Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Pomóżcie wyczarować mi ogród 17:30, 30 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
To ja z wielkim opóźnieniem pierwsze koncepcje. W sumie nic nowego nie wymyśliłem bo kierowałem się tym co było już napisane plus dodałem miejsce na ewentualny postój dodatkowego samochodu.
Masz najprostszą i najlepszą sytuacje jeżeli chodzi o podjazd i moim zdaniem nie ma co kombinować. Ja mam takie zdanie, że podjazd nie ma się rzucać w oczy, ma być po prostu schludny i praktyczny. Kwiatki, wzorki kolorki inne cuda, które widać na wielu podwórkach pozostawię bez komentarza
Troszkę nakombinowałem z tarasem bo nie widziałem dokładnie kratek czyli wymiarów, ale na oko chyba pasuje

To mam dwie wersje. Pierwsza o kątach prostych, druga bardziej wyoblona. Jeszcze wszystko można poprawiać i modyfikować

O jacie, Łukaszu, dopiero się zalogowałam od wczoraj, a tu taki prezent Noworoczny. Wielkie dzięki za Twoje projekty. Oba mi się podobają, ten drugi mimo, że trudniejszy w realizacji , chyba bardziej, po prostu trochę mnie ciągnie do zaokrągleń. Zobaczę jak w praktyce to wyjdzie.

A ja wczoraj rysowałam swoją nową propozycją (po przeanalizowaniu poprzednich podpowiedzi) i wyszło mi coś takiego jak u Ciebie (druga wersja), tylko po prawej stronie nie poszerzyłam tak podjazdu. U mnie tylko chodnik do domu trochę szerszy, żeby rabatka była takiej samej szerokości co ta mała przed donicą. Linia ołówka i kolor ciemnobrązowy- tak jest teraz, a jasnobrązowa kredka - moja nowa propozycja. Dorysowałam (na zielono) ewentualne rabaty, z zachowaniem linii prostych z delikatnymi zaokrągleniami.

Lecę pokazać M. co mi tu wyrysowałeś; będą mu się oba pomysły podobać, ale jak znam życie pewnie z prostymi kątami bardziej Łukasz WIELKIE DZIĘKI!

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:03, 30 gru 2014

Do góry
Luki zdolniacha z Ciebie !!!
bardzo podobają mi się oświetlone buksiki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:25, 30 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Teraz lampki w ogrodzie na buksikowej i przed domem:

I prezent od Wuja baaaardzo niespotykany i cenny.
Piaskownia na zakręcie 21:47, 29 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Liliowce pooglądałem z ogromną przyjemnością

\
Wiem, wiem
Pomóżcie wyczarować mi ogród 20:15, 29 gru 2014

Do góry
To ja z wielkim opóźnieniem pierwsze koncepcje. W sumie nic nowego nie wymyśliłem bo kierowałem się tym co było już napisane plus dodałem miejsce na ewentualny postój dodatkowego samochodu.
Masz najprostszą i najlepszą sytuacje jeżeli chodzi o podjazd i moim zdaniem nie ma co kombinować. Ja mam takie zdanie, że podjazd nie ma się rzucać w oczy, ma być po prostu schludny i praktyczny. Kwiatki, wzorki kolorki inne cuda, które widać na wielu podwórkach pozostawię bez komentarza
Troszkę nakombinowałem z tarasem bo nie widziałem dokładnie kratek czyli wymiarów, ale na oko chyba pasuje

To mam dwie wersje. Pierwsza o kątach prostych, druga bardziej wyoblona. Jeszcze wszystko można poprawiać i modyfikować

Piaskownia na zakręcie 16:58, 29 gru 2014

Do góry
Liliowce pooglądałem z ogromną przyjemnością
Ogródek Iwony 14:01, 29 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
O kurcze sporo tego śniegu napadało w sumie to mnie by się tyle przydało, byłbym spokojniejszy o roślinki przy sporych mrozach.
Łuki, jak się zgłosisz po Nowym Roku, to ci wyślę trochę
Lawendowy zawrót głowy 12:56, 29 gru 2014

Do góry
O kurka Beatko chciałam usunac sciane co by juz tak budowlano nie było haha ale sie teaz nie da

Elus po pierniczkach wspomnienie zostało ciesze sie ze Ci sie podoba

Grembosiu matko az sie czerwienie ..... Po swietach zas do sywestra trzeba sie przygotowac, wieczna robota hihih

Iwonka równiez buziolki poswiateczne przesłyłam

Luki Choinka to taka mała grubaska haha kupiona na ostatnią chwile cena fest korzystna była wiec uczyniła cuda swieta racja z tym ogrodem ja ciagle sadze w myslach juz obsadziłam wieksza czesc ciekawe jak mi w realu pójdzie

Kasienko steskniłam sie kurczaczki nic sie nie dzieje nudy normalnie .....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:24, 28 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Mileno ja to wujka podziwiam bo narysowanie tego wzoru to pestka w porównaniu do przygotowania całej aparatury, oprogramowania, mechanizmów, silników krokowych, modułów czytających i tłumaczących ruchy plotera itd. ale mam w tym swój malutki wkład bo uczyłem wujka jednego programu

Nic nie zrozumiałam, ale tym bardziej podziwiam! Hahaha
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:45, 28 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No no ładnie, lubię jak jest dużo światełek

Wiesz Łukasz, ze zdjęcia nie oddają efektów rzeczywistych. Światło trudno uchwycić w obiektywie. Na żywo nie wygląda to przerysowanie. Jest super.

W moim sąsiedztwie tylko my mamy światełka, a szkoda.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:40, 28 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Przespałem dekoracje Choinka bardzo mi się podoba no i do tego świetna donica.
Podziwiam takie podświetlenie jałowców, nie przepadam za skakaniem po drabinie wyżej niż 3 metry, a tutaj aż 4 metry
U mnie też przydałoby się troszkę więcej śniegu bo zapowiadają nawet 15 stopniowe przymrozki w nocy.

Do założenia lampek na jałowcach potrzebne były 4 osoby...Nie pozwalam im już wyżej rosnąć.

Śniegu baaardzo mało a ja nie mam nawet kopczyków z kory na tegoroczne nasadzenia...Muszę czymś ambrowca okryć.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:40, 28 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Lameczki w ogrodzie podziwiam bo uwielbiam gdy jest ich dużo. Zimę i śnieg już nie koniecznie podziwiam, chociaż fajnie, że w święta troszke posypało, przynajmniej wiadomo było, które to święta
No i jeszcze muszę ogromnie podziękować za pamięć
Życzę na jutro wysokiego współczynnika tarcia na drodze

M zarządził że synuś ma jutro ze mną jechać bo u mnie sypie na nowo. Ja też lubię dużo lampeczek
Jeszcze Nowy Rok i znikaj śniegu sio
Ogród pod starym modrzewiem 21:37, 28 gru 2014

Do góry
No tutaj człowiek może zaglądać w nieskończoność, a i tak nic nowego nie zobaczy no i nie żebym się czepiał
Od nowego sezonu liczę na poprawę.
Ogrodowe przygody 21:35, 28 gru 2014

Do góry
Dubel
Ogrodowe przygody 21:34, 28 gru 2014

Do góry
Oj ale nacieszyłem oczy letnim kwieciem. Najgorsze rzecz dla ogrodnika to chyba to wyczekiwanie wiosny i świeżej zieleni, ale na szczęście już bliżej niż dalej
Ogródek Iwony 21:33, 28 gru 2014

Do góry
O kurcze sporo tego śniegu napadało w sumie to mnie by się tyle przydało, byłbym spokojniejszy o roślinki przy sporych mrozach.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:30, 28 gru 2014

Do góry
No no ładnie, lubię jak jest dużo światełek
Lawendowy zawrót głowy 21:27, 28 gru 2014

Do góry
Uff nadrobiłem wszystko co się działo przed i po świętach Dekoracje bardzo udane i przy okazji wystrój domu też mi się podoba. Nie ukrywam jednak, że teraz będę czekał na kolejne plany ogrodowe bo wiosna w końcu już tuż tuż
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:25, 28 gru 2014

Do góry
Iwonko również pozdrawiam, a co do prezentu nie zaprzeczę bo przecież mi nie wypada

Donia jak już tak padało to mogło troszkę więcej tak z 10cm by osłonić od mrozu wszystkie rośliny, ale narzekać nie będę bo mam nadzieję, że śnieg to Nowego Roku będzie, a później zniknie

Agnieszko to konieczność konieczna Moje buksiki wyglądały ładniej bo były jeszcze oświetlone 2 kulki, a stożki miały więcej lampek, ale spaliły się 2 komplety i musiałem ponaciągać lampki

Mileno ja to wujka podziwiam bo narysowanie tego wzoru to pestka w porównaniu do przygotowania całej aparatury, oprogramowania, mechanizmów, silników krokowych, modułów czytających i tłumaczących ruchy plotera itd. ale mam w tym swój malutki wkład bo uczyłem wujka jednego programu

Aganiu ja też uwielbiam, w tym roku było z tym wyjątkowo dużo problemów bo najpierw spaliło się kilka kompletów lampek, później wiatr zerwał pare kabli, ale w wigilię udało się prawie wszystko naprawić

Ewo dziękuje

Kasiu jak wyszedłem robić zdjęcia to tak wymarzłem, że sprintem uciekałem do domu Widok na buksikową mam z kuchni, więc zdecydowanie wolę popatrzeć przez okno

Moja codzienność - ogród Oli 19:04, 28 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jak dla mnie niech pomrozi do końca tygodnia i podziękujmy zimie w tym roku

To mi pasuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies