Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Edy 16:03, 06 lut 2022

Do góry
eda napisał(a)
Mam wiosnę w domu
pisze prymula ale mi się wydaje że pierwiosnek co myślicie ?

Kupiłam podobne i także nie wiem ale wyglądają ślicznie.
Zacisze Alicji 15:37, 06 lut 2022

Do góry
Alija napisał(a)
Tęskni mi się już za zielenią w ogrodzie...

Musiałam powtórzyć Staw absolutnie wyjątkowy Mogłabym cały dzień siedzieć i się gapić
Za drzwiami do ogrodu... 15:34, 06 lut 2022

Do góry
anpi napisał(a)

Ja oczywiście też

Takie są super Naprawdę pięknie to wygląda. Ogród romantyczny i tajemniczy zarazem
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:32, 06 lut 2022

Do góry
Kasya napisał(a)

Musiałam otworzyć do czytania
Książeczka nie bardzo gruba ale konkretna, wyczerpująca nawet
i duzo zdjęć
U mnie na jednej rabacie znikają czarne lilie… może cos zjada ?

Tych pań i panów z fotki to ja nie lubię ale moje lilie i owszem i nie podoba mi się wcale, że poskrzypka kocha lilie w moim ogrodzie, ech...
Metamorfozy ogrodowe 15:12, 06 lut 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Moje zmiany

Taras

Aktualnie

Rabata

Aktualnie

Rabata brzozowa

Aktualnie

Tu 2011

Dekadę póżniej

Pięknie masz, Justyno.

Na zdjęcia zauważyłam jasnożółte rozchodniki. Jaka to odmiana?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:39, 06 lut 2022

Do góry
April napisał(a)
Sylvio, szukam twoich oliwników po wątku ale masz tak wiele stron, że nie mogę się przebić. Jesteś w stanie coś pokazać? Byłabym wdzięczna

Mam jednego i szczęściem tak posadzonego, że odrosty w trawie Emuś wykasza, ale drugiego ma sąsiadka i u niej masa odrostów co chwilę

Tu go widać za perukowcem
maj

czerwiec
April podbija las... 14:11, 06 lut 2022

Do góry
April napisał(a)

A mogłabym cię prosić o zdjęcia twoich oliwników? Ciekawa jestem jak zaaranżowałaś przestrzeń wokół nich. Jakoś nie bardzo pamiętam.

Sadziłam je na szczęście na zapłociu. Rosły w szpalerze rozmaitych drzewek.

Podobnie jak tamaryszki mają tendencję do zarastania.

Poprzez podkrzesywanie można uformować pień lub kilka pni, ale boczne gałęzie (konary) co roku produkują zwisy w dół.

Faktycznie świetnie znoszą susze. Rozjaśniają zakątki, ale drugi raz już bym ich nie wybrała. To drzewa typu gledicji trójcierniowej. Nie da się przewidzieć, czy czasem nie będą wymagały jakiegoś cięcia. Mnie ten kolec wbił się w głowę.
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 14:06, 06 lut 2022

Do góry
Cześć dziewczyny, witam w Nowym Roku, już powoli przebieram nóżkami na myśl o nowych zmianach na ogrodzie W tym roku znowu chcemy ostro podziałać. Cały tył chciałabym przeznaczyć na rabatki oraz część na trampolinę i huśtawkę (tak, wiem ta jest stara i brzydka ale może za jakiś czas ją zmienimy). Wiecie, taką strefę relaksu. Chcemy na wiosnę znów ściągnąć kogoś z glebogryzarką i przeorać większy teren, ale wiem, że muszę część trawnika zostawić z tyłu na ścieżki by można było się tam poruszać i nie wiem jak to zaplanować, może pomożecie? Aguś, ja nie wiem jak ty ogarniasz taki wielki teren i z łatwością planujesz nowe rabaty i ścieżki.

To ciemne pole to miejsce, gdzie stoi trampolina.

Postaram się w wolnej chwili rozrysować jakiś plan.

Oczywiście oprócz tego czeka nas przedogródek, wymiana tarasu i dokończenie części przytarasowej.

olciamanolcia dzieki za wizytę, mam nadzieję, że będziesz wpadać częściej, chyba mamy podobny gust.
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:21, 06 lut 2022

Do góry
Milka napisał(a)
kupiłam sobie jedną

kwitną bratki samosiejki

wiciokrzew zgłupiał, bo kwitnie

liliowce ruszyły

Super oko cieszy i w ogrodzie i w domciu też kupiłam i patrzę wystawiłam za drzwi na dzień w nocy chowam wsadzę jak będzie cieplej do ogrodu
macham
Glina i zielsko 13:16, 06 lut 2022

Do góry
LIDKA napisał(a)

Leniwa niedziela
Ale troche zieleni jest

Temu to dobrze mój tez spi prawie całe dnie. Nawet na słowo „ taczka” nie reaguje a pańcia w ogrodzie dziś zasuwa
Ptasi gaj 13:12, 06 lut 2022

Do góry
Trzcinnik
Jeszcze muszę przeszukać fotki

Miesiąc po posadzeniu czerwiec 2019 r

Sierpień 2019

Sezon 2017 u Hanusi 12:57, 06 lut 2022

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Eda -O prymulkach trzeba zgłębić się w katalogach .A mnie się nie chce.

