płyta jest tymczasowo ,tylko podtrzymuje ,następnie deski zostaną wyjęta. Kopuła na pewno nie popęka zostanie specjalnie zabezpieczona i pomalowana klejem
Mam ogromną tremę ale co tam... obiecałam... specjalnie dla Basiw
tak było trzy tygodnie temu...
a tak jest dzisiaj...
Zdaję sobie sprawę, że to dopiero malutki kroczek i jeszcze strasznie daleko do efektu końcowego... no ale od czegoś trzeba zacząć No i żeby nie było, że nic nie robię
To zdjęcie ogrodu mojego przyszłego sąsiada (ogród założony jesienią 2010), na który lukam z zazdrością.
Właściwie to lukałam, dopóki nie zobaczyłam projektu mojego ogrodu.
Kępiasta niewielka, kłączowa bylina dorastająca do 50-60 cm kwitnąca jesienią, o egzotycznie wyglądających kwiatach przypominających storczyk. Rodzimym miejscem występowania jest od Himalajów do wschodniej Azji, jak Chiny i Japonii, nazwa tricyrtis z greckiego oznacza "trzy opuchlizny" i odnosi się do trzech jakby napuchniętych nektarników rośliny. Rosnące naturalnie na skraju lasów, lubią stanowiska zacienione o wilgotnej glebie.
A gdyby zamiast tej kuli dać stożek jak na początku rabaty, a środkowe dwie kule (między stożkiem a hortensją od lewej strony) zrobić z kosodrzewiny - nie będą wtedy kształtnymi kulkami tylko lekko kulistym krzakiem?
A ja pokażę dość nietypowe moje zestawienie bordo i lila, obok pomarańcze i żółcie. Lato w pełni.
I jeszcze tak mi wyszło.
A tu misz masz - jak nie powinno być. Wszystko do przeróbki.