Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Prawie - jak ogród 09:52, 17 mar 2015

Do góry
Faktycznie, stipa jak nowa.
Ogródek Iwony 09:32, 17 mar 2015

Do góry
Iwonka, ale zarażasz energią do działania...
Co wejdę na Twój wątek, to od razu myslę, ze czas w rabatki wyskoczyć
Stipa pokazowa, moja dopiero zaczyna się dzielic, ale o wiele później siałam, bo przesyłak z nasionkami coś nie mogła do mnie dotrzeć...

Pozdrawiam słonecznie, bo wiosna wszędzie
Prawie - jak ogród 09:13, 17 mar 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

Moje wiadaomości pochodzą głównie od Joasi, to ona jest specjalistką od stipy.
Stipa z reguły naszych zim nie przetrwa, więc traktujemy ją jak jednoroczną, ale w tym roku, z racji braku zimy, dała radę. Joasia pisała, że o wiele ładniej wyglądają nowe sadzonki, te zeszłoroczne robią się duże i mają tendencję do pokładania się. Więc z racji tego posiałam nowe roślinki i jeśli zajdzie taka potrzeba, to wymienię. Tyle, że moja stipa w zeszłym roku tak nie wybujała mocno, kwiatostan nawet miałam tylko na jednej roślince, więc może w tym roku nie będzie taka brzydka. Zobaczymy

A posiałaś Kasiu nasionka stipy?

Dzięki za info. Nie posiałam, ale mam w paru miejscach zaplanowaną.
Prawie - jak ogród 09:10, 17 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Ciekawe jak będzie wyglądała Twoja stipa w tym sezonie po zabiegach fryzjerskich. Czy to, że zeszłoroczna robi się brzydka należy rozumieć, że trzeba ją traktować jako jednoroczną?

Moje wiadaomości pochodzą głównie od Joasi, to ona jest specjalistką od stipy.
Stipa z reguły naszych zim nie przetrwa, więc traktujemy ją jak jednoroczną, ale w tym roku, z racji braku zimy, dała radę. Joasia pisała, że o wiele ładniej wyglądają nowe sadzonki, te zeszłoroczne robią się duże i mają tendencję do pokładania się. Więc z racji tego posiałam nowe roślinki i jeśli zajdzie taka potrzeba, to wymienię. Tyle, że moja stipa w zeszłym roku tak nie wybujała mocno, kwiatostan nawet miałam tylko na jednej roślince, więc może w tym roku nie będzie taka brzydka. Zobaczymy

A posiałaś Kasiu nasionka stipy?
Właśnie się zreflektowałam o co pytam. Przy Twoich pracach wykopaliskowo - nasadzeniowych, gdzie tam masz czas na zabawę z nasionakmi
Prawie - jak ogród 08:57, 17 mar 2015

Do góry
Ciekawe jak będzie wyglądała Twoja stipa w tym sezonie po zabiegach fryzjerskich. Czy to, że zeszłoroczna robi się brzydka należy rozumieć, że trzeba ją traktować jako jednoroczną?
Prawie - jak ogród 08:51, 17 mar 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
a ja się zastanawiałam czy ciąć te moje trzy krzaczki przy najbliższej okazji jadę z nimi do fryzjera albo może fryzjer do nich przyjedzie - będzie szybciej

Beatka ja te krzaczki mam ale dopiero niedawno odkryłam, że to stipa. Myślisz, że będzie je można potem podzielić na więcej kępek?!

Beatko, a sprawdzałaś, czy przezimowały? U mnie już przed cięciem dołem robiły się zielone. Zresztą, jak zmarzły, to i tak im już nie zaszkodzisz. Więc tnij bez obaw
Co do dzielenia - kurcze nie wiem. Stipę mam pierwszy sezon, a teraz zasialam nową partię, więc pewnie latem wymienię (dziewczyny pisały, że ta zeszloroczna robi się brzydka). Ale przecież możesz spróbować - podziel jedną kępkę, w razie czego jeszcze dwie Ci zostaną. Ale myślę, że nie zaszkodzi jej to
Kosolkowa Pasja 22:25, 16 mar 2015

Do góry
Stipa

Pomidorki

Werbena pat.
Prawie - jak ogród 22:25, 16 mar 2015

Do góry
a ja się zastanawiałam czy ciąć te moje trzy krzaczki przy najbliższej okazji jadę z nimi do fryzjera albo może fryzjer do nich przyjedzie - będzie szybciej

Beatka ja te krzaczki mam ale dopiero niedawno odkryłam, że to stipa. Myślisz, że będzie je można potem podzielić na więcej kępek?!
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:25, 16 mar 2015