Ciemiernik bliźniak daje radę super
prymulkami się nie przejmuj ważne że mają kwiaty jak się zwą nieważne
buziam
Mirkowy ogród (początki) 12:44, 06 lut 2022

Do góry
Mirka napisał(a)
Każdy coś tam z letnich fotek wrzuca to i ja Trzcinnikowo pospamuję

W roli głównej Brachytrycha.

Swietnie pokazana różnica stanów przed i w trakcie kwitnienia!
Jakie stanowisko ma u Ciebie Brachytycha?
Wilczy ogród 12:41, 06 lut 2022

Do góry
Magleska napisał(a)
Dzisiaj dla odmiany czar pryśnie

mój ogród w trakcie porządków ,po ścięciu traw prezentuje się -można powiedzieć średnio,albo i gorzej

ale jak już ogarnę ten cały bałagan będzie znowu ładnie
zdjęcia z telefonu ,więc jakość ich też średnia

limonkowa

Czym cięłaś trawy? Sama? I co z nimi zrobisz, mam na myśli te duże, bo z małymi to nie ma problemu?

Termin szokujący, ale wiem że dużo prac zaplanowałaś też lubię gdy trawy są wycięte, wtedy mamy czas czekania na oznaki wiosny. U mnie wiosnę najlepiej oddają pierwiosnki, które co roku rozmnażałam po całym ogrodzie. Chyba wszyscy wiedzą które

Madzia, jesteś wzorcem na O. na tym terenie tutaj
Mirkowy ogród (początki) 12:13, 06 lut 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Mirka jakbyś dzieliła i nie miała co z nią zrobić daj znać-odkupię.

Oki dam znać ale za coś na wymiankę
Lubię ten widoczek
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 12:09, 06 lut 2022

Do góry
Kolejne ślady wiosny
Tulipany i mahonia.
Ogród prawie wymarzony … 11:38, 06 lut 2022

Do góry
LIDKA napisał(a)
Justyna ładne te lawendy.
Moja mi przypomina Twoją grosso. Nie umiem robic ładnych fot.
Ale taki kolor ma na żywo moja jak Twoje grosso

Tego mojego 2 gatunku coś nie obfociłam. Nadrobie w sezonie.

Jeszcze Ci chciałam wspomnieć że już ze 3 razy wracałam oglądać foty Twojego tarasu bo jest PRZEPIĘKNY. Wszystko i taras i meble i nasadzenia wokół.
Musze dopracować kiedys mój.

Grosso to raczej nie masz-możesz mieć Hidcote. to najbardziej popularna. Grosso ma jakby matowe i lekko szare listki i jest bardzo sztywna.
ale piękne te twoje lawendy. Ja mam dużo roślina na grosze-hakuro z wyprzedaży po 2 PLN, róże te na skarpie też z biednej półki..
Co do tarasu -też mi się podoba. Został wtopiony w rośliny, które posadzone były od początku zakładania ogrodu.

Mirkowy ogród (początki) 11:21, 06 lut 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Trzcinniki to piękna trawka mam 3 krzaki. Trochę późno zakwita, ale później odwdzięczą się uroda. Pięknie się przebarwia, na zimę jednak trzeba podwiązać bo.snieg ja łamie i już się nie podnosi.

Jeżeli chodzi o lawendy pisze tutaj bo Olcia.... Mimo że pierwsza ja przywitałam na forum nie odpisuje, ale trudno nie każdy musi.

Lawendy tnę 2 razy zaraz po okwitnieciu łupież początek sierpnia.
Następnie początek wiosny po większych mrozach. Jak jest ciepło to odrasta bardzo szybko. Nawoze granulkami do lawendy 2 x wiosna i później w lipcu po przycięciu.
Moje lawendy mają ok 6 lat.

Na osiedlu rosną piękne lawendy mają pewnie ponad 10 lat dosyć wysokie ok 60 a może i wyzcze krzaki które pięknie gęsto kwitną.
Lawende mazna prowadzić jako krzak wyższy tylko trzeba ciąć jak zywoplot, aby był gęsty. Wystarczy 2-4 cm przycięcia. Takie można spotkać.

Elu za każdym razem Ci odpisuję -fakt ostatni Twój wpis bez mojego odzewu-Przepraszam.( az mi głupio)

Dziekuje Ci za odzew w sprawie lawendy- ja tnę ja tylko raz. boje się ,że jak ją zetnę po zakwitnieniu już nie odbije.
Teraz przycięłam krzaczki bardzo krótko poza tą , którą wstawiłam u siebie bo nie wiem czy jej nie zniszczę jak zetnę krótko. To inna odmiana -dość póżno zakwita a przez cały czas jest zielona.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 11:18, 06 lut 2022

Do góry
Rumianka napisał(a)
A u mnie jeszcze wszystko śpi, bo jeszcze wczoraj było sporo sniegu, dziś zmył deszcz...

My mielismy bardzo malo dni ze sniegiem.

Za to duzo ptakow chyba jeszcze nie mielismy. Czasami dwa razy dziennie musimy napelniac karmniki

Sezon 2017 u Hanusi 11:05, 06 lut 2022

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Irenko, na zmiany,jak co roku listę robię, ale połowę zamierzeń odkładam, i dobrze, zawsze jakiś cel na przyszłość jest
Zima jesienna w tym roku, Mrozy pewnie jeszcze się czają, ale już jest lepiej,bo budzę się nareszcie o swicie.

To dobre wieści no i jednak byłaś sprawdzić choć i widać wiosenne kwiatki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies