Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:33, 08 lip 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
po swoim RB nie zauważyłam by podłoże miało znaczenie dla koloru - najpierw szalał mi na ciężkiej gliniastej ziemi, a od zeszłego roku rośnie na kwaśnej, suchej (pod modrzewiem) i dalej czerwieni się i szaleje. Aczkolwiek któraś z forumek pisała, że jakiś hodowca zalecił jej podlewanie nawozem do pomidorów. Nawozu nie polecam, bo w efekcie może być wymarznięcie po zimie, ale idąc tym tropem i kolorem można założyć, że potas potrzebny,,,

Bardzo się cieszę że jesteś!
W tamtym roku znany nam tu pan od trawkę na swojej aukcji z RB miał info, że po zakupie podzieli się informacja co należy robić aby rb miał intensywne wybarwienie.

Zakupów u pana nie zrobiłam to i nie dostałam tych cennych wiadomosci

Teraz kojarzę , że czytałam o potasie albo fosforze.

W tamtym roku w maju kupowałam i w lipcu aż świeciły na rabacie, później przybladly aby we wrześniu znów była intensywna czerwień. I wiesz co, jak to piszę to uzyskaniem sobie , że może coś być na rzeczy z tym nawozeniem.
W tamtym roku podawałam Pokrzywna tylko przez dwa miesiące, czerwiec i pierwsza polowa lipca później Mazan zabronil aby rosliny przygotowac do zimy.
W tym roku od kwietnia co dwa tyg.rośliny dostają pokrzywa z mniszkiem i babka.... i to może być odpowiedź na słabe wybarwienia rb...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:26, 08 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Ooo tak Aga tylko kto mam wypozyczy jeden kajak? A zapomniałam o kolędzie koniarzu

E...znam jeszcze kilka innych osób. Ktoś pewnie by pożyczył jak ładnie poprosimy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:22, 08 lip 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

Już się czuję zaintrygowana czyżby miały pojawić się jakieś kwiaty??? Wiem wiem- muszę być cierpliwa i czekać na poniedziałek

Oj Pani kochana cykora mam to nawet boję się głośno myslec
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:21, 08 lip 2016

Do góry
aga_pe napisał(a)

Kiedyś wygospodarujemy cały dzień ....wsiądziemy w kajak i dopiero w Żmigrodzie wysiądziemy ....to się nagadamy

Ooo tak Aga tylko kto mam wypozyczy jeden kajak? A zapomniałam o kolędzie koniarzu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:20, 08 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Jolu a jakie trawy dzieliła w czerwcu? Ja Carexy dzielę na bieżąco , jak potrzebuje to sru i kępa na kilka części i nic się nie dzieje. Miskantow nie ruszam w sezonie bo jakiegoś stracha mam

A z donicy do gruntu to miskanty można jeszcze sadzić? Czy już za późno?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:19, 08 lip 2016

Do góry
aga_pe napisał(a)

cośik mi się mignęło, ale nie wiem czy biała, czy bladoróżowa. Chcesz maila?

Nie wiem czy chce
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:18, 08 lip 2016

Do góry
alis napisał(a)

Poli, cudnie masz!

Alu,dziekuje bardzo mi miło, że nie tylko mi się podobają trawy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:17, 08 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Pewnie ze.jest biala lawenda.tylko nie wiem czy na waszym polu

Teraz jeszcze pytanie czy jest taka biała lawenda,która wytrzyma sąsiedztwo moich traw a co za tym idzie hektolitry wody?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:12, 08 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paulinka z tym laniem wody to rożnie bywa. W zeszłym roku podlewałam więcej i trawy zgniły

Oj Mirelka chyba już mi się nie chce pisać o uprawie traw.. temat tyle razy walkowany , że aż nudny
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:12, 08 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Ha,ha...zmiana to za dużo powiedziane choć jak dla mnie to duży krok w stronę innej kompozycji i innego odczucia ogrodu.
Betko, masz rację-zdrowe rośliny cieszą!