Do góry
Róże to juz mam upatrzoną.
Jak zobaczyłam u dziewczyn na Oazie to była miłość od pierwszego wejrzenia
Angela taki ciemniejszy majtkowy róż nie wiem czy pachnie... edit - nie pachnie...ale to nic

Luki, trzmielina nie... nie wiem dlaczego, ale nie leży mi jako okrywowa (ta co ją widać pójdzie na tyły zasłonić bajzlownik )

Coś w ciemnym fiolecie tu widzę... lub jakiś burgund...

zwiewne trawki - tylko Frosted C. lub stipa przychodzi mi na myśl...

Dzięki za podpowiedzi
prosze o jeszcze

jutro musze ją dokładnie pomierzyć

Prawie - jak ogród 19:54, 16 mar 2015

Do góry
Melduję, że słonko u mnie świeciło i owszem, ale wiatr tak hulał po ogrodzie, że niemal głowę urywał. Co sprzątnęłam, to wywiało, więc... dałam sobie spokój. Poczekam na lepszy czas

Zrobiłam za to odkrycie, które w 100% potwierdza słowa Joasi (Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw), za której radą krótko przycięłam moją stipę.
9 marca wyglądała tak:

A dziś zielone włoski wyrastają już jakieś 1 cm nad suchą szczecinąNa własnym więc przykładzie stwierdzam, że stipa lubi zabiegi fryzjerskie

Aaaa, fotki dowodowe będą jutro
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:47, 16 mar 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Małgosiu moja stipa też stanęła, ale po dwóch tygodniach ruszyła i zaczęła się ładnie dzielić Daj jej czas i... słońce!

O witaj Martuś To mnie pocieszyłaś Dam jej czas
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:43, 16 mar 2015

Do góry
Małgosiu moja stipa też stanęła, ale po dwóch tygodniach ruszyła i zaczęła się ładnie dzielić Daj jej czas i... słońce!
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:27, 16 mar 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
hihihi To będziemy się teraz puczyć
Stipa u Ciebie trochę podrosła od tego ostatniego zdjęcia na słonku? U mnie podobnie wygląda

Nie urosła, stanęła coś.Może dlatego że deszcze były i ponuro. Lidze że teraz ruszy
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:24, 16 mar 2015

Do góry
hihihi To będziemy się teraz puczyć
Stipa u Ciebie trochę podrosła od tego ostatniego zdjęcia na słonku? U mnie podobnie wygląda
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:08, 16 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kochani szybko wrzucę fotki bo do pracy lecę Odpowiem i wpadnę do was później

Zrobiłam dzisiaj trochę porządków. Przycięłam hortki

Wyniosłam siewki na słońce. Na razie kiełkuje stipa i aksamitki białe

Przycięłam część trawek
Tu buksik od Ema zamiast bukietu

Buksik super
Dobrze, że roślinki tak ładnie wschodzą.
Gosiu to ja Cię puczyć? Puczę?czy jak to odmienić hi hi hi
Beskidzkie marzenie 18:22, 16 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Bardzo ładne akcenty wiosenne i super przedszkole stipowe

Dziekuje bardzo.
Mam nadzieję, że stipa wyrosnie jak u Joasi
Mała Eleczka 15:18, 16 mar 2015

Do góry
i z ogródka

stipa już ruszyła

orlik coraz większy

powojnik też rośnie

pełno pszczół kręcie się koło ciemiernika

Mała Eleczka 15:14, 16 mar 2015

Do góry
porcja zdjęć z domu

stipa

werbena

pomidoros koktajlos
Mirkowy ogród (początki) 12:24, 16 mar 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Strasznie długo śpisz nie zaglądasz do mnieBlaszki opróżnione stipa ,rozplenica ,pomidorki,papryka i ostróżka popikawane Patyczki w ziemi

Ja bym mogła na okrągło spać W przeciwieństwie do mojego dziecka Poza tym u mnie taka pogoda, że najlepiej zspaść w sen i się jeszcze długo nie wybudzać
Teraz tylko patrzeć jak wszystko w mgnieniu oka wystrzeli do góry i w domu będziesz miała dżunglę
Mirkowy ogród (początki) 11:24, 16 mar 2015

Do góry
inag napisał(a)

I tak zaraz uciekam spać
Strasznie długo śpisz nie zaglądasz do mnieBlaszki opróżnione stipa ,rozplenica ,pomidorki,papryka i ostróżka popikawane Patyczki w ziemi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies