Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

makkasia 07:50, 17 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Kasiu, dzięki za linka. Chcesz nasionka werbeny ?

Iwonko ile dni czekałaś na wzejście Twoich nasion ? Ja mam nasionka od Tess były stratyfikowane może mus jueszcze poczekać ???
ana_art 08:06, 17 mar 2015

werbene daj pojedynczo, zoabczysz jaki to potwór
swoja drogą to planujesz szkółkę otworzyć? taaakie ilości Ci tego wyszły
MirellaB 08:12, 17 mar 2015

polinka napisał(a)
Fajnie podziałałaś Bukszpany ładne, odwdzięczą się za duże dołki. Ziemia do hortensji przygotowana wzorowo, wręcz książkowo

Bluszcza już możesz uszczykiwać.

A na której stronie ta przygotowana ziemia i bluszcz?

Iwonka pięknie u Ciebie. Kwiatki ślicznie kwitną.
Przesyłam pozdrowienia.
U mnie dzisiaj słońce od rana, więc ruszam do ogrodu
margaretka3 08:51, 17 mar 2015

Iwonko, kupiłam 15 cebulek krokosomii, kolor pomarańczowy, kępa była całkiem spora, pędy sztywne, niepokładające się, kwiaty widoczne z daleka. Bardzo Ci ją polecam. Zakwitła już pod koniec lipca, w sierpniu przesadziłam ją na ognistą rabatę, kwitła do przymrozków. W grudniu część cebulek wykopałam, część zostawiłam na zimę na test, przykryłam tylko wysuszoną trawą. Cebulki przezimowały i już się budzą. Aha, są w nieosłoniętym, bardzo wietrznym miejscu i tej zimy dały radę.

Śliczną masz stipę, ja dostałam nasionka niedawno, jeszcze nieskiełkowała. Werbena i u mnie rośnie, część na szczęście przezimowała w ogrodzie.
Firletkę siałam w tamtym roku, zdążyła zakwitnąć w sierpniu.
Pięknie działasz, poszukuję czasu na ogród, ale ten się chowa przede mną Albo dzieci mi go podkradają
Malgosik 09:04, 17 mar 2015

makkasia napisał(a)

Iwonko ile dni czekałaś na wzejście Twoich nasion ? Ja mam nasionka od Tess były stratyfikowane może mus jueszcze poczekać ???

wojtas z ogrodu z hostami czekał na werbenę 2 miesiące
Margo 09:16, 17 mar 2015

Iwonko, ależ Twój wątek pędzi, jeden dzień nie zaglądałam a tu kilka stron do nadrobienia
Buszpanki ładne masz, ale z tymi korzeniami to szok. Ale to i tak dobrze ze je miały. Ja w zeszłym roku kupiłam w markecie cyprysika na pniu, piękny był. Tyle że jak go chciałam posadzić to okazało się, że miał bardzo poucinane korzenie. Niestety mimo dbania i podlewania nie przeżył. Dla mnie to nauczka była, teraz mam "uraz" do marketowych i jak tylko się da to wyciągam roślinę z doniczki, żeby zobaczyć stan korzeni, albo nie kupuję.
A przy okazji piękną masz stipę
Czy mogłabyś mi podpowiedzieć kiedy należy ją rozsadzać do pojedyńczych doniczek ?
Mam w tym roku pierwszy raz i jestem "zielona" w temacie...
Pozdrawiam wiosennie
szemusia 09:32, 17 mar 2015

Iwonka, ale zarażasz energią do działania...
Co wejdę na Twój wątek, to od razu myslę, ze czas w rabatki wyskoczyć
Stipa pokazowa, moja dopiero zaczyna się dzielic, ale o wiele później siałam, bo przesyłak z nasionkami coś nie mogła do mnie dotrzeć...

Pozdrawiam słonecznie, bo wiosna wszędzie
lojalna_ 11:45, 17 mar 2015

Te buksiki to te pojedyncze sztuki? Czy w pakietach ? qurcze szkoda slów

Pozdrawiam Iwonko
jalos 12:03, 17 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Iwonko, chylę czoła.
Ja nawet nie wiedziałabym od czego zacząć, skąd bierze się takie fajne formy? A nasionka kuione w zykłym ogrodniczym? I po jakim czasie od wysiewu uzyskaś takie efekty?
Agatan24 13:33, 17 mar 2015

Iwonko zajrzałabyś do mnie przyszły moje limelighty i nie wiem czy je przyciąć przed wsadzeniem?