nie Geniu, to Barkarolle
wczoraj było trochę słonka i dzisiaj może z godzinę to hibiskus od razu kwiatki otwiera , a mam jeszcze lilie w pąkach, żeby to było cieplej
a to ściana z ciemnymi winogronami, co dochodzą do okna na tarasie
bardzo ciężko je zbierać, bo tam jest zjazd do garażu i jest duży skos, trzeba na rozsuwanej drabinie z podkładkami to robićwinogrona już ciemnieją
a to już winogrona jasne od strony tarasu, o nie lepiej zadbać, bo nie są tak wysoko i są wcześniejsze, już je podskubujemy
cześć , ten bluszcz z 2 zdjęcia zostaw, jak podniesiesz murek, to obsadzisz bluszczem i np. rozchodnikami jakimiś to będzie ładnie się zwieszał z murku wierzbę bardziej podetnij i wejdź w środek i powycinaj te suche gałązki, widzę,że masz już fajne tuje, jako tło do ogrodu i inne rośliny, jak Red Barona- trawę
Koło płotu rosną sobie róże, nie wiem czy to są parkowe czy pnące. Nigdy nie były cięte, bo nie były moje, a nie chciałam się narażać...Szczerze mówiąc tylko szpecą, w czasie kwitnienia mogą być...ktoś mi powiedział, że chyba zdziczały i chyba ma rację ?
Doradzcie mi proszę, czy mam je teraz ciąć i jak? Czy mogłabym posadzić przed tymi różami H. Limelight? Jak róże przekwitną, to zasłonią je hortensje??? Czy może lepiej wykarczować?
U mnie już czwarty dzień z rzędu goście - mam nadzieję, że to już koniec. Dzień dziś był piękny i słoneczny, ale jednak przyszła burza - na szczęście poszła bokiem i tylko trochę pada.
No muszę Wam napisać ten wiersz - bo może nie wszyscy znacie
Pada deszcz Słońce świeci...
Czarownica masło kleci
Ukleciła, postawiła
Przyszła świnia, wywaliła
Przyszedł pies - dobre jest
Przyszedł dziod - wszystko zjod
Taka sobie historyjka obrazkowa,ten drapieżca to Wtyk straszyk,jest roslinożerny,wysysa sok z roślin,ale tym razem trafił na coś konkretnego,gąsienica zginęła jako bezimienna