Już się czuję zaintrygowana czyżby miały pojawić się jakieś kwiaty??? Wiem wiem- muszę być cierpliwa i czekać na poniedziałek
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:11, 08 lip 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Polinko czarujesz ...beton zwala z nog a nasadzenia ale masz pomysły. Roslinki Ci cudnie rosna. Ja popelniłam okropienstwo przesadzałam i dzieliłąm trway w czerwcu ledwo zipia ale rokuja )))

pozdrwaiam i zazdraszczam )))

Jolu a jakie trawy dzieliła w czerwcu? Ja Carexy dzielę na bieżąco , jak potrzebuje to sru i kępa na kilka części i nic się nie dzieje. Miskantow nie ruszam w sezonie bo jakiegoś stracha mam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:07, 08 lip 2016

Do góry
beta napisał(a)
cudnie Poli...ale to wiesz...piękne zdrowe rośliny to duma każdego ogrodnika
zaintrygować i mnie tą zapowiadaną zmianą na rabacie

Ha,ha...zmiana to za dużo powiedziane choć jak dla mnie to duży krok w stronę innej kompozycji i innego odczucia ogrodu.
Betko, masz rację-zdrowe rośliny cieszą!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:05, 08 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Ale super! ogromniasty
a tak nawiasem kolosalne zmiany, widać twój indywidualny styl, bardzo mi się podoba, tylko co chcesz znowu na trawiastej zmieniać??

Irenko korca mnie kolejne zmiany ale
Z braku czasu Ema wszystko stoi w miejscu i nie wiadomo czy uda nam się rozpocząć kolejne inwestycje...
Czy to mój styl? Bardzo dobrze czuję się wśród traw ale brakuje mi nutki tajemniczości w moim ogrodzie...wszystko tu jest widoczne jak na dłoni a marzy mi się jakiś leśny ogród.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:00, 08 lip 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

Protestuję! Chcę więcej i więcej

Ewka ile można?! Nudno się robi...ale zrobiłam przed chwilą nocne ujęcia to może jutro z rana pokaze
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:58, 08 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Bardzo lubię te twoej betony i te twoje trawska

Kokoszka dzieki i wzajemnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:57, 08 lip 2016

Do góry
Beatko,Kasiu, Amelko,Aniu dziękuję dziewczyny

Kamilko red baron odpukac ładnie przerasta choć mógł by być troszkę czerwienszy.gdzieś czytałam , że to jest uzależnione od jakiegoś pierwiastka w glebie ale nie mogę teraz trafić na ten artykuł. Coś ktoś wie???

Aniu, dziękujemy. Nie tworzymy trudnych rzeczy to wszystko tylko proste pomysły do przeniesienia na własne podworko
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 21:50, 08 lip 2016

Do góry
aga_pe napisał(a)
e...wiesz jak to jest z tym lubieniem i zazdrością

A który dzień najbardziej by Ci pasował? No jak byśmy mogły zapomnieć o Tobie? Za taki nietakt w piekle byśmy się smażyły

Oprócz wtorku i środy resztą pasuje
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 19:22, 08 lip 2016

Do góry
Marta, nie wiem czy bukszpan od strony Carexow nie będzie po jakimś czasie łysy?
ICE DANCE po dwóch latach osiągnie spore rozmiary jak na niskie trawy a bukszpan nie lubi jak go coś dotyka no i grzybem może być też atakowany przez brak przewiewu.
Z południa Polski - ogród Marzeny 12:57, 08 lip 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Marta, to moje gracki:

Nie chce być złym prorokiem ale za rok, dwa będziesz przesadzać gracilimusy
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:55, 08 lip 2016

Do góry
Super,że jestes grupa trzebnicko-milicka się rozrasta!

Działka piękna i z wielkim potencjalem

Trzymam kciuki za pomysły i ich realizacje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies