ktoś wie???
Aniu, dziękujemy. Nie tworzymy trudnych rzeczy to wszystko tylko proste pomysły do przeniesienia na własne podworko
Marta, nie wiem czy bukszpan od strony Carexow nie będzie po jakimś czasie łysy?
ICE DANCE po dwóch latach osiągnie spore rozmiary jak na niskie trawy a bukszpan nie lubi jak go coś dotyka no i grzybem może być też atakowany przez brak przewiewu.